cmeravko citira napisal/-a:odsotnost z ovala
oranzni_slon napisal/-a:sveže skopana luknja na mestu, kjer se je še v nedeljo nahajala sprehajalna pot.
Hja, eni nismo cepnili v tisto luknjo, smo pošpegali kaj delajo prijazni sosed, ki betonira in se ne skriva pred slonovskimi pastmi niti ne preži v jusufovskimi manirami za kakimi koleni.
V kolenu je nazadnje, kakor vsak teden
zaškratalo (je tipkarski škrat, ampak zabaven) včeraj, ko je psiček znova sko
ćil na desničarsko kol
jeno. Ni bil lihi tek ampak sprehod.
V ponedeljek pa smo čakaje na slona, jusufa in vinka odracali štiri kroge ovala v kaj vem koliko minutah. Morda dvanajstih minutičkah, pač moj maratonski tempo za ogrevanje na polmaratonu.
Ogrevalne vaje, brez
jokaške abecede, potem štiri stopnjevanja po sto metrčkov v pol minutke. Ker sem pred tem rahlo zamudil petnjast minut in petnajst minut poslušal Robertsonove zgodbe, ki so bile zelo zanimive in so me evocirale na lauferjeve, sem potem popolnoma izčrpan izpustil intetrvale. Plan je bil solo 10x800m
, in ta plan ostaja še vedno sanjski; sanjsko nedosgljiv.
S slabo vestjo, ki mi jo je vzbudil znanec, presnetljivo podoben eni od starost foruma, sem razmišljal kako slabo se pripravljam na tek, ob tem sem se moral zagovarjati zakaj ne hodim na tekme (dolga zgodba). Slišal sem še eno zgodbo o novoletno zviti nogi, seveda zaradi mojih alternativnih daljšnic, a o tem več v drugi temi.
Poleg tega vem za natančno dolžino ene od prog v rožniški okolici in še nekaj tekaških štorij.
Razmljivo, da nisem tekel intervalov niti v torek, ker sem delal kot zasužnjena afna.
v ponedeljkovm terminu pa je solo intervale nemogoče izvajati, ker se na ovalu pojavljajo parčki, ki krožijo, nekatere kažejo različn obline, bolj nabildane polovice pa čokoladke, bicepse in ostale dobrote. Zbogom tek...kaška koncentracija...
Ehm, četrtek kajpak. Akopak ne prestavijo ulice.
...Vae victis... :E