Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 50cent
tae napisal/-a: ...Prva dva sta bila res hitra, medtem, ko je imel tretji že preko 43 minut, kar pa ni ne vem kaj

No tae...ta pa je malo neumestna se ti ne zdi :?
Mislim, da bi marsikdo bil zelo srečen, če bi lahko odtekel 10km okoli 43minut in se mi zdi, da je to kar spodoben rezultat, ki ga ni za podcenjevati...........in ne, nisem jaz bil tretji, jaz sem bil četrti z rezultatom krepko čez 45 :P :D .

Brez zamere, pač debatiramo..... lp :)
Uporabniški avatar
 tae
50cent, sori ker sem ti stopil na žulj. Očitno je potrebna tu malo obširnejša razlaga. Nobenega tekmovalca ali tekmovalke ne podcenjujem, prav tako tudi ne nobenega rezutata, ne glede na to kakšen je. Sigurno se vsakdo za vsak rezultat maksimalno potrudi. Glede na to, da je šlo za DRŽAVNO PRVENSTVO ZA VETERANE, kar ima nekako večjo vrednost, kot ti. vaške tekme, bi človek (vsaj jaz), menil da bodo časih vseh boljši, saj naj bi se tu zbrala slovenska elita, se pravi najboljši med najboljšimi. Primerjal sem svoje rezultate na različnih 10kah (kar je sicer težko primerljivo s to progo, katere ne poznam), pa vendar sem bil povsod hitrejši in nikjer ni bilo dovolj za 3. mesto. Tudi moj najboljši rezultat (pod 38min.) je zadostoval komaj za 20.mesto absolutno oziroma 8.v kat. Recimo na SAM-u (slovenski alpski maraton, kar ni ravno ravnina) sem tekel zase slabo in sem ga tekel okoli 43min., kar je zadostovalo šele za 28.mesto. Če mi nekdo reče, da je bil na državnem prvenstvu na 10km v kategoriji tretji, se mi to sliši velik uspeh. Če pa mi pove, da je to razdaljo premagal v 43-ih minutah, je zame le povprečni rekreativec, tako kot sem sam. Morda pa je bila to kljub vsemu le klasična rekreativna prireditev. Nekako sem navajen, če je v igri državno prvenstvo, pridejo tja zame profiji, ki zadevo vsi pretečejo v 35-ih minutah, za posamezna mesta pa odločajo sekunde. Če pogledaš zmagovalce (ali prve 3) na skoraj vseh tekmovanjih na področju Slovenije, boš ugotovil, da imajo vsi povprečni tempo krepko pod 4 minute, prej 3:30min./km. Po spremljanju rezultatov pravzaprav še nikjer (do tu) nisem videl, da bi 43minut za 10km zadostovalo za medaljo.

Vseeno še enkrat vsem čestitke za pretečeno razdaljo in določene čase, da se ne bo spet kdo počutil manjvrednega.

:clap:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
tae napisal/-a: ...Nekako sem navajen, če je v igri državno prvenstvo, pridejo tja zame profiji, ki zadevo vsi pretečejo v 35-ih minutah, za posamezna mesta pa odločajo sekunde. Če pogledaš zmagovalce (ali prve 3) na skoraj vseh tekmovanjih na področju Slovenije, boš ugotovil, da imajo vsi povprečni tempo krepko pod 4 minute, prej 3:30min./km. Po spremljanju rezultatov pravzaprav še nikjer (do tu) nisem videl, da bi 43minut za 10km zadostovalo za medaljo.

Slabo si navajen in slabo gledaš rezultate.
:arrow: Prva stvar je, da ni bilo denarnih nagrad in tahitrih ni bilo.
:arrow: Druga stvar je, da na "državno prvenstvo" vsi gledajo od strani in zato ne pridejo, ker so rekreativci in ne profiji, pol pa se zmrdujejo nad rezultati.

Tudi zadnji mora biti nekdo. Kdor ne verjame, naj vpraša @Damijana: na katerem mestu si, če prehitiš zadnjega.

Zamisli si to, da je drugouvrščeni dejansko prvi poraženec. To si lahko že večkrat prebral. Nisi pa še slišal te, prosto po Čufarju (beri ZdravkoC): "Le zadnji je nepremagljiv - njega ne more nihče več prehiteti" :D

Upam, da mi ne bodo zenovci ukradli slogana :roll:
Uporabniški avatar
 markor
Oj,
čestitke vsem TF veteranom! :cast:

ZdravkoC napisal/-a: ...Tudi zadnji mora biti nekdo. Kdor ne verjame, naj vpraša @Damijana: na katerem mestu si, če prehitiš zadnjega...

No, tule se pa z učiteljem žal ne bi mogel strinjat.. Namreč, če prehitiš (še) zadnjega si - prvi :!: :lol:

lp
m
Uporabniški avatar
 tae
ZdravkoC napisal/-a:
:arrow: Druga stvar je, da na "državno prvenstvo" vsi gledajo od strani in zato ne pridejo, ker so rekreativci in ne profiji, pol pa se zmrdujejo nad rezultati.

To je res, vendar zakaj potem ime "državno prvenstvo," če ni nič drugače kot klasična tekma. Po drugi strani, pa to pomeni, da moram npr. drugo leto zbrati čim več tekem, ki so ovrednotene, kot državno prvenstvo.

ZdravkoC napisal/-a:
na katerem mestu si, če prehitiš zadnjega.

zadnjega ne moreš prehiteti, ker drugače nebi bil zadnji
Ni pa res, da je zadnji nepremagljiv, pravzaprav so ga vsi že prej prehiteli, je pa res, da ga potem ne morejo ponovno.

Vidim, da bo čisto nehote prava filozofija ratala iz tega.
Uporabniški avatar
 še1PR
:clap: :laola Bravo!
 kovit
tae napisal/-a:
ZdravkoC napisal/-a:

To je res, vendar zakaj potem ime "državno prvenstvo," če ni nič drugače kot klasična tekma. Po drugi strani, pa to pomeni, da moram npr. drugo leto zbrati čim več tekem, ki so ovrednotene, kot državno prvenstvo.

ZdravkoC napisal/-a:
na katerem mestu si, če prehitiš zadnjega.

zadnjega ne moreš prehiteti, ker drugače nebi bil zadnji
Ni pa res, da je zadnji nepremagljiv, pravzaprav so ga vsi že prej prehiteli, je pa res, da ga potem ne morejo ponovno.

Vidim, da bo čisto nehote prava filozofija ratala iz tega.

Ma ne komplicirat fantje...
Tae, ne se hecat :D lahko tebi pod 38 min k si pa še mladinc ...za nas veterane je pa že mal težje vse skupi...čak se ti mene :D :D
Uporabniški avatar
 tae
kovit, čez 3 leta bova lahko na isti stezi na kakšnem veteranskem prvenstvu, še vedno pa ne v isti kategoriji.

Sory, ker ne spada v to temo, vseeno pa poglej zs.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Če pljuneš na krbid je reakcija :--
te pa če spada v to temo al' ne
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
tae napisal/-a: ... zadnjega ne moreš prehiteti, ker drugače nebi bil zadnji

Narobe - Sicer si prvi na forumu (vsaj jaz nisem zasledil drugega), ki je komentiral Damijanovo uganko - drugi smo uživali v kibicu. Zadnjega lahko zagotovo prehitiš. Moraš pa biti vsaj zadnji. Če bi hodil na Zimsko ligo na Pohorje bi te člani Šri-Čin-Moi tima naučili kaj je to samopreseganje.

tae napisal/-a: Ni pa res, da je zadnji nepremagljiv, pravzaprav so ga vsi že prej prehiteli, je pa res, da ga potem ne morejo ponovno...

... torej ga ne morejo, saj to pravim, si pritrdil, da je res :D
zadnjega ne morejo prehiteti niti potem, niti prej, niti ponovno, niti kakorkoli. Zadnji je najbolj trden in je nepremagljiv do zadnjega :twisted:
Uporabniški avatar
 dannae
Kovit, vidim, da si se dobro odrezal. Čestitke. :clap:
Uporabniški avatar
 50cent
@tae: Omenjaš žulje in občutek manjvrednosti, kar pa nima nikakršne veze z tem kar sem ti napisal :wink: . Očitno nisi razumel na kaj ciljam :wink:
Pa pustimo to zadevo, bova "obračunala" na pikniku z kozarcem pira v eni in palačinko v drugi roki :) .

Lp :)
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Čestitke vsem za odlične rezultate :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA