Evo moja prva tekma v tem letu je za mano

in moram povedati, da sem več kot zadovoljen z samim tekom in takšen rezultat res nisem pričakoval

, saj se mi zdi, da zadnje štiri mesece nisem dovolj intezivno treniral, pa sem se sedaj nekaj novega naučil o treniranju teka, no pa o tem kdaj drugič.
Z bojanom sva se na štart teka pripeljala kakšno uro pred štartom (ob tej priložnosti bi se zahvalil bojanu za prevoz

, ter seveda odlično družbo in temeljito analizo

), se po prijavi preoblekla ter se na hitro ogrela. Presenetilo me je veliko število forumovcev in pa zelo močna konkurenca...Pred štartom nisem bil prevelik optimist in sem celo razmišljal ali mi bo uspelo progo preteči pod 45 minutami, tako, da sem se raje na začetku postavil bolj na konec kolone, da ne bi kakšnega oviral pri teku.

Po štartu sem nekaj časa tekel bolj počasi, potem pa hitro ugotovil, da sem precej podcenjeval samega sebe, saj sem prvi kilometer pretekel v 3.55 in to praktično z lahkoto, sicer me je malo skrbelo ali bom imel dovolj moči za vse klance, vendar mi je vse šlo kot po maslu, še največ dela sem imel s prehitevanjem ostalih tekačev

. Na 8 kilometru sem dohitel darcija ter mateja in potem se je prava dirka šele začela, čeprav sem ju poskušal prehiteti, pa sem kmalu ugotovil, da bo to vse prej kot lahko delo, 9. kilometer sem pretekel v 3.26, vendar sem bil še vedno prepočasen za prehitevanje in to se je nadaljevalo vse do cilja, ki sem ga dosegel v času 40.57...
Po kratkem izteku je sledila odlična pašta s slaščicami, objava rezultatov kot bi mignil, sicer z uvrstitvijo v kategoriji bolj na repu nisem bil ravno zadovoljen, vendar se zaradi tega nisem preveč obremenjeval.
Drugače pa prireditev odlično organizirana, vse je potekalo brezhibno in pa seveda čestitke venclju za odlično 3.mesto ter seveda tudi ostalim za dobre rezultate v tako težki konkurenci.
No, po tem teku pa sedaj lahko bolj optimistično pričakujem svoj novi PB na 21 km v Sežani!
Lp!

The real reason to run a race is to test the limits of the human heart.