prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Ali naj nadaljujem s projektom 10k javno ?

Takšno pisanje je zanimivo, nadaljuj z javnimi objavami
22
76%
To je brez veze
7
24%
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
INOT napisal/-a:
tae napisal/-a:Zanimivost: danes sem na tekmi odtekel 8k s povprečjem 3:47

Ej pa daj bodi malo uvideven do nas starejših :D . Če boš tako nadaljeval boš v Radencih tekel pod 39 minut :evil:
Kovit pridno treniraj drugače sva najebala. Tae je zadevo vzel resno.

Kaj je zdej Inot :roll:, pa ne da si se že majčkeno ustrašu :twisted:, nč bat lahko te potolažim, da pa jaz letos nisem tako hiter, tako, da če bosta oba s Kovitom pred mano v cilju sta še vedno zmagala... :shock: :oops:
Uporabniški avatar
 INOT
Obivankenobi napisal/-a:
INOT napisal/-a:
tae napisal/-a:Zanimivost: danes sem na tekmi odtekel 8k s povprečjem 3:47

Ej pa daj bodi malo uvideven do nas starejših :D . Če boš tako nadaljeval boš v Radencih tekel pod 39 minut :evil:
Kovit pridno treniraj drugače sva najebala. Tae je zadevo vzel resno.

Kaj je zdej Inot :roll:, pa ne da si se že majčkeno ustrašu :twisted:, nč bat lahko te potolažim, da pa jaz letos nisem tako hiter, tako, da če bosta oba s Kovitom pred mano v cilju sta še vedno zmagala... :shock: :oops:

Tudi jaz nisem letos tako hiter.... :evil:
Uporabniški avatar
 tae
Zakorakal sem v 2. teden projekta 10k.

Danes sem prvič letos izvajal 800m intervale na štadionu.

Plan treninga je bil: koliko 800m intervalov lahko naredim v času do 3-eh minut (ravno moj ciljni tempo 3:45min./km) z vmesno pavzo 2 minuti.

Dejanska izvedba treninga: Naredil sem 7 ponovitev pod 3 minute, zadnji 8. pa je bil 3:01 zato sem trening prekinil. Povprečni tempo na koncu 3:39 min./km

Zadovoljen, glede na to, da mi je lani zaporedoma uspelo le 4x800 pod 3 minute za interval.
Uporabniški avatar
 MatjazV
tae napisal/-a:Zakorakal sem v 2. teden projekta 10k.

Danes sem prvič letos izvajal 800m intervale na štadionu.

Plan treninga je bil: koliko 800m intervalov lahko naredim v času do 3-eh minut (ravno moj ciljni tempo 3:45min./km) z vmesno pavzo 2 minuti.

Dejanska izvedba treninga: Naredil sem 7 ponovitev pod 3 minute, zadnji 8. pa je bil 3:01 zato sem trening prekinil. Povprečni tempo na koncu 3:39 min./km

Zadovoljen, glede na to, da mi je lani zaporedoma uspelo le 4x800 pod 3 minute za interval.

Tae živjo,

zanimiv tale tvoj trening. Jaz bom nekaj podobnega izvajal v torek (14.4) in sicer Yasso 800 test. Opraviti nameravam 10x800m, vsako ponovitev za 2:49, kot pripravo za London Marathon. Dolžina odmora bo enaka času intervala.

Če je še kdo zainteresiran za ta trening, se mi lahko pridruži na Kodeljevem.

Lp, MatjazV
Uporabniški avatar
 tae
Cilj maratona torej 2h in 49 minut.

Veš kaj me zanima Matjaž. Ali ob tovrstnem treningu v vsakem primeru narediš 10 ponovitev, tudi če bi bil vmes 1 interval (zgolj teoretično) npr. 3 minute.
Uporabniški avatar
 landlord
Zanimiv princip treninga - lahko poveš še kej o splošnem poteku sezone - v katero fazo treninga paše ta priprava na 10k - kakšna je bila osnovna priprava izmerjena? - koliko tednov do tekme, etc.

Po mojem mnenju princip treningov z (dokaj)kratkimi intervalnimi obremenitvami paše v okvir nekje 6-3 tednov pred tekmo, samo verjetno bi sam zaradi težav s kolenom skrajšal 15 km razdaljo na 8km.

Tudi sam sem mnenja, da treningi z večjo intenzivnostjo ob enakem volumnu pomenijo napredek oz. boljšo fizično pripravljenost, medtem ko povečevanje volumna ob isti intenzivnosti pomeni stagnacijo.
Uporabniški avatar
 tae
landlord, očitno že nekaj časa nisi prebiral foruma ali pa te to ni zanimalo in si brskal po drugih temah. Sicer boš na vsa tvoja vprašanja odgovore našel tu:

http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=10586

(vendar je vprašanje, če se ti bo dalo vse brati).
Uporabniški avatar
 MatjazV
tae napisal/-a:Cilj maratona torej 2h in 49 minut.

Veš kaj me zanima Matjaž. Ali ob tovrstnem treningu v vsakem primeru narediš 10 ponovitev, tudi če bi bil vmes 1 interval (zgolj teoretično) npr. 3 minute.

Ja, tale test ti precej točno pokaže, če si sposoben preteči maraton v zadanem tempu. Je pa treba upoštevati naslednje: 10 ponovitev v konstantnem tempu (+, - 1-2 sekundi), dolžina odmora naj bo enaka trajanju intervala. Odstopanja, tudi zmanjšanje števila ponovitev pomenijo, da test ni opravljen v celoti. V tem primeru boš ravno tako opravil dober trening, ne bo pa to pravi pokazatelj za končni čas maratona, kot si ga zasledoval na testu.

Lp, MatjazV
Uporabniški avatar
 tae
Se da morda Yasso test uporabiti tudi za čas polmaratona ali morda celo 10 ke ?
Uporabniški avatar
 tae
Na današnji tekmi sem se s povprečnim tempom 3:53 min./km na 10,6km razdalji malo oddaljil od načrtovanega in željenega 3:45 na 10ki. Ampak nič hudega.
Uporabniški avatar
 MatjazV
tae napisal/-a:Se da morda Yasso test uporabiti tudi za čas polmaratona ali morda celo 10 ke ?

Kot vem, je ta test uporaben le za maraton.
 luzr
Malo neprijetno se je vmešavati v pogovor hitrih fantov...

Za moje potrebe tale tabelica kar ustreza. http://jeffgalloway.com/resources/gallracepredict.html

Kolikor sem preračunaval, velja zame kadar sem dovolj dobro pripravljen. (He, he, moj Sežanski sprehod...) Ne glede na razdaljo. pri 5, 10 in 21km.
 spela*
luzr napisal/-a: http://jeffgalloway.com/resources/gallracepredict.html

Kolikor sem preračunaval, velja zame kadar sem dovolj dobro pripravljen. (He, he, moj Sežanski sprehod...) Ne glede na razdaljo. pri 5, 10 in 21km.

Malce je zoprno, ker ta zadeva kot mersko enoto upošteva milje. Kar za samo osnovo za izračun ni problematično (1 milja = štirje krogi na stadionu), je pa zoprno, če želiš uporabiti formule za izračun hitrosti na 5, 10, 21 in 42 km, ker je tudi ta potem izražena v minutah na miljo.
Pa tudi pri temperaturah ima avtor v mislih mersko enoto Fahrenheit ...

(Samo opozorilo za tiste, ki se vam ne da preračunavati.)
 wind
spela* napisal/-a:Malce je zoprno, ker ta zadeva kot mersko enoto upošteva milje.

Pa vzemi ta kalkulator.
Uporabniški avatar
 tae
luzr, vsak komentar je dobrodošel, prav tako vsaka dodatna informacija. Pri meni žal formule po Gallowayu NE DRŽIJO. Vseeno bom opisal svoje teste.

Točno koliko tečem 1600m (1 milja) ne vem. Za osnovo sem vzel čas Cooperjevega testa (3:36 min./km), se pravi bi šel 1600m sigurno lahko s tempom 3:35 ali manj, to pomeni 5min.,44sek/miljo.

Kalkulator mi je izračunal precej slabše čase na 5k, 10k in 21k, kot sem jih že dejansko dosegel.

Potem takem, bi moral 1.600m preteči precej hitreje, kot sem predvidel.

Naredil sem še kontra test z ugibanjem in sicer kako hitro moram dejansko preteči 1 miljo, da mi bo na 5k izračunal čas, ki sem ga že dosegel letos. Rezultat je bil 5:25, kar je spet nemogoče, ker to pomeni 3:23 min./km (moj rekord le na 1 km pa je 3:27). Po drugi strani mi pa tudi po tem izračunu napove počasnejši čas na 10k in 21k, kot sem ga že dejansko dosegel.

Kasneje se bom lotil še igrice drugega predlaganega kalkulatorja.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA