Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 bobr
Hvala pementos :oops:

Nana zaenkrat še ni videt da greš gor vsak mesec :)
Bova udarila debato na naslednjem Krožniku...
 nana
Ampak je na žalost res :cry:
Uporabniški avatar
 Classix
Prvi mesec gibanja je za mano. Nekaj suhoparnih podatkov...v tem obdobju sem premigal (tek, hoja) cca. 78 kilometrov, pokuril 8200 kalorij, izgubil 4.5 kilograma telesne teže, pridobil ogromno samozavesti, širša pljuča, nekaj kondicije, predvsem pa obilo dobrega počutja. Jaz grem po programu vadbe naprej, vam pa želim...

...prijeten in uspešen dan !

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 poldy666
BRAVO Classix :clap:
:laola
Uporabniški avatar
 Wega
4,5!! Pa ti si car.
Uporabniški avatar
 Classix
Prav lepa hvala vsem skupaj za pohvale in vzpodbudo. Občutki so res čudoviti. Zavedam pa se, da je takšna izguba teže le posledica začetka spremenjenega načina življenja, zato sem si tudi zastavil cilj priti pod 100 kg. do 01.07.08. Tako bi povprečje izgubljenega balasta znašalo cca. 3kg/mesec.
Je pa hudo luštno opazovati spremembe med samim tekom. Od začetka je bil pogled več ali manj usmerjen k tlom, sedaj pa, ko so se pljuča že nekoliko navadila, vse večkrat opažam, da pogledujem tudi naokoli. No vse skupaj je verjetno tudi posledica pridobljene samozavesti. Vse skupaj mi postaja zelo všeč...vam pa želim...

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Vreme
Classix napisal/-a:...v tem obdobju sem premigal (tek, hoja) cca. 78 kilometrov

Vauuu super, več kot odlično!!!

:clap:
Uporabniški avatar
 Classix
Ne, ne...nisem odnehal. Resnici na ljubo, pa me je za nekaj dni ustavil prehlad in posledično zamašeni sinusi. O tem, kje sem to staknil niti ne dvomim preveč...dva teka po programu pri -7, -8 stopinjah dopoldne po PST-ju na Galjevici, je bilo za moj razvajen organizem preveč. Morda je manjkal tudi kakšen šal :roll: . Nekaj dni pavze, vrnitev za stopnjo ali dve nazaj pa bo. Tehtnica kaže 115 kg, torej 5 kg manj kot na začetku. Zadnjega pol kg. sem verjetno izpihal in izkašljal skozi nos in usta...zelenkasto-rjavo je izgledalo. Beremo se zopet v naslednjem letu, zatorej izkoriščam priložnost, da vsem članom foruma zaželim...

...vesele Božične praznike, ter zdravja, teka in osebnega zadovoljstva polno Novo leto 2008 !!!

P.S. @ Admin...majčke dobil in so super.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Classix
Dva meseca...in dva dni. Toliko je za menoj korenite spremembe načina življenja. Toda najprej...spoštovani @ Wega; opravičujem se, ker kljub tvojemu povabilu in moji skoraj obljubi na tvoj blog nisem napisal nobenega komentarja. Glavni razlog je ta, da bi se slej ko prej le ponavljal, saj so moja videnja teka presenetljivo podobna tvojim. Kot drugo pa...moj nivo zapisovanja je tvojemu nedosegljiv. Še vedno si moj vzor, še vedno (z nekaterimi spremembami oziroma dodatki) delam po tabeli katera je objavljena pri tebi...in kar je najbolj važno, še vedno vztrajam, gibam, tečem, se raztegujem....in se počutim odlično.
Na vrsti je kotiček suhoparnosti. Pet kilogramov balasta je zgodovina. Da, da, še kako so me ''prizadeli'' minuli prazniku, ko sem ob prehladu, nekaj manj gibal, pa nekaj več pojedel. Kilogram in pol sem pridobil v slabih dveh tednih. Okoli petega t.m. so se stvari postavile na svoj tir, Matjaž je bil zopet v elementu...danes po teku, ohlajanju in tušu se je skala ustavila na 115 kg. 5 kilogramov manj kot na začetku, ob tem pa pregibanih 153 kilometrov in pokurjenih blizu 19600 kalorij...če lažeta ''Map my run'' in moja ''Sigma'', lažem tudi jaz :wink: .
Ničkolikokrat sem v zadnjih nekaj tednih do dna preklel Ljubljansko kotlino in meglo. Se je še komu zalepil v možgane podatek, da smo v prvih desetih dneh novega leta imeli le pol ure :!: sonca. Odrešitev sem našel na Golovcu. O tudi tam je bila megla, toda že samo drevje, pa čeprav brez listja ti da čisto drugačen občutek. ''Vzpon'' naredim preko zlizanih kamnov iz Hradeckega, na začetku makedama raztezanje in gremo. Nekaj časa je bilo tudi ledeno, prav nič pa ne bi imel proti, če takšno kot je sedaj ostane kar do konca zime. Moj krog je dolg cca. 6 kilometrov, oddelam ga tri ali štirikrat na teden in ga zaenkrat ne zamenjam za celoten tek po asfaltu. Pa še malenkost se lahko prešvercam pri ogrevanju, saj mi omenjeni kamni že kar pošteno razširijo pljuča.
Dovolj si ga bodi za enkrat. Počutim se super, ta forum je še vedno navdiha poln, vsem vam pa želim...

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 dannae
Prav lepo je slišat kako napreduješ. :clap: Kmalu se nam boš kakšen četrtek pridružil na Goladi, kajne? Tam nas je kar nekaj, ki sopihamo kot lokomotive v klanec. Dol pa pol klepetamo :roll: Malo si preberi. Novince pogrizemo in Jusuf včasih strelja v kolena, drugače pa nič hudega. Sploh, če se prinese kakšna lubenica ali podobno...
Golada

Kar tako naprej
D
Uporabniški avatar
 poldy666
Classix napisal/-a:Dva meseca...in dva dni. 5 kilogramov manj kot na začetku, ob tem pa pregibanih 153 kilometrov in pokurjenih blizu 19600 kalorij...
:clap: :laola :clap:
Uporabniški avatar
 Classix
V zid, počutim se ravno tako, kot da bi se zaletel v zid. Pa čisto prav mi je. Namesto, da bi se držal programa, sem preko vikenda nekaj preizkušal po Golovcu in evo ti ga...muskelfiber, da kar cvilim zraven. Pa sploh ni šlo za tek, še manj za kakšne poizkuse po hribu navzdol. Preprosto sem se počutil naspidiranega in slabe tri ure z hitrim tempom hoje (power walk...če se ne motim) kolovratil gor in dol, po potkah in koreninah, po redkih lužah in blatu. Sigma je na koncu pokazala, da sem preko 60 % te vadbe opravil v fitnes coni, povprečen pulz pa je bil 135. Počutil sem se odlično...še dobre tri ure. Nato, kot da bi odrezal. Navaden počep je bil preprosto neizvedljiv. Spraševati sem se začel, kje sem ga pokronal. Vse elemente sem zajel, od ogrevanja in ohlajanja (edino tu sem vsega skupaj morda 4-5 minut povsem počasi tekal), do raztegovanja pred in še bolj po vadbi. Edino kar mi pametnega roji po glavi je preforsiran trening oziroma kršenje enega od osnovnih pravil, katero pravi,da naj bi trem vadbam teka, sledila lažja rekreacija. Kar sem jaz naredil na Golovcu v nedeljo je za nekoga res ''pis of kejk'', ne pa za mojo malenkost. Našel pa sem tudi tolažbo. Nekje sem namreč zasledil podatek, da se kondicija v mišicah ''nabira'' ravno med muskelfibrom. Kaj pa vem, danes bom še počival, jutri proti večeru pa bo menda že šlo nekaj malega odteči.

@dannae...z velikim užitkom sem se prebil preko vseh stotridesetinšemalo strani branja o Goladi. Hvala za povabilo, zmenili pa se bomo takole...usral sem se, ko sem videl vse tiste omenjene čase nekaterih sodelujočih. Samo traso sicer kar dobro poznam, ampak zaenkrat se še ne grem...recimo po dopustih, tam nekje začetek septembra, kot del priprav za mojo prvo 10 K, katero planiram na LM...takrat bi pa že šlo...ampak ZEN in ''ta desna'' po možnosti, z strogim dogovorom pred začetkom, kje bo analiza in da se bo zamudnike na cilju počakalo, kaj jaz vem...vsaj 15-20 minut :oops: Definitivno pa tebi in ostalim Goladarjem obljubljam srečanje in spoznavanje že pred tem rokom...in pr'mej duš da ne pridem praznih rok, čeprav podkupnina ne gre spljoh.

Prijeten in uspešen dan želim vsem skupaj...

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Classix napisal/-a: @dannae...z velikim užitkom sem se prebil preko vseh stotridesetinšemalo strani branja o Goladi. Hvala za povabilo, zmenili pa se bomo takole...usral sem se, ko sem videl vse tiste omenjene čase nekaterih sodelujočih.
Definitivno pa tebi in ostalim Goladarjem obljubljam srečanje in spoznavanje že pred tem rokom...in pr'mej duš da ne pridem praznih rok, čeprav podkupnina ne gre spljoh.

Classix včasih gremo tudi zelo počasi, ko boš Golado zmogel nekako v uri in dvajsetih minutah, kar pridi, po drugem odstavku pa lahko še prej :wink: ,ti bomo še nekaj bližnjic pokazali :wink: Pa boš še nekaj minut pridobil. Drugače ti pa čestitam za dosedanje uspehe. Za nagrado, ker si se prebil skozi vse poste, pa ti obljubljam lastno spremstvo na debiju. z ZEN sekcijo ali solo. Upam, da že spomladi, če ne že prej. :wink:
B. Razy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA