Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Classix
Maša napisal/-a:
Si ti tisti, ki je rekel "Ne, hvala, mam gel s sabo? " :P

Jaz sem tisti. Še enkrat hvala lepa.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 markor
Oj!
Še jaz s kratkim reportom..
:arrow: prvič v Radencih, pa čeprav teden dni po Pragi.. "Tekaški prazniki" se pač ne zamujajo, sploh če so v naših koncih, a ne?
:arrow: organizacija se mi je zdela zelo dobra, že pri prevzemu številk sem bil presenečen, kako hitro je vse skupaj potekalo. Okrepčevalnic kot jih mora biti, še s tuši sem se (prvič) srečal, ho.. :lol:
:arrow: tek sam mi pa ni bil v nevemkaki užitek.. Najbrž še pod vplivom Prage, v bistvu sem samo čakal in odšteval km.. Na začetku sem sicer še imel neke rezultatske variante a sem jih kamalu po enem 7 km črtal iz glave.. Tam nekje me potem ujame kseb in skupaj jo mahava do 13 km, kjer odleti naprej.. (mi je pa bilo definitivno lažje in fajn, da sva tekla del proge skupaj. Hvala, kseb!) :clap:
:arrow: dogodek, ki ga opisuje samostojni se je dogajal ravno pred tem, ko sem tekel mimo. Sam sem že opazil ležečega na tleh ob cesti in pomoč okrog njega, kasneje me pa še ujame in prehiti samostojni, ki mi je z glasno vzpodbudo bil res v pomoč v zaključku teka. Hvala, samostojni! (šele iz slik sem te prepoznal) :cast:
:arrow: tam nekje me je tudi foto Klatež provociral za drugi krog, s čimer mi je le še dodatno dvignil raven sladkorja v krvi.. :wink:
:arrow: proga? Ne vem, mogoče nisem povsem subjektivno-objektiven a meni res ni ne vem kaj.. vreme itak doda še svoj, nemajhen delež.. Rezime? bravo vsem, ki se podate v Radence, še posebej borcem na 42! :clap:
:arrow: no.. To je seveda potrebno dodati! Ljudje ob progi (in ostali) so pa jasno "na mestu"! Navijanje, vzpodbujanje.. bravo! :clap:
:arrow: na koncu a ne najmanj pomembno.. še posebej pa sem vesel in ponosen na mojo ženko, ki je - po kakšnem letu teka - pretekla svojo prvo tekmo (in nasploh svojih prvih 10km)! Juhej! :juhuhu:

lp!
m
Uporabniški avatar
 mateja.hribar
klatez napisal/-a:SAMOSTOJNI VSA ČAST!

Slika

To je bila zelo lepa gesta. Od vseh slikic mi je tale najbolj všeč. Sebe pa boljše, da ne bi zagledala. Se vidi, kako zelo sem trpela.

Dobro sem se počutila na busu in v vaši družbi. Na teku pa ne preveč. Hvala Bojanu za prevoz, za nagrado in za sejanje dobre volje. Hvala vsem za prijetno vzdušje. Tako sem hitro pozabila, da sem bolj slabo "bežala". 2:05:32. Po tihem se si želela vsaj 1:59. Pod pričakovanji, tako, da mi niti ni zneslo izgovorit številko 2. :oops: Ko razmišljam kje sem se zadržala toliko časa, ugotavljam, da sem pridelala precej minut na vodnih postajah, poleg tega sem skoraj prepričana, da se je enajsti kilometer pojavil 2x. V glavi imam res lepo sliko valovljenja pšeničnih polj ob cesti. Samo za tek mi je bil pa veter pa resnično nadležen. Vendar sem ga takoj, ko je za kak trenutek utihnil, želela nazaj. Vroče. 25°c ob 9:30 v Radencih. Se strinjam se temle

MojcaZ napisal/-a: ...Vreme je bilo čudovito, vendar za na plažo in ne za maraton....

:lol:

Vsakič, ko je peljal mimo rešilec me je stisnilo potem sem pogledala v drugo stran, komot bi tudi mene naložili in odpeljali, grozno rdeče-vijolično sem bila v obraz. Tale tek mi je iz glave zbil vse ideje o kakšnih daljših razdaljah. Zdaj komaj čakam naslednjo 21-ko. V hladnejšem vremenu. Razen to, da so Radenci par ovinkov predaleč mi je bilo tam všeč. Pri organizaciji nisem nič pogrešila. Pohvala za tako vodno oskrbo in trud vseh pomagačev. Poseben vtis so name naredili vojaški šotori za tuširanje, ki so, čeprav iz zunaj ni zgledalo, nudili ves potreben komfort. Čestitam vsem, ki ste se borili na progi, sploh pa vsem, ki ste se dobro odrezali, kaj bi šele bilo, če bi bili pogoji boljši...

p.s. hvala tudi za nakupovalne namige :) :)
na koncu sem kupila trojanske kremšnite namesto gibanic.
Uporabniški avatar
 LILA
Tudi moj tretji nastop v Radencih in tudi zaenkrat najtežja 21-ka, kar tečem. Prvo leto 1,47..., drugo 1,51...in zdaj 2,05..Kolendar tekem vedno enak-tek trojk, Umag, teden počitka in Radenci. A letos groza.

Pravo nasprotje v pogled bioritma, ki je kazal vse ful kul nasploh. Sem ga že brisala iz priljubljenih.
Nekaj % vzamem v zakup menstruacijo, čeprav ta ni nikoli toliko negativno uplivala name. Najbrž se zleti spremeni.
Že zjutraj sem se počutila švoh, brez žurov in dovolj spanca. Prvih 5 km z tempom cc 5,15na km je uspeval že z tako muko kot bi pretekla že murje kilometrov. Po glavi pa non stop misel - odstop. Pa sem si rekla, zmanjšaj tempo pa bo bolje. Tudi to ni pomagalo. Rapidni padec nad 6min kilometer mi ni olajšal muk. Noge skoz in skoz trde kot kamen, kot ne bi bile del mojega telesa. Tudi počivanje na postajah ni pomagalo. S trmo sem prilezla v cilj. Nad časom nisem razočarana, saj po vseh mukah, ki sem jih mela celo pot, sem vesela, da sem prešla ciljno črto.
Hvala vsem za vspodbudne besede med tekom in proti cilju.
Uporabniški avatar
 mediterano
spela* napisal/-a:
mediterano napisal/-a:Ampak včasih pač pride tudi tako in grem z optimizmom naprej! :clap:
Sem pa vesel za svojo varovanko, ki je uspešno pretekla svojih prvih 10km in bi ji čestital ob tej priliki! :laola

Šele zdaj sem videla tole sporočilo ... :oops:
Hvala, hvala, saj veš, moja desetka je tudi tvoja. :wink:
recimo da res. no, sicer bo pa še veliko drugih tekov in valjda tudi zame pridejo boljši časi. :lol:
Uporabniški avatar
 garač
Moje adenalinsko doživetje radencev :shock:

Že pri odhodu od doma sem slutil, da bo napeto in bilo je dobesedno. Predno sva se s punco in nekajmesečno hčerko odpravili od doma smo bili v manjši zamudi. Do Maribora je pot potekala tekoče…pokličem kolega sotekača, ki je že bil v Radencih naj dvigne še mojo številko…nato prvi zastoj v Lenartu….naslednji v Gornji radgoni…šlo je več kot pol ure…in nato šok nekaj kilometrov pred Radenci ob 9:10 uri…ZAPORA CESTE :shock: …redarji nas usmerjajo na neko makedamsko pot…sedaj je šlo zares….bilo nas je kr nekaj zamudnikov, kateri smo se s polnim gasom pognali po makedamski poti :driver: …katera je kmalu spominjala na »puščavski vihar«…nato vožnja po nekih hribih…vsi za prvim v koloni….vse na full gas….nikjer Radencev….ura 9:30….bum…bum….obstanemo v koloni….izkoristim nekaj sekund…se preoblečem v avtu…že letimo naprej….zmeda…redar pošlje kolono v napačno smer….v naslednjem križišču obračamo….iz vaške poti naredimo tripasovnico…ob pogledu na uro mi skoraj pritečejo solze :--( ….9:35…(obupam…vse priprave…vse je splavalo po vodi)….še je upanje me bodri punca…in končno bližina štarta….cca 500 metrov…kolona vozil se ustavi…tekači skačejo iz avtomobilov…nekateri v gatah…drugi se takoj poženejo v dir…in sam skočim in tečem proti štartu…srce nabija….ura 9:40…še je upanje….Pr hotelu me čaka kolega z nasmeškom na obrazu…se objamema…pripravim številko, chip in obvezen obisk wc-ja…sva pripravljena…ogrevanje…hehe…bova po tekmi v en glas….pritečeva na štart :shock: …nikjer nobenega…redarji zapirajo prizorišče z ograjami…kam za 21-tko…kam…kr tule čez….hitro…hehe…sej tko se nama pa spet ne mudi… :rol:
Nekje 500 metrov sva rabila, da sva ujela rep skupine na 5,5 in 10 kilometrov…in se jim pridružima….nato naju eden od redarjov pocuka :hello: …ej vidva tule desno in dvigne trak…ja res sva pozna…in tako prideva do prve okrepčevalnice….kjer ne boste verjeli nobene gužve…počasi sva začela dohitevat posameznike…nekaj tudi s foruma(poškodovanih) in vse do cilja naju je budila čudovita publika, ki je bila na vsakem koraku. Ja 5rca tut tebe sva srečala. Zmagovito sva pretekla ciljno črto z roko v roki in nasmeškom na obrazu…hehe fenomenalno :piti:

Razlika med bruto in neto časom je bila skoraj 14 minut…

Na tem maratonu sem začutil kaj pomeni rekreativno sodelovanje…kaj pomeni prijateljstvo in kaj pomeni 2 uri razvedrilnega teka ob navijanju čudovite publike :laola …RADENCI…hvala vam za nepozaben dan….se vidimo naslednje leto… :clap:
Hvala, mateos :toast:
Uporabniški avatar
 bobr
Bravo garač, podoživel si moje lanske izkušnje :)
 OLE
Kratko poročilce !

Radenci 2008 bom ohranil v spominu po izpolnjeni obljubi kolegici Tini s katero sem v vročem in soparnem dopoldnevu iz kilometra v kilometer bolj in bolj padal. Ker ni želela vedeti za čas se je ura na 21.km ustavila pri 1:52:... Zadovoljen ker je Tina odbrzela v cilj, neugodje v glavi pa mi je sprožilo rezervni scenarij. Sem si rekel " Dare, trening varianta, lahkotno in v roku 4 ur" . Ujame me Zebra pa mi glasno pritrdi, da bo 2 uri za drugi krog uspeh. :lauf: Pa grem naprej, za mano "indijanka Nevenka", kmalu se nepovezano izmenjujemo v teku 5-6 tekačev. No pa smo " TAM KJER NI MU" :lol: :lol: :lol: NI POGOJEV :bum: :nono:
Ravnica na njem pa besni udarci vetra. Sem si mislil, da , da tole pa bo Kalvarija. Sem šel, pa teku, pa grizu, pa USPEL. 3km prted ciljem zadržim korak in dopustim sotokaču Mihi, da po prestalem počitku zaradi krčev, ujame moj korak in prav prijateljsko odtečeva cilju naproti. Zadovoljen, da korak ni težak, glava pa ostala bistra, uzrem pred sabo na pločniku Tino, skočim vstran stisk roke in prijateljski objem, hip zatem ciljni rondo in ovinek - zadnji metri. Gromka strela ! Indijanka :driver: prehiteva v šprintu po levi. BRAVO ! Uspeh je tu! :laola

Veselje je bilo srečati kolege Ultrateama, za zdravje eno, drugo pivce za živce - kelnar pa kar slavljenec Semjul, čestitam :clap: :toast:

Čestitke vsem tekačicam in tekačem ! Radenci bodo še, pa tudi jaz se z veseljem vrnem pogledat, ča je še kaj "sapice na polju". Sedaj pa novim uspehom naproti - Biel, Logarska,...
Uporabniški avatar
 iverson
To si bil ti OLE, no lepo da sva se spoznala. Res prijazno da si me spustil takole naprej. te krči so me na koncu res malo izmučili. To je bil edini problem. Treba bo narediti več daljših tekov.
Uporabniški avatar
 garač
bobr napisal/-a:Bravo garač, podoživel si moje lanske izkušnje :)

Moja tretja polovička...sam tale je bla pa res adrenalinska... pred...med in po...:lol:
:arrow: Od sedaj naprej bom vedno planiral prihod vsaj 2 uri :idea: pred startom :bum:
Uporabniški avatar
 garač
SAMOSTOJNI...kako je že rekel Srečko Katanec...
KAPO DOL :cast: :cast: :cast:
Uporabniški avatar
 raf
samostojni napisal/-a:Je kdo kdaj o tem premišljeval med tekom naprimer....kaj pa če...??Kako bom reagiral...???? Kaj naj storim oziroma kaj moram storiti, ko se zgodi...????

Preverite/mo recimo svoje znanje iz prve pomoči???
Kaj storiti če je infarkt, šok, sončarica, dehidracija, epileptični napad......pa še kaj se najde lahko...

Na ta seznam bi še dodal hipoglikemijo, ki te tudi lahko vrže po tleh in če imaš srečo bo najmanj, kar boš fasal buška na glavi in potolčeni komolci.
Res za to gesto si samostojni zasluži glavno nagrado za fer play in bo treba na AZS poslati dopis, da te uvrstijo na seznam .
Uporabniški avatar
 še1PR
:clap: :cast: vsem, samostojnemu pa sploh!!! :cast:
Uporabniški avatar
 daks
Cestitke se od mene, vsem ki ste pretekli katerokoli razdaljo v Radencih, ker so bile res tezke razmere. Jaz sem imel svojih 10 km vrh glave :mrgreen:
Uporabniški avatar
 Miroslav
:D

Glede na komentarje so bili vremenski pogoji res težki.
Sedaj sem s svojim rezultatom na 42 km (3:54:11) povsem zadovoljen.

Sin pa je doživel svoj tekaški krst in po moško ga je prestal.

Čestitke vsem tekačem in tekačicam, tistim, ki so tekmovali in nam, ki smo sodelovali.

:D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA