50cent, sori ker sem ti stopil na žulj. Očitno je potrebna tu malo obširnejša razlaga. Nobenega tekmovalca ali tekmovalke ne podcenjujem, prav tako tudi ne nobenega rezutata, ne glede na to kakšen je. Sigurno se vsakdo za vsak rezultat maksimalno potrudi. Glede na to, da je šlo za DRŽAVNO PRVENSTVO ZA VETERANE, kar ima nekako večjo vrednost, kot ti. vaške tekme, bi človek (vsaj jaz), menil da bodo časih vseh boljši, saj naj bi se tu zbrala slovenska elita, se pravi najboljši med najboljšimi. Primerjal sem svoje rezultate na različnih 10kah (kar je sicer težko primerljivo s to progo, katere ne poznam), pa vendar sem bil povsod hitrejši in nikjer ni bilo dovolj za 3. mesto. Tudi moj najboljši rezultat (pod 38min.) je zadostoval komaj za 20.mesto absolutno oziroma 8.v kat. Recimo na SAM-u (slovenski alpski maraton, kar ni ravno ravnina) sem tekel zase slabo in sem ga tekel okoli 43min., kar je zadostovalo šele za 28.mesto. Če mi nekdo reče, da je bil na državnem prvenstvu na 10km v kategoriji tretji, se mi to sliši velik uspeh. Če pa mi pove, da je to razdaljo premagal v 43-ih minutah, je zame le povprečni rekreativec, tako kot sem sam. Morda pa je bila to kljub vsemu le klasična rekreativna prireditev. Nekako sem navajen, če je v igri državno prvenstvo, pridejo tja zame profiji, ki zadevo vsi pretečejo v 35-ih minutah, za posamezna mesta pa odločajo sekunde. Če pogledaš zmagovalce (ali prve 3) na skoraj vseh tekmovanjih na področju Slovenije, boš ugotovil, da imajo vsi povprečni tempo krepko pod 4 minute, prej 3:30min./km. Po spremljanju rezultatov pravzaprav še nikjer (do tu) nisem videl, da bi 43minut za 10km zadostovalo za medaljo.
Vseeno še enkrat vsem čestitke za pretečeno razdaljo in določene čase, da se ne bo spet kdo počutil manjvrednega.