prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 Darja
Ej, ne morem, da ne bi! Ko sem modela srečala po rehidracijskem :toast: zaključku njune trase, sta mi na parkirišču z najbolj nedolžnim frisom zaupala, da sta bila na Primožu!!!! Ok, po mojem "japajade" sta dodala še Veliko Planino in sneg.
Pa ni bilo nič govora o opravljenem majhnem ovinku do tja!!! In potem meni Matej reče "še bo treba trenerat"! :shock:
Bravo vidva! :clap:
 matej-jethro
Darja napisal/-a:Ej, ne morem, da ne bi! Ko sem modela srečala po rehidracijskem :toast: zaključku njune trase, sta mi na parkirišču z najbolj nedolžnim frisom zaupala, da sta bila na Primožu!!!! Ok, po mojem "japajade" sta dodala še Veliko Planino in sneg.
Pa ni bilo nič govora o opravljenem majhnem ovinku do tja!!! In potem meni Matej reče "še bo treba trenerat"! :shock:
Bravo vidva! :clap:

Darja, nisva povedala vsega, ker tud ti nisi točn definirala, do kam natančno v Bistrci si pa ti tekla :D Ko sva vprašala za Vavpka je blo pa tko, kot če bi Nemci komandanta Staneta spraševali za pot do Bolnice Franje??!!! Nič. Popolnoma nič. Torej?
Je blo kr dobr tko, kot je blo :--
Bravo tebi pa Andreju reč, da naj se prštima :wink:
Uporabniški avatar
 Darja
Jaoooo, pa je šel mejkap :lol: :lol: :lol: , čist do solz sem se nasmejala!!! Kje si pa partizane našel???? Pa je dan še lepši :D
 matej-jethro
Ni dobro, če ostane nedokončano....

Včeraj sva z Denizom ponovila vajo. Tokrat greva z Jarškega doma po makedamski poti mimo tiste bajte, kjer so snemali film o ljubljančanih na Veliki planini, ki tudi, če ga ne bi bilo! Življenje tam gor je pač, zelo drugačno :D
Vseskozi po cesti (brez bližnjice) do Ušivca ter dalje po že opisani poti do Kisovca itd. Če naju je en teden nazaj ujela snežna ploha sva bila tokrat skoraj na identičnem mestu :shock: izpostavljena hudemu nalivu, ki je prešel v točo!! Kaj hitro je bilo pobeljeno in spuščanje proti Sv.Primožu tudi primerno počasnejše. Totalno premočena odbrziva mimo cerkvic, pomahava Perotu, ki je stal med podboji ter se čudiva suhi podlagi. Hmm, tukaj še ne vedo kaj jih čaka.....
Krog je bil sklenjen po 5h44' bruto (obvezen štrudelj na Jaršem domu). Nasmehneva se, zadovoljna in žejna :D V bližnjem bifeju točajka postreže, midva nazdraviva...živel 1.maj :drink
Kilometrino in neto čas bo dodal Deniz, časovnice na posameznih odsekih pa so bile zelo in presenetljivo podobne kot zadnjič 8)

Se vidmo k se zagledamo :wink:
Uporabniški avatar
 Deniz
Oj!

Kot je že Matej napisal je spet padla ponovitev. Moja že ta tretja različica te trase je postregla z nekaj drugačnosti in novostmi. Mislim da sva se zdaj zdelo približala originalni trasi, ki sta jo začrtala Cvalenti in Cveto. Mogoče še kakšne malenkosti ostajajo nejasne, ki pa se bodo razjasnile ob morebitnih ponovitvah.

Skratka celotna trasa,ki sva jo obdelala poteka v dolžini 42,5km.Bruto čas 5:44, neto čas (brez štrudlja) 5:20.

V naslednjih dnevih sledi ponovitev trase v obratni smeri...

pa Živel 1 maj!

D
Priponke
IMAG0092 (Custom).jpg
sodra na poti med Kisovcem in Sv. Primožem
IMAG0092 (Custom).jpg (72.23 KiB) Pogledano 10974 krat
krog (Custom).jpg
Trasa Calcit-Vrh-Calcit
krog (Custom).jpg (51.05 KiB) Pogledano 10980 krat
 matej-jethro
Še "dva" stavka glede trase.
Fino se mi zdi, ker se dogaja na ravno pravšnji višini, kjer nimamo več opravka s snegom ampak le s točo in kakšnim snežnim metežem, prehodnega značaja :wink: Zaradi dolžine in višincev je lahko krasen trening za GM4O, STL itd. Če narediš dva kroga v kosu pa je sploh primerna že za kaj bolj vzdržljivega :idea:
Vmes je tekoča pitna voda (v prvem delu) in odprti planinski domovi (v drugem delu). Podlaga je travnata, gozdna pot, pašniki in makedam. Prijazno, ker skoraj ni asfalta ter skalovja. Razgledi so fenomenalni, Veliko planino in njenih lepot pa verjetno ni potrebno posebej predstavljati :D
Priporočam vsem, ki "tripajo" na podobne preizkušnje :wink:

Deniz, priporočam se tudi za krog v obratni smeri in seveda bom šel kaj kmalu še enkrat po "ta pravi", brez postankov.

Srečno!
Uporabniški avatar
 cvalenti
Danes pa sem se podal na progo še jaz. Malo sem okleval, da ni prekmalu (24.ur..) a sem si rekel, da lahko obrnem kjerkoli, saj je dovolj nekih izhodov v sili. :lol:
Štartal se pri trgovini v Stranjah in vse je potekalo lepo in prav.
Na vrhu Planjave:
Slika

Hitim proti Krvavcu, odcep desno in po dolini Korošice in že prečkam most pod gondulo:
Slika

Hopla v "klanček" imenovan RIGL :lol: . No tukaj pa se malo zatakne. Nekje do sredine je šlo vse ok-ej, kar naenkrat pa koleno. Ni mi bilo nič jasno, upočasnim, kasneje ustavim in naredim eno hitro masažico in gasa dalje. Zaenkrat vse ok, kasneje me je začelo prati in pihati je začel veter. Na vrhu Rigla:
Slika

Kaj hitro sem šel mimo okrepčevalnice na zelenem robu (no spijem kokakolo) in napaka. Ker sem se malo ustavil, me je začel boleti koleno na polno. Bolelo me je koleno, dež padal na polno, no kaj se mi lahko še zgodi, ja valda, TOČA! :lol:
Spomnil sem se na Deniz-a in Matej-jethro-ta, ker sta bila oba deležna toče, toda s to razliko, da mene boli še koleno. Bil sem prisiljen iti po najbližji poti proti Stranjam. Tako sem se spustil mimo pasjih pečin do okrepčevalnice na Primožu. Tam se ustavim za minutko, kaj več nisem upal in hitro v dolino.
Na planini, kar je belo na tleh je toča:
Slika

No, od trgovine v Stranjah pa nazaj sem porabil 5:02, spustil kar nekja poti, tek z Velike planine pa me je upočasnil in ni bil nič kaj prijeten. Se že veselim naslednjega sončnega dne, da popravim tole napakico. :wink:
 matej-jethro
Tale trasa nam pa res poklanja "darove" z neba :D Cvalenti, me veseli, da si jih bil deležen tudi ti, hehehe......Kolenu daj priložnost počitka in definitivno boš še mnogorat zaokrožil po trasi :wink:

Na petek ob 17h sva z Denizom štartala v obratni smeri. Torej, od Calcita proti Sv. Primožu-Kisovec-Marj.njive-Ušivec-Jarški dom-Gradišče-Rigelj-gondola…..pod Kam.vrhom-Calcit.
Bilo je vse v najlepšem redu, samo Deniz je pozabil čelko doma in je svetil z gsm-om, in ker sem jo tud jest pozabil doma, sem si eno na žarnico sposodil pri prjatlu s Stahovice. Da bo deževalo sva predvidevala s tolaženjem, da bo vsekakor prehodnega značaja. No, meni je bilo tud od samega štarta jasno, da sem preutrujen za vse skupaj. Tako močna, pripravljena in samozavestna sva krenila!
Trditev velja predvsem za Denisa, ki je odločno napadal, medtem ko sem jest ustvarjal meglo za njegovim hrbtom.
Na Kisovcu sva bila v 1h05' in nisva srečala žive duše itd. do Jarškega doma. Vreme pa takšno…jesensko, sem imel občutek. Banf, v Jarškega po dobrih 2.urah teka, direkt na prenos dnevnika iz Rtv-ja! Ravno, ko je Mladić stresal resnico za resnico. Če bi to gledal kdo iz Trinidada in Tobaga bi mislil, da je sodnik prvouvrščeni na listi Lažnivega kljukca za leto 2011!?
Pojeva vrhunski štrudelj in sumim, da ga je Mojca začela delati tako, da se utrujenim tekačem začne že po prvem grižljaju smejati :lol: Ne vem, al pa ga Mare samo tako postreže? Mogoče bi pa Vavpek vedel, ki ga ima bojda tud zelo rad 8) Minilo je 15.min., ko se posloviva in nadaljujeva v objemu mirujoče planine na katero začne nebo odlagati drobne kapljice. Denis pravi, da bo šlo mimo. Hmmm?
Spust čez Rigelj je zoprn. V bistvu moj prvi, ker sta Dolski graben in Martinj steza veliko bolj prijazna. Spušča se noč, ko stečeva pod gondolo po 3h35'. Dežuje, pot nama kaže beli makadam. Mater, sem bil utrujen. Uničen! Samo čakal sem kdaj bo možen dostop k vodi, da se osvežim. In sem se. Trikrat! Denis pa je mlel kot »The Swiss machine«, če ste gledali filmček o Ueliju Stecku.
Višje naletiva na mirujoče stroje, ki so sicer »prijetno« razrili cesto in nama v temi nekoliko otežila orientacijo za izbiro prave vlake proti Krvavcu. Podrta drevesa, razrita in blatna pot…bizarno! :shock: O kvalitetnem izgubljanju ni govora. Tukaj sva pa vseeno preveč domača :D
Precej močno je deževalo, ura je bila 22h in nekaj, odločila sva se za spust pod Kam.vrhom proti dolini. Pošteno povedano, imel sem dovolj! Že zdavnaj dovolj. Povsem premočena si po 6h40' (2290vm) stisneva roki, sedeva v avto in domov pod topel tuš :clap:
Denisu še enkrat opravičilo, ker ta dan ni bil pravi in hkrati hvala za pravi partnerski odnos. Drugič pa spet kako drugače :wink:

Ob tej priložnosti bi vse lepo pozdravil :wink:
Uporabniški avatar
 Deniz
Mato fajn si tole napisu...vsaj men ni treba :) .

Naj pa dodam da sva traso s tistim velikim ovinkom (kjer sva se zgubljala) podaljšala že kar dobr proti Krvavcu.Tudi pri kilometrini 44km skupne poti se pozna...Temu sledi da se trasa Calcit-Vrh-Calcit počasi generira v traso Calcit-Krvavec-Velika planina-Calcit...:)
Če bo vreme dalo ,ta vikend tole podaljšano verzijo oddelamo.

pa lep dan

D
 matej-jethro
Tile zimski vikendi, suhi in sončni, so kot naročeni za daljše ali pa "samo" višje cilje. Kot še vselej do sedaj, sva tudi tokrat s traso opravila z Denisom. V mrzlem jutru (-7°C) sva potrebovala kar nekaj ogrevalnih minut, da sva se sprostila. Suh, prašen makedam in trda zemlja do Kamniškega vrha sta bila kar dobra podlaga za napredovanje. Na pobočju proti vrhu sva se malo zaklepetala s Štritofovo Polono, jekleno triatlonko, ki izgleda resno jemlje stari rek, da se zjutraj dan išče :D Krasen zimski, jasen in mrzel je kazal čudovite razglede proti Kamniškim Alpam in Veliki planini, kamor sva bila namenjena. Do tja, pa je še kar nekaj km ter cca.700vm spusta in nato kakšnih 1000vm vzpona. Od Kamn.vrha vodi krasna singelca vse do makadamske ceste v dolino Korošice. V roke je kar dobro zeblo, rokavicam navkljub! Bližina vode in senčna lega ne popuščata do spodnje postaje gondole za Veliko planino. Vzpon čez Rigel je skoraj popolnoma suh in v supergah z lahkoto prehoden :D V teh strmih kljukah nisva prav nič pogrešala kakšnih "zdrsnih" situacij. Na Gradišču, zg.postaji sedežnice sva bila povabljena v bajtico na ogled smukaške vožnje Mazetove, se zahvalila prijaznemu žičničarju in oddrsala proti Jarškemu domu! Ja, precej spihano in trdo je bilo nad Planšarskim naseljem. Moram reči, da sem si z vso pozornostjo ogledal Ligetyeve zdrse po eni roki, ki jih je uprizoril Denis :lol: Kul...vedno ostal na progi :clap:
Jarški dom, legendarni štrudelj, ki je vedno bolj podoben gibanici :cast: ter čaj in Mare "hefe" v top pogovorni formi :D Po 16-ih minutah sedenja, meljeva proti Ušivcu. Zgodba se je v zmernem tempu nadaljevala do spusta proti Sv.Primožu, kjer naju je že grabilo domotožje in vabilo sobotno kosilo 8), zato sva malce navila korak.
Malce čez 6h aerobnih bruto in 38km z 2400vm (navzgor). Gradimo dobre temelje...upam :roll: Bil je strahotno lep dan, Deniz tenks!!!

Še nekaj v razmislek: Mislim, da bi bilo dobro razmisliti o novem imenu za traso. Calcit-Vrh-Calcit niti približno ne sporoča kaj nam ta krog nudi in kam nas pelje! Dvakrat je suhoparno omenjeno ime podjetja, ki stoji na štartu in cilju ter vmes "Vrh", ki jih je naokrog kar obilo :!:
Cvalenti, da ne bo zamere. Mogoče je bila za štart dobra zasnova, ki pa nekomu, ki ne živi tod okoli ne pove čisto nič. Pa saj tudi domačinom ne! Verjamem, da bi zmogli bolje?
Dajmo trasi bolj živo ime! Nekaj bolj smiselnega. Ima kdo idejo oz. predlog :?: :idea:

Se vidmo, k se zagledamo :wink:
 tekac 007
Fanta čestitam, imam pa željo da bi se kdaj pridružil, je pa res da ime ni primerno tej trasi bolj bi pasalo Stahovica- Vrh- Vel.Planina- Stahovica.
Uporabniški avatar
 cvalenti
Matej situacija je sledeča. Z Cvetotom sva razmišljala o neki malo daljši trasi v naši bližini in nekako našla to varjanto.
Iskala sva primerno ime za traso a ideje ni in ni bilo. Razmišljala sva v smeri, da če je štart in cilj pri kalcitu, naj bo nekaj s kalcitom in nekaj mora biti še vmes, samo kaj?
Potem je prišla neka ideja, ker 2x pridemo na vrh (kam. vrh in vrh Velike planine) pa naj bo vrh, kar pomeni calcit-vrh-calcit.
Meni osebno je že to malo predolgo ime za traso, se pa strinjam, da bi ime spremenil, a naj bo kratko, kot naprimer (gm40, grintavci, čez alpe ...) to so kratka imena, ki se lahko izgovorijo in nekaj predstavljajo.
Trasi, se mi ne zdi smiselno dajati nekega imena po vrhovih, ker, če se nekaj menimo, kam bi šli in bi nekdo predlagal, lahko gremo: Calcit-kam.vrh-dolina korošice ........... bi se že navaličal govoriti o trasi. :lol:
Matej,le izberi ime, mene ne bo motilo popolnoma nič, s Jurčkom :lol: sva le neko idejo speljala v pogon, ki je za cca 2 leti zamrla, obudila sta jo vidva z Denisom, pa ne, da nismo tekli po njej, le pisalo se ni nič.
Ideje na plano, s skupnimi močmi bo šlo. :wink:
 matej-jethro
Oj,

me veseli, da se strinjamo glede novega, bolj smiselnega imena :D Sej je čist jasno, da sta s Cvetom nekje morala štartati in tud jest dolgo časa nisem pomislil na kaj drugega. Šele ta vikend sem se mal zamislil.....No, bomo že kaj našli oz. če ima kdorkoli, kakršnokoli idejo...na plan z njo :idea:
Tista, ki bo sprejeta bo nagrajena z Mojčinim štrudlom na Jarškem domu :wink:

p.s. Cvalenti, da ti nou Jurček prepih okol ušes ustvaru, k se bosta u prve vidla :lol:

Srečno :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA