Tale trasa nam pa res poklanja "darove" z neba

Cvalenti, me veseli, da si jih bil deležen tudi ti, hehehe......Kolenu daj priložnost počitka in definitivno boš še mnogorat zaokrožil po trasi

Na petek ob 17h sva z Denizom štartala v obratni smeri. Torej, od Calcita proti Sv. Primožu-Kisovec-Marj.njive-Ušivec-Jarški dom-Gradišče-Rigelj-gondola…..pod Kam.vrhom-Calcit.
Bilo je vse v najlepšem redu, samo Deniz je pozabil čelko doma in je svetil z gsm-om, in ker sem jo tud jest pozabil doma, sem si eno na žarnico sposodil pri prjatlu s Stahovice. Da bo deževalo sva predvidevala s tolaženjem, da bo vsekakor prehodnega značaja. No, meni je bilo tud od samega štarta jasno, da sem preutrujen za vse skupaj. Tako močna, pripravljena in samozavestna sva krenila!
Trditev velja predvsem za Denisa, ki je odločno napadal, medtem ko sem jest ustvarjal meglo za njegovim hrbtom.
Na Kisovcu sva bila v 1h05' in nisva srečala žive duše itd. do Jarškega doma. Vreme pa takšno…jesensko, sem imel občutek. Banf, v Jarškega po dobrih 2.urah teka, direkt na prenos dnevnika iz Rtv-ja! Ravno, ko je Mladić stresal resnico za resnico. Če bi to gledal kdo iz Trinidada in Tobaga bi mislil, da je sodnik prvouvrščeni na listi Lažnivega kljukca za leto 2011!?
Pojeva vrhunski štrudelj in sumim, da ga je Mojca začela delati tako, da se utrujenim tekačem začne že po prvem grižljaju smejati

Ne vem, al pa ga Mare samo tako postreže? Mogoče bi pa Vavpek vedel, ki ga ima bojda tud zelo rad

Minilo je 15.min., ko se posloviva in nadaljujeva v objemu mirujoče planine na katero začne nebo odlagati drobne kapljice. Denis pravi, da bo šlo mimo. Hmmm?
Spust čez Rigelj je zoprn. V bistvu moj prvi, ker sta Dolski graben in Martinj steza veliko bolj prijazna. Spušča se noč, ko stečeva pod gondolo po 3h35'. Dežuje, pot nama kaže beli makadam. Mater, sem bil utrujen. Uničen! Samo čakal sem kdaj bo možen dostop k vodi, da se osvežim. In sem se. Trikrat! Denis pa je mlel kot »The Swiss machine«, če ste gledali filmček o Ueliju Stecku.
Višje naletiva na mirujoče stroje, ki so sicer »prijetno« razrili cesto in nama v temi nekoliko otežila orientacijo za izbiro prave vlake proti Krvavcu. Podrta drevesa, razrita in blatna pot…bizarno!

O kvalitetnem izgubljanju ni govora. Tukaj sva pa vseeno preveč domača
Precej močno je deževalo, ura je bila 22h in nekaj, odločila sva se za spust pod Kam.vrhom proti dolini. Pošteno povedano, imel sem dovolj! Že zdavnaj dovolj. Povsem premočena si po 6h40' (2290vm) stisneva roki, sedeva v avto in domov pod topel tuš
Denisu še enkrat opravičilo, ker ta dan ni bil pravi in hkrati hvala za pravi partnerski odnos. Drugič pa spet kako drugače
Ob tej priložnosti bi vse lepo pozdravil