Gorenjska, moj planet je nov niz tekaških prireditev v večjih krajih in glavnih turističnih središčih na Gorenjskem. V letu 2015 bo vanj vključenih 8 lokacij/prireditev
 TaiMing
#370044
Za soboto, 2. aprila, je s 15. Tekom po ulicah Tržiča predviden začetek letošnje serije Gorenjska, moj planet. Potem ko smo celo zimo in začetek pomladi imeli stabilno vreme, bo kot kaže april že takoj na začetku pokazal zobe. Zaradi slabe napovedi tako zaenkrat še ni gotovo, da bomo tek v Tržiču res izvedli že to soboto. V primeru preslabe napovedi ga bomo prestavili za en teden, na soboto, 9. aprila, o čemer vas bomo obvestili proti koncu tedna.

Slika
Tudi letos bo tek v Tržiču tek za vse generacije. Tradicionalno se prireditev začne s teki predšolskih otrok (10.00), za njimi tečejo osnovnošolci (10.30), vrhunec prireditve pa je tek za odrasle na 10 in 5 km (11.30). Teki za vrtčevske otroke in osnovnošolce so netekmovalnega značaja, brez merjenja časa, razen pri otrocih od 7. do 9. razreda.

Ker se je bilo treba izogniti zapiranju glavne ceste skozi Tržič, bo trasa teka letos spremenjena, še vedno pa bo potekala v enakem številu krogov in deloma še vedno skozi staro središče mesta, tako kot doslej.

V predprijavah se lahko prijavite še do četrtka, prijava pa bo mogoča tudi na dan tekmovanja, pred stolpnico v središču Tržiča.

Po teku v Tržiču 23. aprila sledi 24. Tek Petra Levca SKIRCA v Trzinu!
 TaiMing
#370081
Glavni izziv letošnjega Teka po ulicah Tržiča je bilo vreme, saj je celo dopoldne močno snežilo. Slaba vremenska napoved je že cel teden pred tem povzročala skrbi organizatorjem, ki pa so se na koncu pravilno odločili, da prireditev vseeno izpeljejo. Verjetno bi bila udeležba v lepšem vremenu še večja, vseeno pa se je tudi tokrat pripreditve udeležilo okrog 500 tekačev dobesedno vseh generacij. Tekmovanje se je namreč pričelo s teki predšolskih otrok, za zaključek pa je na desetkilometrski progi v cilj pritekel 75-letni Dragan Mišov. Tako lep štart nove sezone serije Gorenjska, moj planet predstavlja dober obet in spodbudo za nadaljevanje sezone.

Slika
Kakorkoli se že nekoliko nenavadno sliši, pa je posebno dober občutek prinesla tudi neopaznost korone, ki ni več podobno kot v preteklih dveh letih strašila naokrog. Upajmo, da bo tako tudi ostalo in se bomo lahko ponovno sproščeno udeleževali tovrstnih prireditev.

Glede na izjave udeležencev se je dobro obnesla tudi nova trasa, ki se je tokrat izognila glavni cesti skozi Tržič, še vedno pa je bila speljana skozi staro mestno jedro.

Najboljši v Tržiču so bili pri moških na 10 km Bine Flajnik (34:55.0), Andrej Mikelj (35:05.5) in Matevž Nunar (36:19.5), pri ženskah na 5 km pa Karmen Klančnik Pobežin (20.38.9), Ana Bohinc (21:07.8) in Maruša Cijan Brkič (21:18.2). Celotne rezultate najdete na: https://timing.si/slv/dogodek/1542

Fotografije že objavljamo na FB strani, objavljene pa bodo tudi na naši spletni strani.

Čez tri tedne, 23. aprila, sledi 24. Tek Petra Levca SKIRCA v Trzinu! Potem ko so v zadnjih dveh ponovitvah vsi udeležnci na progah za odrasle zaradi koronskih ukrepov in zaradi popestritve tekmovanja štartali na kronometrski način, ta letos ostaja še za tekače s kužki, ostali pa spet štartate s klasičnim skupinskim štartom. Za serijo Gorenjska, moj planet šteje 10 km proga.
 TaiMing
#370170
V soboto, 23. aprila, tečemo na Teku Petra Levca Skirca v Trzinu (http://tek.trzin.si/), ki se ni ustavil niti pred korono in bo neprekinjeno organiziran že 24-tič! S kronometrskim štartom najprej ob 9.30 štartajo tekači s kužki, sledijo otroci, nato pa ob 11.00 vrhunec s tekoma na 10 in 5 km. Drugi letošnji tek serije Gorenjska, moj planet!

Slika
Prijave
 TaiMing
#370199
Za nami je še ena uspešna ponovitev Teka Petra Levca Skirca v Trzinu, za katero so tudi tokrat poskrbeli organizatorji iz Športnega društva Trzin. Letošnji trzinski tek je bil še eden od tekov, ki so ob vztrajanju v koronskih razmerah bili prestavljeni s pomladanskega na jesenski termin, zato je tokratna ponovitev, ki je bila spet mogoča v običajnem terminu, sledila že dobrega pol leta po predhodni.

Slika
Kot se je nakazovalo že pred prireditvijo, se število udeležencev spet vrača proti tistemu izpred epidemije. Letos se je prireditve skupaj udeležilo 224 tekmovalcev, od teh 163 na daljših progah, kar je na nivoju iz let 2017 in 2018, ter skoraj dvakrat toliko kot lani.

Tako kot jeseni sta bila tudi tokrat najhitrejša Tadej Osvald (ŠTD Lončar) in Ksenija Grm (KinVital). Na petkilometrski progi sta zmagala Robert Kotnik (ŠD Trzin / Olivia Trzin) in Maruša Cijan Brkič. Na teku s kužki sta prav tako na vrhu bila lanska zmagovalca, Tilen Strmšek (Canifit Team / Olivia Trzin) in Nuša Schumet (Skvvp). Celotne rezultate, za katere skrbi Timing Poljane, najdete v spletni aplikaciji na naslovu http://www.timing.si.

Fotografije objavljamo na FB strani, objavljene pa bodo tudi na spletni strani serije Gorenjska, moj planet.

Po dveh tekmah so na voljo tudi prvi rezultati pokalnega točkovanja. V absolutni razsvrstitvi sta v vodstvu Sindi Trpin (Gorenjska naveza) in lanska zmagovalka Marijana Štrukelj. Več na strani z rezultati GMP 2022.

Prijavite se lahko že na 33. Mošenjski tek, ki bo organiziran 11. junija v Mošnjah pri Radovljici!
 TaiMing
#370373
Po krajšem premoru je pred nami paket dveh tekov serije Gorenjska, moj planet, obeh na Radovljiškem koncu. Prvi je 11. junija na vrsti 33. Mošenjski tek, tek z verjetno najdaljšo tradicijo na Gorenjskem.

Slika
Otroški teki se pričnejo ob 17.00, odrasli pa štartate ob 17.40.

Vsakega tekmovalca čaka praktična nagrada, topli obrok ter slastna palačinka. Za vse tekmovalce bo po razglasitvi rezultatov žrebanje nekaj bogatih nagrad do vrednosti 150€. Lepo bo poskrbljeno za najmlajše, ki se bodo lahko igrali na napihljivem gradu ali se posladkali z sladkorno peno. Za konec pa naš čaka še zabava z glasbeno skupino.

24. junija pa bo pestro tudi v Radovljici, kjer naš čaka 10. ponovitev Radol'ške 10ke, zato bo letos še posebej poskrbljeno za spremljevalni program.

Predprijave na 33. Mošenjski tek še do četrtka, 9. junija. Odprte so prijave na Radol'ško 10ko in Kranjskogorsko 10ko.
#370418
Uspešno je izveden še en Mošenjski tek, tokrat že 33. po vrsti. Kot ponavadi so se ga množično udeležili otroci, udeležba odraslih pa je bila podobna kot lansko leto.

Slika
V junijskih terminih so za tovrstne prireditve ponavadi precejšen izziv visoke temperature, tokrat pa je precej oblačno vreme poskrbelo za to, da so bile razmere za tek bolj ugodne.

Zmagovalca 33. Mošenjskega teka sta Andrej Mikelj (Modri tekači, 28:18.3) pri moških in domačinka Anja Zima (ŠD Mošnje, 36:29.9) pri ženskah. Na stopničke so se uvrstili še Primož Piškur (AD Olimpik, 28:22.6) in Domen Potočnik (ŠD Gorje, 29:08.6) ter Marijana Štrukelj (37:56.8 ) in Urška Malovrh (Mravlce, 38:45.3).

Andrej Mikelj je z zmago tudi prepričljivo prevzel vodstvo v pokalnem točkovanju. Zelo majhne razlike pa so na naslednjih mestih, kjer po treh tekmah 2. in 3. mesto zasedata Robert Merhar in Matej Kaltenekar. Pri ženskah je še vedno na vrhu lanska zmagovalka Marijana Štrukelj, ki ji na 2. mestu sledi Teja Muha, na 3. pa Jasmina Jakopin.

Celotni rezultati in točkovanje pokala: Gorenjska, moj planet - rezultati 2022.

Pred nami je že Radol'ška 10ka, ki je tokrat jubilejna, deseta.
 TaiMing
#370440
V petek, dan pred dnevom državnosti, 24. junija, se bomo ob 18.30 v Radovljici pomerili na 10 km dolgo tekaški trasi Radol'ške 10ke.

Slika
Ta je od leta 2017 krožna, speljana v desetih kilometrskih krogih po središču Radovljice. Poleg 10 km trase bo potekal tudi otroški tek, ki se prične ob 16.00. Start in cilj teka je primerno prazniku - pri Lipi samostojnosti v središču Radovljice.

Letos poteka že 10. Radol'ška 10ka, zato pripravljamo tudi pester spremljevalni program v Grajskem parku v Radovljici, kjer bodo od 14.00 potekale otroške delavnice, na voljo pa bo tudi kulinarična ponudba Okusov Radol'ce.

V večernih urah je predviden koncert skupine Orleki.

Prijave
 TaiMing
#370689
Na veliki šmaren, 15. avgusta, je bil izveden še predzadnji letošnji tek serije Gorenjska, moj planet, tradicionalna Kranjskogorska 10ka. Na glavni progi je bila udeležba tokrat s 104 tekmovalci opazno boljša kot lansko leto, še vedno pa je daleč od predkoronskega leta 2019, ko je bilo 181 udeležencev. Bolj so tovrstnim tekaškim prireditvam ostali zvesti otroci, saj jih je bilo tudi tokrat več kot 50.

Slika
S časom 32:33.9 je bil letos najhitrejši Jakob Medved (ŠD Tek je lek), ki je za 6 sekund in pol prehitel Matica Modica (TK Joži, 32:40.4) in za 21 s Janeza Muleja (Modri dirkači, 32:54.9). Najhitrejša ženska je bila Anja Fink (AD Kronos, 37:17.1), ki je z veliko prednostjo prehitela Dominiko Ahačič (GIBIT, 40:59.9) in Darjo Jereb (Izišport, 44:51.9). Zmagovalec pri moških je za 40 s zaostal za lanskim najboljšim rezultatom, doseženi čas pa je bil znatno boljši kot ob vseh ostalih ponovitvah Kranjskogorske 10ke v okviru serije Gorenjska, moj planet. Podobno je bilo pri ženskah, kjer je Anja Fink zaostala samo za svojim lanskim rezultatom in sicer za 48 sekund.  

Eno tekmo pred koncem sezone so že jasni obrisi končnega rezultata točkovanja, čeprav še posebej pri moških pri vrhu ni še nič odločenega. Še naprej vodi Andrej Mikelj (106 t.), ki se tokratne tekme ni udeležil. Tilen Dobnikar se je s 96 t. prebil na drugo mesto, z 89 t. pa sledi Primož Piškur. Pri ženskah je že jasno, da je Marijana Štrukelj (145 t.) obranila lanski naslov, na drugem mestu je z veliko prednostjo (104 t.) Teja Muha, tretja pa je Jerneja Rozman (74 t.). Za točkovanje šteje 5 najboljših uvrstitev, tako da se stanje pri vrhu na zadnji tekmi lahko še premeša.

Celotne rezultate in točkovanje pokala najdete na običajnem mestu: Gorenjska, moj planet - rezultati 2022. Fotografije so že objavljene na FB strani.

Ker je letošnji Nočni tek Vrhnika žal odpovedan, do konca serije Gorenjska, moj planet 2022 ostaja samo še Tek na Lubnik, ki bo v Škofji Loki organiziran 8. oktobra. Za točkovanje serije šteje trail tek na v razdalji 13,9 km (vzpon pribl. 600 m višinske razlike in spust nazaj v Škofjo Loko), na katerega se lahko prijavite tukaj. Če je za koga od starejših to prevelik zalogaj, vas vabimo, da se po teku na trgu pred upravno enoto v Škofji Loki udeležite samo zaključka serije.
 TaiMing
#370853
Zadnji tek letošnje serije Gorenjska, moj planet je Tek na Lubnik, ki bo v Škofji Loki organiziran v soboto, 8. oktobra. Štart obeh tras teka bo ob 10.00 na Mestnem trgu, na prireditvenem prostoru pred Upravno enoto Škofja Loka.

Slika
Gorsko-tekaška tradicija v Škofji Loki sega v sedemdeseta leta, ko je mladinski odsek Planinskega društva Škofja Loka prvič organiziral tek na Lubnik. Kasneje je ta tek postal tudi del državnega prvenstva v gorskih tekih. V devetdesetih letih so organizacijo prevzeli člani ŠD Puštal. Vrhunec so dosegli leta 2004, ko je bila krožna trasa Teka na Lubnik izbirna tekma za člane slovenske reprezentance za svetovno prvenstvo v gorskih tekih.

Organizatorji Teka štirih mostov in kolesarskega Vzpona na Lubnik so se – skupaj s Planinskim društvom Škofja Loka in Športno zvezo Škofja Loka – leta 2021 odločili gorski tek obuditi in posodobiti, da bo bolj v skladu s sodobnimi trendi »trail« preizkušenj. Teku do koče na Lubniku so dodali tudi spust, vmes pa še kakšen manjši hribček, ki bo tekaško preizkušnjo še začinil. Tako bo trail tek dolg 13,7 km, premagati pa bo treba skupno 859 višinskih metrov. Med vsemi, ki se boste prijavili na krožno preizkušnjo, bomo iskali tudi udeleženca in udeleženko, ki bosta najhitreje dosegla najvišjo točko trase, se pravi kočo na Lubniku, in ju tudi posebej nagradili. Trail proga šteje tudi za točkovanje serije Gorenjska, moj planet.

Vsi, ki se bolj navdušujete nad sprinterskimi preizkušnjami in ne zbirate točk serije Gorenjska, moj planet, se lahko prijavite le za juriš do koče, ki meri v dolžino 5 km, premagati pa bo treba skupno 700 višinskih metrov. Razglasitev najboljših na tej progi bo pri koči na Lubniku.

Če je za koga od starejših udeležencev serije Gorenjska, moj planet 2022 udeležba na 13,7 km dolgem trailu prevelik zalogaj, vas vabimo, da se po teku na trgu pred Upravno enoto v Škofji Loki udeležite samo zaključka serije. Razglasitev končnih rezultatov točkovanja in podelitev zaključnih nagrad serije bo predvidoma ob 13.30, po končani razglasitvi rezultatov Lubnik traila.

Prijave
 TaiMing
#370874
Z drugo izvedbo Teka na Lubnik, ki je letos prvič bil vključen v serijo Gorenjska, moj planet, smo v vedno prijetnem vzdušju srednjeveškega jedra Škofje Loke zaključili sezono GMP 2022. Pri moških je zmagovalec gorenjskega planeta postal Tilen Dobnikar, pri ženskah pa je lansko zmago ubranila Marijana Štrukelj. Na drugem in tretjem mestu sledijo Primož Piškur (AD Olimpik) in Andrej Mikelj (Modri drikači) pri moških ter Teja Muha in Jerneja Rozman (Mravlce) pri ženskah. Pri moških je bil na koncu rezultat zelo tesen, saj se je Primož Piškur z zmago na Lubniku zmagovalcu Tilnu Dobnikarju približal na samo dve točki zaostanka.

Slika
Kljub nekaterim pomislekom zaradi zahtevnejše proge kot ste jo udeleženci tekov GMP navajeni, je prireditev zelo dobro uspela, s progo pa je uspešno opravil tudi najstarejši udeleženec, Dragan Mišov, ki je s skoraj tri tisoč vzponi tudi sicer zelo dober znanec Lubnika.

Na daljši progi, 13,9 km dolgem trailu, ki je štela za točkovanje serije, so bili pri moških najboljši Primož Piškur (AD Olimpik, 1:10:20,7), Tilen Dobnikar (1:14:27.3) in Urh Peček (1:15:27.0), pri ženskah pa Urša Trobec (KGT papež, 1:39:05.8 ), Marijana Štrukelj (Mravlce, 1:54:09.7) in Špela Ferjančič (1:58:39.2). Na 5 km dolgem Jurišu na Lubnik pa sta bila najhitrejša Aleš Udovič (36:46.9) in Tina Klinar (KGT Papež Kamnik, 40:48.8 ).

Celotne rezultate Lubnika in točkovanje pokala najdete na običajnem mestu: Gorenjska, moj planet - rezultati 2022. Fotografije so že objavljene na FB in spletni strani.

Ob zaključku sezone ne bo odveč še enkrat posebej izpostaviti sponzorjev, brez katerih izvedba ne bi bila mogoča.

Fundacija za šport
Etapa, servis koles in smuči, Simon Jesenko s.p.
Enekom, Inštitut za energetsko svetovanje, d.o.o.
Favn, podjetje za predelavo zdravilnih zelišč, d.o.o.
DM Drogerie Markt, trgovsko podjetje, d.o.o.
Družinski park Stari vrh
Pizzerija in špageterija Olivia, Trzin

Za oblikovno podobo skrbi Studio Mazzini, d.o.o.. S fotografijami dogajanje dokumentira in nas razveseljuje fotograf Miha Prijatelj.

Organizatorji prireditev so bili v letošnji sezoni Športna zveza Tržič, Športno društvo Trzin, Športno društvo Mošnje, Športna zveza Radovljica, Turistično društvo Kranjska Gora in Društvo Tek štirih mostov.

Serijo vodi Timing Poljane, d.o.o., v zadnjih letih v sodelovanju s Športno zvezo Radovljica.

Najbolj pa nas seveda s svojo udeležbo podpirate tekači! :) Se vidimo ponovno v sezoni 2023!

Koordinacijska ekipa serije Gorenjska, moj planet

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA