prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

 tae
#67050
Glede na veliko število raznih tem, me je vsakič kar malo strah odpreti novo, da me nebi stari forumaši takoj napadli, da ste o tem itak že govorili. Po drugi strani, pa po mojem vsak raje gleda novejše teme, kot da brska po starih arhivih.

Zanima me namreč (kar piše že v naslovu) kaj delate za krepitev rok? Kakšne vaje ? Najprej želim slišati druga mnenja, potem se bom še sam malo oglasil.

Razlogi za to temo: Ko sem prvič tekel svoj uradni tek, me je po teku precej bolela ena rama (veliko bolj, kot noge). Predvidevam, da zato, ker tudi rok nisem imel navajenih na te gibe in stalno isto držo med tekom. Drugi razlog: pred kratkim sem bil na enem ljubljanskem štadionu, kjer je nek trener svojim učencem stalno govoril, pazi roke. In zadnji razlog, ki je pomemben bolj za šprinterje, kot za dolgoprogaše. Menda, da s pomočjo rok, lahko razviješ večjo hitrost teka. (zato imajo šprinterji, poleg nog tudi precej nabite roke).
 Obivankenobi
#67051
Pozdravljen tae!
jaz delam za roke različne sklece, pa malo dvigujem uteži :shock:, po največ dve vaji na trening :oops: :roll:, z utežmi izvajam tudi trebušnjake različnih vrst, počepe, izpadne korake itd... , vse to izvajam 2 - 3 x tedensko. :lol:, tako, da ne izgubim mišic... :ignore:

LP!
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
#67053
Obvezno!

Roke so zelo pomembne tako pri gorskih tekih kot tudi pri cestnih tekih.
Pomagajo pri ritmu...ce ti samo visijo ob telesu si pecen !

Pa ne samo roke...trebusne misice, misicne na bokih in hrbtu...

Kaj delati?

Ja med tekom po gozdu se splaca namesto da se ustvasis brez veze
da splezas na kaksno drevo ali aksno vrv ali recimo kaksne sklece na gozdnih tleh ali klopci...

Obstjaajo pa tudi fitness centri ampak kdo bo placeval za vse to samo ker
clovek rad tece. Gozd pa je najlepsa vadnica samo odpadke velja pobrati za seboj.
Uporabniški avatar
 microwaved
#67054
Za roke naredim 2x-3x tedensko par serij iz utežmi in par serij sklec. To je to.
Uporabniški avatar
 Vlajko
#67055
Jaz jih krepim (vsaj upam) s palicami med hojo po hribih 8) .
 tae
#67061
Rekel sem, da se bom ponovno oglasil, ko se še drugi oglasite. Jaz delam vaje vedno brez pripomočkov (se pravi brez uteži, fedrov, elastik) ampak le s pomočjo lastnega telesa, ker se mi zdi, da je to optimalno za posameznika saj "dviguješ" lastno telo in ni premajhna obremenitev niti ne prevelika. Si pa ponavadi izberem le eno vajo na mesec, katero izvajam skoraj vsak dan z veliko ponovitvami. Igram na načelo, da se sčasoma mišice navadijo na določene gibe, kar jim ne predstavlja več stresa, zato lahko naredim večje število ponovitev brez pavze. Meni osebno je to bolj učinkovito, kot zagovarjajo razni fitneseji, večkrat po malo (serije). Ponavadi na začetku in na koncu mesece izvedem tudi test kje sem. Tako sem delal že ozke sklece na dlaneh, široke sklece na dlaneh, sklece na eni roki, s ploskanjem, le držanje v določenih položajih, stiskanje pesti in še mnogo tega.

Trenutno pa izvajam vajo, katero sem sam poimenoval ZADNJE SKLECE. Zgleda pa tako, da se z obema rokama nasloniš nazaj na kakšen stol ali kaj podobnega. Ko roki skrčiš, ti gre zadnjica proti tlem, vendar ne smeš priti do tal. Noge pa imaš stegnjene. Trenutno sem prišel do številke 72 ponovitev brez prestanka. Pred mano sta še 2 dneva maja, tako da mislim da mora padt številka 80.
Uporabniški avatar
 vanja
#67066
No, jaz pa PLEZAM!!! 8)
Uporabniški avatar
 Urshka
#67079
Najboljše so sklece ali pa se usedem na rob stola z rokami na sedežu in se spuščam in dvigam-tud fajn :wink:
 Nataša
#67080
Jaz nič, pa ne bi bilo slabo...pozimi sem delala vaje v fitnesu, poleti pa nič. malo preveč špehca imam na rokah, ki ga nikakor ne uspem skurit, potem pa nočem pod to nalagat še mišic (ubornih, ampak vseeno...se mi kar hitro poznajo).
 tae
#67085
Urshka napisal/-a:Najboljše so sklece ali pa se usedem na rob stola z rokami na sedežu in se spuščam in dvigam-tud fajn :wink:


To je to, kar sem jaz omenjal in imenoval ZADNJE SKLECE.
 legionar
#67109
jz laufam z utežmi! na vsaki roki imam 2,5kg, proga pa je ponavadi dolga do 15km...
enih parkrat sm laufal z petimi kg na vsaki roki, je pa pošteno težko...tale proga pa ni bila daljša od desetih km...
Uporabniški avatar
 Urshka
#67386
To je to, kar sem jaz omenjal in imenoval ZADNJE SKLECE.


Pa res, ni fajn to delat?
se mi zdi da so se mi po slabem letu, kar jih delam, že lepo izoblikovale :wink:
Uporabniški avatar
 kustus
#67387
LP

Jest delam skledce in z 4kg utežmi vaje, zvečer.
Uporabniški avatar
 perpetruum
#78852
nebi želel odpirati nove teme, ker sem mnenja, da jih je že kar precej in da se je boljše poiskati v kaki stari in jo reaktivirati...

zadnje čase imam problemček, ki me je zaradi trajanja že začel skrbeti...

po dobre pol ure teka dobim v roke mravljince...predvsem v prste.
po teku se mi dozdeva, kot da imam roke precej bolj mrzle kot ostalo telo...zdaj mi mravljinci ostanejo tudi še kako uro po reku...

med tekom poskušam roke stresati ali (kot sem nekje zasledil) stiskati palec in kazalec...pa ne pomaga prav dosti...

je to mogoče povezano z zanemarjanjem zgornjega dela telesa na račun laufanja...?

moram priznati, da sem od kar tečem precej shujšal (cca 20 kg v manj kot letu dni), tako da imam danes verjetno celo malo premalo kil (ITM cca 21-22)...in pretežno sem seveda izgubil v zgornji del telesa...za pivskim trebuščkom ne bom jokal :) a mišice rok in ram pa pogrešam (zanje resnično ponavadi delam le poleti ...plavanje)

lp...perpetruum
 mojA
#78887
Dragi Perpetruum, ne vem, kaj bi to bilo. Do mravljincev menda prihaja zaradi slabe prekrvavljenosti. Poskusi pred tekom narediti več vaj za roke in ramenski obroč oz. tako in tako moraš ogreti celo telo. Ali pa poskusi teči z utežmi (0,5 kg), boš videl, če bo kaj bolje. Če nimaš uteži vzemi v vsako roko en kamen. To je tudi dobra vaja za pravilno držo rok.
Ali med tekom dovolj uporabljaš roke? Če ti samo visijo ob telesu ni dobro. LP !

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA