prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 saška
RoKo napisal/-a:Ta :D šola me ni stala res nič, še 1 cent so mi dali zraven-vrnili okroglih 30.

Meni tudi :lol:

Potem sem si pa kupila eno preprosto Sigma urco, ki me čisto lepo uboga. Enkrat daleč napraj bom pa tudi js Polarja nabavila.
 skiper
olinad napisal/-a:Klatež, tudi mene je to najbolj zanimalo, zato sem se malo pozanimal. Na pasu nosiš "škatljico" (radarski oddajnik oz spr.),ki pošilja oz. prestreza odbite valove in iz razlike frekvence in časa računa razdaljo in hitrost.Na začetku in po menjavi baterij (cca 30 ur delovanja) ga je potrebno skalibrirati, kar je čisto enostavno (na pločniku imam označeno 100m in to je to).
Primerjava z kolesarskim števcem- na progi, ki sem jo umeril s kolesom, mi pri 10 km oznaki Crane kaže 150 metrov manj (za mene nepomembno),kar pripisujem netočnosti kol. št. in različnemu cikcakanju z balanco oz. nogami.
Lep pozdrav

Rabim nasvet. Meni kaže premajnhno pretečeno razdaljo in tudi premajhno hitrost. Ostalo dela supoer. kaj predstavkha tisti manjši tretji del kompleta. jaz ga ne uporabljam. Čemu je namenjen. Je za tel ali samo za kolo.

Ko nastavljaš uro prideš do nastavitve ODO in so neke 00000.0 tam pa me zanima kaj tukaj nastavljaš

LP

Skiper
 luzr
Ko nastavljaš uro prideš do nastavitve ODO in so neke 00000.0 tam pa me zanima kaj tukaj nastavljaš

To je nastavitev prevoženih kilometrov na biciklu ali pretečenih.
 skiper
luzr napisal/-a:

To je nastavitev prevoženih kilometrov na biciklu ali pretečenih.

Kaj mi lahko bolj točno razložiš. V čem je stvar te nastavitve.

LP
 saška
Če si do sedaj že kaj natekel ali prekolesaril, daš not tisto razdaljo. Ti potem sešteva skupne kilometre v sezoni/letu/življenju...
 skiper
saška napisal/-a:Če si do sedaj že kaj natekel ali prekolesaril, daš not tisto razdaljo. Ti potem sešteva skupne kilometre v sezoni/letu/življenju...

Aha. OK. Hvala. Kaj tebi pravilno meri pretečeno razdaljo? Meni jo namreč ne.

LP
 saška
Js sem to uro že vrnila, ker mi nikakor ni hotela zaznat utripa. Vidim pa po forumu, da nekaterim vredu meri razdalje, nekaterim ne, drugim nagaja pri hitrosti... Bom razdalje še kar preko kart merila, večinoma pa dolžine svojih poti itak poznam.
Uporabniški avatar
 mare
Jan23 napisal/-a:Nikakor mi pri zgoraj omenjeni uri ne uspe dobiti meritev srčnega utripa, ima kdo kaj več izkušenj s to uro glede tega?

Srčni utrip meri samo v tekaškem ali kolesarskem načinu. Torej pritisni mod tako, da dobiš menu run. Morali bi se prikazati utripi. Sicer za moj okus premajhna številka najpomembnejšega podatka.

Sam imam drug problem, hitrost teka je kar nekaj. Dolžino korakov sem nastavil tako, da razdalje meri prav. Po moji logiki bi ob pravilnih razdaljah moralo prav meriti tudi hitrost. Pri meni ni tako.
Uporabniški avatar
 Samo:-)
...po mojem denar vržen stran.
Mi smo en primerek nabavili ob prvi akciji pred dvemi leti.
Zadeva utripa ni zaznala nikomur v familiji.
"Radar" je bilo potrebno non stop kalibrirat, saj je konstantno "pozabil" da je že kalibriran.
Dokaj neroden "uporabniški" vmesnik.
V upanju, da zaj.... samo baterije smo le te 2x zamenjali za nove z enakim rezultatom.
Skratka obup....

...dobro, res je da sem se jaz takrat že razvajal s Forerunnerjem 305 in je moje mnenje o tem "fer" nakupu lahko pristransko...
Uporabniški avatar
 matjazvertus
Evo. Pa sem si ga kupil...
Za začetek bo ok. Za 13€ je super...

Pulz mi meri točno. Primerjal sem z peš načinom. In je tu nekje... Dovolj za mene...

p.s.
Sem imel v načrtu da v primeru da pulza ne bo zaznal, da preprosto uro nesem nazaj...

Mam še 3 leta garancije... hehe
 mojchyka
Upam, da pišem v pravi temi. Danes je izšla nova reklama od Hoferja in sem opazila, da bo v prodaji ura Crane merilnik srčnega utripa, ki kaže trenutni, najnižji in najvišji srčni utrip. Glede na to, da bi to potrebovala mama (je še začetnica in ne zna poslušati še svojega telesa ter koliko zmore, kdaj pretirava in kdaj ne), sem razmišljala, da bi ji to kupila. Kaj pravite, se splača? Ali je boljše, da kupim kaj drugega? Potrebujem pa predvsem podatek o srčnem utripu, ker sedaj tečeva skupaj in sama uporabljam Garmin 110HR.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA