Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 majchy
Glede na to da bo to moja prva tekma (grem na 10km) je cilj normalno preteči progo in imeti čim manjše probleme s koleni. :? No, ta druga stvar bo težko izvedljiva... :evil:
Uporabniški avatar
 Jana
zdravo.

Bi lahko kdo meni napovedal rezultat? Nameravam it na polmaraton, pa nimam pojma koliko časa ga bom tekla. Razdalj in čase imam umerjene le približno, pa tudi moje daljše trase so večinoma tudi višinske, tako da se na ta čas niti ne morem ozirat. Ker me je zanimalo koliko sem zmožna sem šla 2x na stadion. Rezultata: 1. 10km v 53,5 min, 2. 8km v 43 min. Obakrat sem bila na koncu precej utrujena in niti slučajno ne bi uspela preteči kaj dost več v takem tempu. Mislite, da glede na zgornja 2 podatka lahko računam na polmaraton pod 2 uri? Nimam pojma kako naj si sploh zastavim tempo na tekmovanju...
Vsaka pomoč bo dobrodošla...
Uporabniški avatar
 Junc
Ne vem če bo hitro kot na spomladanskih, ampak cilj je vedno PB. 21 km pod 1:38:00
Uporabniški avatar
 klatez
Jana napisal/-a:zdravo.

Bi lahko kdo meni napovedal rezultat? Nameravam it na polmaraton, pa nimam pojma koliko časa ga bom tekla. Razdalj in čase imam umerjene le približno, pa tudi moje daljše trase so večinoma tudi višinske, tako da se na ta čas niti ne morem ozirat. Ker me je zanimalo koliko sem zmožna sem šla 2x na stadion. Rezultata: 1. 10km v 53,5 min, 2. 8km v 43 min. Obakrat sem bila na koncu precej utrujena in niti slučajno ne bi uspela preteči kaj dost več v takem tempu. Mislite, da glede na zgornja 2 podatka lahko računam na polmaraton pod 2 uri? Nimam pojma kako naj si sploh zastavim tempo na tekmovanju...
Vsaka pomoč bo dobrodošla...

Poglej lestvico na prejšnji strani, ki jo je objavil Igi69 in njegov link!

Zate bi zgleda veljalo tole:
5-K - 26:00
10-K - 54:00
HALF-MARATHON - 1:59:46
MARATHON - 4:07:16

Verjetno bi šlo, če boš naredila še kaj dolgih tekov do LJ maratona.
Jaz bi tekel postopoma dolge razdalje vse do ciljne razdalje (21 km).
Za hitrost pa se ne sekiraj - očitno si dovolj hitra za tvoj željen rezultat.
Uporabniški avatar
 shash
Želja PB in sicer med 1:50 - 1:55 - pa če realnom pomislim verjetno bližje 1:55.

LP
Uporabniški avatar
 Moki
:roll:
:idea:
..........3.30.00. pa .
 corto
Letos grem samo 10,5 km.
Optimistična napoved - pod 40 min :)
Uporabniški avatar
 Radolca
evo mene, moj letošnji cilj na 21 kilometrov je pa 1:38 ali bolje.
če mi to rata, sem zakon :cast1:
 maraton 100
Živijo!
Napoved rezultatov za maraton je dokaj tvegano opravilo. Vsak zase mora narediti nekaj kontrolnih tekov,ki so pokazatelj priptavljenosti iz katere se da oceniti in napovedati približni rezultat. Rezultat pa lahko spet pokvarijo razmere na progi, predvsem vremenske.
Sam zase vem in tudi tako sem si vedno zastavljal temo za začetek teka.
Za nastop na 21km sem testni tek na 10km pomnožil z 2,22 in je zame bil dokaj natančen pokazatelj.
10km ; 53,5 x 2,22= 1h 58' 46''! Iz tega sledi 5' 40'' /km ali 56,5' na 10km.
Sicer je vedno odločitev vsakega posameznika za kakšno taktiko se bo odločil.
Pa mnogo uspehov na LM! :) :)
LP Stane
Uporabniški avatar
 Cowboy
prvič ko sem šel na tekaško tekmo sem šel na 21km.
sem si želel tečt okol ure in pol.
na koncu tekel 1:29:58

drugo leto sem šel takoj na 42km.
cilj mi je bil okol tri ure in pol.
na koncu tekel točno 3:30:00

:lol: neverjetno, ampak tko je blo.
:D

se mi zdi da lahko dost natančno predvidiš svoj rezulat. seveda če si realen do sebe.
 TomažP
3:30:00 pa upam da še kakšna minuta manj.

Sem že v Radencih probal pa se je bolj slabo končalo.
Uporabniški avatar
 si05400
Na malem maratonu se bom trudi doseči 1:52:00. Dosegel sem 1:52:18.
Vesel bom pa presenečenja ob 1:49:59. Za tole mi je zmanjkalo sladkorja. Drugič s seboj vzamem gele.
Nazadnje spremenil si05400, dne 29 Okt 2007, 20:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Vreme
Še moja napoved
Preteči 21km v času ki bo boljši od časa zmagovalca velikega maratona :)

Upam, da ne bo zmagovalec velikega maratona pretekel novega rekorda proge, ki je iz leta 2004 2:13:31 :roll:

V resnici pa priteči v cilj bolj spodobno kot na Ptuju, ko je ZdravkoC imel občutek, da sem v izteku :?
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Vreme napisal/-a:...kot na Ptuju, ko je ZdravkoC imel občutek, da sem v izteku :?

To si ti rekel, jaz sem pa nasedel :D
Uporabniški avatar
 garač
To bo moj prvi mali maraton, tko da mi je cilj preteči ga v celoti 8)
Rezultat bo predvidoma okoli 2:10:00...upam da bom prej v cilju kot najhitrejši 42-ice :oops: :lauf:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA