Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 roky1
No pa smo jo odtekli, 16. polovičko v Ptuju.
Zbralo se nas je kar precej, mislim da nekje 160 na 21 km. Kar lepa udeležba. Tekma-prireditev je potekala kar vredu, samo rezultati so bili pozno (jih nisem dočakal, ker sem moral prej domov). Za uvod so odtekli otroci, nato pa smo prišli na vrsto pa starejši junci na 7 in 21 Km.

Drugače me pa ni kaj posebej vleklo na Ptuj. V mislih sem imel polovočko v Taru 1.9.2007, vendar zaradi službe ni zneslo. Tako je postal Ptujski maraton nekakšna alternativa. Na Ptuj me ni vleklo zaradi laskega teka, ko je bilo zaradi vročine in proge (trije krogi, luknjav makadam) tam kar teško odtečti polovičko. Ne vem, z nekaj kolegi sem se pogovarjal o lanskem teku, pa sem pri vseh opazil nekak grenak priokus glede tega teka.
Letos sta bila za spremembo dva kroga, sonce ni tako pripekalo, edino makadamček z luknjami in lužami je pa ostal. Lanski čas sem precej izbolšal in se na 4 sekunde povsem nepričakovano približal PB. Tako da sem s tekom zelo zadovoljen.

Mislim, da bom drugo leto z lepšimi spomini prišel odtečti Ptujski maraton.
Uporabniški avatar
 dexi27
Roky1 najprej čestitke, ker vidim, da še sam stopnjuješ formo in da boš do jeseni pravi car na maratonu v LJ, je pa dobro slišat, da vam letos ni blo treba trikrat po makadamu a naj te potolažim, da smo v Taru včeraj tekli po makadamu in brezpotju kakih 9 km pa še kar precej v klanc je blo.
Drugo leto pa skupaj v Logarsko saj to si najbrž mislu.
Čestike tud vsem ostalim udeležencem predvsem tekačem, kateri se borijo za točke v Koroško-Štajrskem pokalu.
Uporabniški avatar
 marsn
lep pozdrav
Tudi jaz sem se danes udeležil ptujskega teka (spet po 10letih), glede proge nimam pripomd, imam tud doma take makedame, ponavadi še z več lužami.
Z rezultatom pa niti nisem zadovoljen, ker sem kar pehlajen, pa sem mislil zjutraj, da bo šlo. Pa niti ni blo tako.
Organizacija kar solidna, rezultatov pa tud jaz nisem počakal.
lp
Uporabniški avatar
 Laufer
Ptujski polmaraton je bila moja prva tekma na 21km razdalji. :D
Makadam me sploh ni motil, saj treniram večinoma po Golovcu, kjer tudi ni (hvala bogu) asfalta.
Še mala kritika: Na postojankah je bila samo voda in čisto nič drugega, mogoče za drugič vsaj še kocke sladkorja, če že ne sadje in izotonični napitek. :?:
Tudi kilometrske oznake niso bile postavljene najbolj točno, saj sem se skoraj zgrozil, ko sem za zadnjih 500m pred ciljem prvega kroga porabil kar 68% časa katerega sem tekel prejšnji kilometer. :roll:
Drugače pa pohvale organizatorju, v cilju dovolj sadja in napitkov, pa še ohladitev v bazenih. :D
Še moj čas, presegel sem svoja pričakovanja (1:50,00) in v cilj pritekel z vsaj zame fenomenalnih 1:43,35. :lol:
Seveda še zahvala trenerju Razy-ju, ki me je tako dobro pripravil na tekmo :cast: :cast1: :clap:

Še čestitke MojciZ za 3. mesto v kategoriji :juhuhu:
Nazadnje spremenil Laufer, dne 02 Sep 2007, 21:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 markor
Oj,
:arrow: tudi jaz prvič na "ptujskem"
:arrow: vredi je blo..
:arrow: če se primeš (in držiš..) legend TF :clap: - ti izboljšanje PB za cca 7 min ne more uiti, he, he... :rol: :mrgreen:
lp!
Uporabniški avatar
 Vreme
Sam tek se je začel z nekaj minutno zamudo, otroški teki so se malo zavlekli, a nič za to. Kar nekaj znanih obrazov je bilo (ZdravkoC, Miro, Inot, Sebi…), nekaj sem jih spoznal na novo. A moja pamet pač sprejme samo določeno število imen (se oproščam vsem ostalim), tako mi je ostal v spominu najprej Klopotec potem pa še marčni zajec. Skupaj sva tekla skorajda prvih 4 km, nato je on potegnil naprej. Ob tem je potrebno povedati, da je biti član Tekaškega foruma resnično enkratno doživetje. Takšnega spodbujanja in navijanja ne opaziš nikjer. Ker je sama proga potekala tako, da smo se na določenem delu srečevali je ZdravkoC imel čas celo fotografirati mimoleteče. Čas je imel verjetno zato, ker je to bil njegov (in Mirotov) regeneracijski tek po včerajšnjih 75 km iz Celja v Logarsko dolino. Človek ostane kar brez besed.

Sam moj tek se je začel kot ponavadi v ozadju. Tudi tablo za prvi km sem zgrešil. Tekel sem pač po občutku in nisem pretiraval. Z Marčnim zajcom sva tekla v čistem pogovornem tempu. Čisti zen tek bi lahko rekel. Tudi čas na polovici pol maratona je bil solidnih 1:04.19. V bistvu tako kot sem si zadal pred tekom. Potem pa se je začelo.Vedno bolj me je pobiralo, vitergin, gel, pijača, nič ni pomagalo. Po 16 km sem prišel tako daleč, da sem začel hoditi. Tudi to je bila očitna napaka. Kako je bilo težko šele takrat začeti teč. Zadnji km so se vlekli kot jara kača. Ni in ni bilo table za naslednji km. Na 18. km je bil majhen hribček z nekaj ravnine in spusta. Res pravi mali hribček ni bil omembe vreden. V prvem krogu ga praktično nisem niti opazil, sedaj pa se mi je zdel kot, da se vzpenjam neskončno dolgo. Čisti MatraZen tek me je dajal. V bistvu ni bilo nič bolje do cilja. Kaj bolje, vedno slabše je bilo. Vedno več hoje in manj teka je bilo, noge pa so bile kot kanta kameja. Bolje če bi bile kot kanta peresa, a žal ni bilo tako. Zadnji metri so minili v spodbujanju tekačev tekaškega foruma. Sploh vam ne morem povedati koliko mi je pomenilo, čeprav takrat tega nisem bil zmožen niti pokazati. Cilj. Ura se ustavi pri 2:22:01, Sebi mi pride čestitat, jaz pa v popolnem transu. Niti metra ne bi šlo več. Bil sem dokončno zdelan.

Po vsem tem bi lahko komot rekel dosti mam, ne grem se več. A gledano iz druge strani - slabše ne more biti. Lahko je še samo bolje in naj bo tako! verjetno že na Ljubljancu :)
Uporabniški avatar
 Wega
:clap:
Uporabniški avatar
 zlopi
Vreme napisal/-a:Po vsem tem bi lahko komot rekel dosti mam, ne grem se več. A gledano iz druge strani - slabše ne more biti. Lahko je še samo bolje in naj bo tako! verjetno že na Ljubljancu :)

... tudi jaz :clap:

Lp, zlopi
Uporabniški avatar
 jegart
Same pohvale teku v Ptuju, ni kaj. Seveda tisti, ki niste čakali rezultatov. Mi, ki smo čakali nanje, pa smo kar zgroženi. Skoraj štiri ure čakanja na rezultate, zmeda da je kaj. Makadam me niti ni tako motil, saj tudi treniramo po makadamu. Že sam start nisi vedel kje natančno je:. vode, sadja dovolj.
Napovedovalec pa se je kar nekaj izgubljal tiste štiri ure. Če veš da dobiš tisto medaljo, jo pač počakaš.Mislim, da bi lahko razmišlaji tudi o čipih.

KAR ME NE UNIČI, ME OKREPI
Uporabniški avatar
 primus
Moje udejstvovanje na tekaških prireditvah je čedalje skromnejše, a Ptuja praktično nikoli ne zamudim. Poleg korektne organizacije (in kasnejšega čofotanja v bazenih :D ) je termin kar pravi za test pripravljenosti za (morebitne) daljše jesenske dogodivščine.
Tudi letos je bilo prijetno, no ja, na progi se je vseeno 'matralo', hitro pa mi tukaj še nikoli ni uspelo odtečt. Srečal sem precej starih in kar nekaj novih obrazov. Je pa vse relativno - glede na moje udejstvovanje sem očitno tudi jaz bolj 'nova' faca. :D

drugo leto pa spet.

primus
Uporabniški avatar
 vencelj
Kar lepa tekma je bila, organizatorji so se potrudili na področjih, kjer so imeli vpliv (pri cesti- gradbišču ter pri vročini ga seveda niso imeli). Sadje, hrana ter kopanje po teku- zelo pohvalno! Lauferju se pridružujem pri pripombi, da je bila na okrepčevalnicah samo voda.
Ampak z rezultati so pa res malce zabluzili, upam, da jim je potem vendarle uspelo najti prave podatke.No, z malce spremenjenim sistemom naslednje leto takih težav ne bo več. :).
S svojim rezultatom (1.24.33) sem zadovoljen, manj pa s tekom. Prvi krog solidno, drugi krog izčrpavanje, prežeto z negativnimi mislimi. :?
Uporabniški avatar
 bla_k
sam sem z današnjim dnem povsem zadovoljen
proga všečna, prav nič zahtevna, voda je zame na okrepčevalnicah povsem dovolj, sadje in ostala hrana v cilju je tudi pasala, na razultate pa ni bilo prav nič težko počakat, glede na to, da je bil bazen blizu.
pa še PB je padu (1:29:39)
 gs1422
Končno tudi moja prva "organizirana" 21-ka. Rezultat 1h 40 min. Glede na to, da sem od petka do danes ležal zaradi "prehlada", pridno zobal Coldrexe... Sem z rezultatom zelo zadovoljen.

Kar se mi je takoj na začetku zamerilo je bil prevzem številke. Gospe na mizah za številke niso imele blage veze zakaj so tam in kaj naj bi počele. Sem čakal kot bedek v vrsti, pridem na vrsto, me vprašajo, da če sem že plačal, rečem ja, pokažek potrdilo pa mi rečejo naj počakam. So jih vzele 5 mimo mene, jim "pokasirale", me še enkrat vprašale kaj želim, jim še enrat razložim. Nakar ugotovijo, da me sploh ni na seznamu?!?!? Jim povem, da sem na internetu naveden, da sem plačal že pred enim mesecem pa še kar nič... Premetavjo tiste liste, končno ugotovijo, da mi je ime Gregor in da to ni moj priiimek. Bravo! Trikrat napačno prepišejo startno številko iz vrečke, popravijo in senanse so se končale. Verjetno sem pač osamljen primer, ki premetava dlake v jajcu?

Ostalih stvari ne morem grajat. Makedam me ni motil, ker po takem terenu tečem tudi doma. Postojank z vodo dovolj. Voda užitna in hladna in popolnoma zadosti. Izotonikov nisem pogrešal. Na cilju kup sadja in vode. Zelo dobro! Za spominek je bila pa brisčka - kulsko, pa karta za bazen.

Suma sumarum: Z birokracijo zagrenjeno jutro se je prelevilo v odličen tekaški dan. Z veseljem ponovno.

P.S.: Ej LUČKO, dobro si me napral. Čestitam!
Uporabniški avatar
 bobr
Tole je bil moj prvi tek po Ptuju in mi ni žal za udeležbo. V bistvu mi je žal da nisem zbral poguma za 21km. No ja bomo drugič nadoknadili.
Proga na 7km se mi je zdela odlična, ravno pravšnja za hiter tek. Postojank nisem rabil saj sem se čez cel dopoldan dobesedno nafilal z vodo kot kamela. Presegel sem svoje zadane cilje in zaključil z izjemnim 31:25 :twisted: Malo je začelo sonce pripekat med njivami a je bil hitro na vidiku cilj. Vloga zajca mi ni šla najbolje saj sem sledilca pustil za sabo v ciljnem kilometru, je potem priznal da je preveč počival na dopustu :wink:
Pohvale vsem udeležencem sploh domačim s :TF)a.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA