Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 AndrejaR
Spadam med tiste, ki si teka (razen tistega v zgodnjem jutru po gozdu) ne predstavljajo brez glasbe. Sestavila sem si že kar nekaj 'playlist', seveda pa zmeraj nastajajo nove. V glavnem so mešanica stilov; precej je iz osemdesetih, najde se nekaj popa, kakšen gotic-elektro in precej melodičnega metala.

Vsekakor bom zelo vesela vaših idej, kako dopolniti mojo tekaško glasbo. No za začetek je tukaj nekaj mojih priljubljenih :D .

1. Duran Duran-Rio
2. Blind Guardian-To France
3. Nena-Feuer and Flamme
4. Billy Idol- Rebel Yell
5. Nightwish-Planet hell
6. Rammstein-Sonne
7. The 69 eyes-Lost boys
8. God Module-Stil so strange
9. Deine Lakaien-Over and done
10. In Flames-My sweet shadows
11. Rob Zombie-Demon speeding

1. Placebo-Special K
2. Zombie-Major Tom
3. AC/DC-Thunderstruck
4. Deathstars-Play good
5. Rammstein-Du riehst so gut
6. Sinergy- Gimme, gimme, gimme
7. Hamerfall-Riders of the storm
8.God Module-Telekinetic
9. Korpiklaani- Good of the Wind
10. Rob Zombie-Dragula
11.Dragonforce- Above the winter moonlight

1.Placebo-Running up that hill
2.Deine Lakaien-Reincarnation
3. To die for-In the heat of the night
4. Depeche mode-Question of time
5.Zeromancer-Send me an angel
6.Sonata Arctica- Don't say a world
7. Nightwish-Dark chest of wonder
8. In Flames-Take this life
9. Malaise-Hollow dream
10. Dope stars-10.000 Watts
11. Nightwish-The poet and pendulum

1. Europe-Rock the night
2. Marlyin Manson-Sweet dreams
3.Deine Lakaien-Dark star
4.Queen-Ride the wild wind
5. Korpiklaani-Wooden pints
6. Sonata Arctica-My Selene
7. Iron Maiden-Can I play with madness
8. Dope stars-Theta titanium
9. in Flames-Bullet ride
10.Dragonforce-Above the winter moonlight
11. Dream Evil-Chasing the dragon

1. Stratovarius-Hunting high and low
2.Korpiklaani-Under the sun
3. Nightwish-End of all hope
4.Kamelot-When lights are down
5. Paradise Lost-Just say words
6. Rammmstein-America
7.The 69 eyes-Next stop paradise
8. Moonspell-Opium (trenutno moja najljubša)
9.Sisters of mercy-Temple of love
10.Altaria-Enemy
11. Nightwish- Amaranth

Pa še ena malo manj 'metalska' za dolge in počasnejše teke, ki jo običajno poskušam v naključnem vrstnem redu
1.Bon Jovi-Runaway
2.ZZ Top-Rough boy
3. The Ataries-The boys of summer
4.Billy Ocean-Carribean queen
5. Billy Idol-To be a lover
6. Knack-My sharona
7. Johhny Cash-Ring of fire
8.America-You can do magic
9.Blondie-One way or another
10. Human league-Together in electric dreams
11. Mike Oldfield-Moonlight shadow
12. Pet shop boys-One night in Bangkok
13. Information society-Send me an angel
14.Elvis Presley-Evil in disguise
15. Laura Branigan-Self Control
16. Dionne Warwick-Heartbreaker
17. Kenny Rogers & Dolly Parton-Islands in the stream
18. The Commodores-Nightshift
19.Ville Valo &Natalia Avalon-Summer wine

Lep pozdrav
Andreja
 seriola
samo kot zanimivost:

Igor E. Bergant ima tudi svojo playlisto... in svoj pogled na tek:)
Uporabniški avatar
 Oli R
Sicer nikoli ne tečem z musko ampak imaš par dobrih komadov gor, bom snel z interneta, všeč mi je še posebej tvoja izbira elektrikov in metalcev.
 tehnik
Še moj komentar...

solidni playlisti, meni so še všeč Laibachi recimo "alle gegen alle" je komad s tempom, pa še kakšen in pesmi od AC/DC, za umiritev oz. zmanjšanje tempa ter osredotočanje na dihanje ali sanjanje pa so mi všeč Coldplay in doorsi

Vsakič pa vmes neham poslušat glasbo in malo brez ... ZA POSLUŠANJE NARAVE.

tehnik
 damyang
Supercharge Your Workouts with the Pros
Free audio running workouts featuring Lance Armstrong and Chris Carmichael, presented by PowerBar
http://www.powerbar.com/PartnersEvents/ ... oWorkouts/

Tule sta dve zastonj-za-dolpoteg playlisti (dva krat po en mp4 file, torej se ne da preklapljati med posameznimi komadi znotraj playliste, ker je skupaj celotni trening) za Intervalni in Tempo trening, vodena s strani Lancovega trenerja Chrisa Carmichaela in samega Lanca. Gre za bolj rockovsko obarvane komade, ki so ritmično prilagojeni glede na del treninga.

Lahko jih nastavim tudi na svoj FTP strežnik. Uporabite ZS ali moj MSN kontakt iz profila, če kdo želi to možnost.
Uporabniški avatar
 AndrejaR
seriola napisal/-a:samo kot zanimivost:

Igor E. Bergant ima tudi svojo playlisto... in svoj pogled na tek:)

Hvala za povezavo. Res poseben pogled na tek :D. Tudi sicer me je njegov blog kar razočaral, saj se lahko skrije pred večino blogov tistih TF-jevcev, za katere vem. Pri playlisti sem tudi pričakovala malce več izvirnosti in kakšne zanimive ideje. Malce me spominja na playliste, ki se najdejo na Runner's Wordu in se mi vse dozdevajo nekako brez energije in izrabljene.

tehnik napisal/-a:Še moj komentar...

solidni playlisti, meni so še všeč Laibachi recimo "alle gegen alle" je komad s tempom, pa še kakšen in pesmi od AC/DC, za umiritev oz. zmanjšanje tempa ter osredotočanje na dihanje ali sanjanje pa so mi všeč Coldplay in doorsi

Vsakič pa vmes neham poslušat glasbo in malo brez ... ZA POSLUŠANJE NARAVE.

Leibachi so super ideja. Ni mi jasno, kako sem čisto pozabila nanje :?. Za sanjanje pri teku pa jaz poslušam po nekaj pesmi od Epice, Xandrie, Lacrimose, Haggarda, pa Tiamata..

Poslušanje narave pa je seveda najboljše. Prav pogrešam tiste poletne gozdne jutranje teke :(. Sedaj tečem zmeraj šele v temi in imam na izbiro samo poslušanje glasbe ali pa mimovozečih avtomobilov.

Lep pozdrav
Andreja
Uporabniški avatar
 kostolomc
AndrejaR ti si carica......sem mislil da sem edini na svetu ki poslušam ob teku (in na kolesu) Blind Guardian.......pa Paradise Lost :cast: uhhhhh...sama huda muska......res :cast: :cast: :cast: :cast1:
Uporabniški avatar
 AndrejaR
:D sem tudi jaz prav vesela, da nisem edina, ki ima rada bolj 'power' glasbo. Sicer pa to glasbo uporabljam tudi za kolesarjenje. Ni ga boljšega, kot teči ali kolesariti in zraven poslušati 'Spread your wings' od Blind Guardianov..

Andreja
Uporabniški avatar
 vencelj
Kaki Motorhead alpa Ramones bi bli dober pospešk, da ne govorim še o celi zbirki podobno energičnih, enako- ali še bolj hitrih, brezkompromisnih bendov, katerih člani nas že psihološko prepričujejo, da tudi veterani razno-raznih starosti nikakor še nis(M)o za odmet.
Lep pozdrav, vencelj
 wind
Kaj pa kakšna "klasika"? :D Npr soundtrack "Pirates of the Carribean", sem zadnjič letal po klančkih na tole, odlično. Tudi techno izvedba ni slaba (DJ Tiesto), le da je tempo malce prehud, ni za daljše razdalje, za kakšen hiter interval pa super.

Ali pa Morricone - For A Few Dollars More. (obvezna oprema za vse tekaške uživače)

Mimogrede, ko se naveličaš playlist, uporabiš Winamp radio, izbereš "181.fm - Awesome 80's", ali "181.fm - The Eagle" ali kaj podobnega, poženeš StreamRipper, da shranjuje glasbo na disk, pustiš čez noč, zjutraj pa kopiraš na mp3player. Tako spet dobiš malo idej, kaj poslušati.
Uporabniški avatar
 Asparagus
Ali vas ne skrbi, da zaradi poslušanja glasbe ne bi slišali npr. avta, ki se približuje od zadaj. Tam kjer tečem jaz, ni vedno mogoče teči po pločniku, ali na nasprotni strani od vozečih avtomobilov.
Uporabniški avatar
 Damijan
Točno... Jaz sem se tudi naveličal playlist.

Itak sem plajerček uporabljal le na daljših samotnih tekih, ki pa jih zadnje
čase tečemo družno. Zajebantski čveki so zakon.

Če pa že ne gre brez slušalk, mi je kakšna kontaktna oddaja z malo muzike
bila precej boljša izbiria. Mimogrede - a kdo ve, kje je Joža Brus z RGL?
Njegove jutranja nedeljska prebujanja so me tu in tam dobesedno v laufarsko
krohotanje spremenila...
Uporabniški avatar
 klatez
Damijan napisal/-a:...Mimogrede - a kdo ve, kje je Joža Brus z RGL?
Njegove jutranja nedeljska prebujanja so me tu in tam dobesedno v laufarsko krohotanje spremenila...

Ustanovil je svoj radio - Europa 05: http://www.radioeuropa05.si/

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA