prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 FITINSIT
Pozdravljeni.

Preselila sem se v Medvode in potrebujem nasvet kje je kakšna "proga", da bi lahko naredila zjutraj 10 km.
Drugače treniram še nogomet a zdaj čez teden ne morem na treninge in bi mi prav prišel tudi kakšen trening s krajšimi šprinti...
Je kje kdo, ki bi mi lahko pomagal z nasvetom?
:(
Uporabniški avatar
 Vlajko
Če želiš dobiti čimbolj ustrezen odgovor, dodaj svojemu vprašanju še nekaj svojih želja v zvezi s progo (asfalt ali ne, klanci ali ne, ...)
Uporabniški avatar
 FITINSIT
Aha :D

Kje teči?
Po asfaltu nisem toliko vajena, ker sem do sedaj kar bolj po makedamu in po nogometnem igrišču :) če pa ne bo šlo drugače bom pa tudi po asfaltu, samo da bo.

Glede klancev pa tudi ni problema a sem imela pred časom eno težjo poškodbo tako, da kakšni težki podvigi v klanec še niso priporočljivi.
 Tku
Predlagam pot preko Svetja proti Jeprci (asfalt), od tam naprej pa po gozdnih/poljskih poteh mimo gramozne jame z jezerom in naprej na sever proti Kranju. Ko boš dovolj daleč, pa obrneš.

Ko si zaželiš krajših klancev je na desni strani Jeprce Žejski hrib, kjer je precej poti po gozdu.
Uporabniški avatar
 FITINSIT
Pravkar sem bila v turističnem centru in sem dobila karto...že gledam ... evo Jeprca, a tam se zavije desno al levo (se čisto nič ne spoznam)?
Uporabniški avatar
 Vlajko
Jaz stanujem v Drulovki, kakšnih 9 km od Medvod proti Kranju, če se pelješ (tečeš) mimo Zbilj in Mavčič. Tečem v glavnem po Sorškem polju, včasih tudi v smeri Medvod. 8)

Sorško polje ima glede teka praktično neomejene možnosti tako glede tekaške podlage kot tudi dolžin. :D

Če te zadeva zanima podrobneje, me lahko tudi pokličeš za kakšen napotek ali dva. :wink:
Uporabniški avatar
 stari
Medvode ,so velike,jaz sem iz preske ,tu je veliko možnosti za tek .Slavkov dom,golo brdo ,polhograjski dolomiti,jakob ,katarina,po dolini ločnice proti katarini.
Če te za nima pošlji ZS. :roll:
Uporabniški avatar
 FITINSIT
Hvala za ideje, zdaj se moram samo še od doma spravit - malo me daje, ker ne poznam destinacij, da nebi kam zalutala :?
Pravkar se odločam ali se naj kar oblečem in do nekje zapeljem potem bom pa že videla ...
Hm...
Ko gresta vidva tečt, kakšen tempo imata?
Uporabniški avatar
 bojank
Še ena možnost, taka da ne moreš zalutat. Tečeš za Donitom prek mosta čez Savo, malo v klanec do gostilne Harlekin ( bivša Pr Kralj). Tam se spustiš desno na polje. Dosti makadamskih cest, orientacija lahka - na eni strani višja naseljena terasa, na drugi strani Sava. Tečeš lahko do Spodnjih Pirnič ( topli vrelec, kjer se lahko osvežiš) ali še naprej do Vikrč, pa nazaj.

Lp B.
 Tku
FITINSIT napisal/-a:Pravkar sem bila v turističnem centru in sem dobila karto...že gledam ... evo Jeprca, a tam se zavije desno al levo (se čisto nič ne spoznam)?

Desno je Žejski hrib. Če želiš po ravnini mimo gramozne jame, moraš pa zaviti levo proti Škofji Loki za kakšnih 500m, potem pa desno na sever po prvi poti, ki se ti ne zdi preveč blatna. Prva asfaltna cesta na desno (na cesti proti Škofji Loki) je "zadnji vlak" za pot proti gramozni jami.
Uporabniški avatar
 Vlajko
FITINSIT napisal/-a:... Ko gresta vidva tečt, kakšen tempo imata? ...

Jaz imam letos takega, da sotekač(ica) "komot" zaspi zraven. :oops: :wink:
Uporabniški avatar
 FITINSIT
Tku napisal/-a:
FITINSIT napisal/-a:Pravkar sem bila v turističnem centru in sem dobila karto...že gledam ... evo Jeprca, a tam se zavije desno al levo (se čisto nič ne spoznam)?

Desno je Žejski hrib. Če želiš po ravnini mimo gramozne jame, moraš pa zaviti levo proti Škofji Loki za kakšnih 500m, potem pa desno na sever po prvi poti, ki se ti ne zdi preveč blatna. Prva asfaltna cesta na desno (na cesti proti Škofji Loki) je "zadnji vlak" za pot proti gramozni jami.

Tku hvala za podrobne informacije - mislim, da se bom po tvojem opisu poti kar dobro znašla :)
Uporabniški avatar
 FITINSIT
Vlajko napisal/-a:
FITINSIT napisal/-a:... Ko gresta vidva tečt, kakšen tempo imata? ...

Jaz imam letos takega, da sotekač(ica) "komot" zaspi zraven. :oops: :wink:

:D
Kakšen tempo pa je to - najbrž tak kot moj ;)

A teče kdo od vas zjutraj?
Uporabniški avatar
 FITINSIT
Včeraj sem šla iz Preske proti Slavkovem domu a očitno ne po pravi poti :D in sem prišla na Žlebe. Mislim, da sem prehitro v hrib zavila?
Grem zdaj do Jeprce pogledat kako to Sorško polje zgleda.
Uporabniški avatar
 izzardly
Odličnih tekaških prog v Medvodah in okolici je nešteto, različno dolgih, zahtevnih, prometnih itd. Sporoči kakšno kilometrino želiš preteči, v kakšnem odnosu si s klanci in asfaltom, pa ti lahko predlagam kakšno fajn varianto.

P.S.:Če bi naprej od Savkovega doma zavila levo proti Katarini (je označeno), je tam prijazna gozdna proga za gorski tek.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA