Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Bjkulinka
Lani proti koncu zime, ko sem začela potekavati, si nisem mislila, da bom začetek julija že vesela tekala jutranje teke ob morju. Ni lepšega. Vsako jutro okrog pol sedmih zlezeš iz šotora, nikjer še nobenega, vse diši po morju in greš. Ob obali, po gozdičku, med borovce, sonček že počasi boža. In še cel dan je pred tabo. Letošnjih prvih pet šotorskih dni je že za mano-res lepo, glavnina je pred vrati. Vem, da bo lepo. Poletje je najlepši čas. Kaj, če bi ga raztegnili čez celo leto :?:
Uporabniški avatar
 NaceM
Še lepše je, če greš potekavat na morju ob pol šestih (ali mal prej), ko gre sonček gor. :)
 greh29
Pozdravljeni!
Vidim,da niti približno nisem edini"norec",kateri na dopustu od 5ih zjutraj teče ob morju.Z punco sva bila v Tučepih pri Makarski v hotelu tik ob morju in sem seveda izkoristil priliko,tako,da sem v 7ih dneh 6X tekel,suma 67km,pa ker to še ni bilo dovolj,sem še 3X uporabil hotelski fitnes....
Kakorkoli,brez teka tudi na dopustu ne gre,hiperaktiven gor ali dol! :lol:

L.P.
 kovit
Jest pa letos ta prvi dopust, odkar tečem, brez kakršne koli potrebe za tekanjem...mi na misel ni prišlo, da bi zgodi vstaju...zgleda da se glava počasi celi :D
Uporabniški avatar
 Radolca
moj letošnji dopust (zaenkrat) je bil v Prekmurju 4 dni. Od tega sem dvakrat tekel in "nabral" 18 kilometrov. Je pa v Prekmurju neverjetno soparno v primerjavi z Gorenjskim koncem.
Potem pa še tiste "neskončno dolge" ravnine, ko vidiš kilometer ceste pred sabo :?
Uporabniški avatar
 Jančika
Lani in letos smo bili na Cresu, Miholašćica. Vročina me pri teku ne moti, ne maram pa direktnega sonca, ki tudi že ob pol sedmih zjutraj kar fajn zakuri. Lani sta otroka vstajala ob petih (NISEM JUTRANJI ČLOVEK :cry: ) - , tako da sem šla teč okoli šestih zjutraj, letos pa je moj peklenski plan deloval :twisted: in sta spala do osmih (midva z možem pa z njima, juhu).

Plan je bil tako zatemniti sobo, da tamala dva ne bosta skočila v luft ob prvem svitu (doma imamo rolete in je tema). S črnimi vrečami za smeti in termobandom sem zablindirala okna :lol: in smo spaaaali. Letos sem tako tekla zvečer; sicer tam ni kakšnih luštnih skritih prog (ali pa jih nisem dovolj zavzeto iskala), so pa zato asfaltirani hribi. Le-teh na moji običajno domači progi ni (enega mini grička pač ne morem šteti) in sem navdušena, koliko sem pridobila na moči s tekom navkreber.

Malo sem si pogledala tale Weissensee. Zgleda super in sem možu že poslala nekaj linkov, da tole premelje do naslednje sezone :D .

Aja, ja, tekaška oprema je bila seveda prva spakirana. Bohnedaj to pozabit :D .
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
Radolca napisal/-a:moj letošnji dopust (zaenkrat) je bil v Prekmurju 4 dni. Od tega sem dvakrat tekel in "nabral" 18 kilometrov. Je pa v Prekmurju neverjetno soparno v primerjavi z Gorenjskim koncem.
Potem pa še tiste "neskončno dolge" ravnine, ko vidiš kilometer ceste pred sabo :?

no, tole glede sopare in cest, ki jim ne vidiš konca pa pride ravno prav meni za izgovor, zakaj sem šla v 5. dneh, ki smo jih preživeli na Goričkem samo enkrat tečt :oops: :oops: :oops:
Uporabniški avatar
 Loni
NaceM napisal/-a:Še lepše je, če greš potekavat na morju ob pol šestih (ali mal prej), ko gre sonček gor. :)

Se strinjam, ni lepšega... Sem pa počela letos nekaj novega, ko sem prišla s teka, sem se stuširala in šla nazaj spat. Je prav pasalo.
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
16 prostih dni je seveda prehitro minilo :(

kot sem že napisala, smo bili najprej 5 dni na Goričkem. popoln odklop! če bi bilo po moje ne bi niti tv- ja gledali, niti muzike poslišali. mir, blažen mir. tekla sem sicer samo 1x :oops: , tistih 7 km se je vleklo kot ponedeljek :evil: . vreme soparno, vsak dan se je pripravljalo na dež, potem pa je padlo vsega skupaj par kapelj. no, pa smo pač bolj počivali :mrgreen:

drugi del dopusta smo preživeli na tirolskem - v Hintertux-u , v dolini Zillertal:

http://www.tux.at/en/summer/themed-foothpaths.html

prekrasna dolina Zillertal, dolga cca 25 km, obdana z visokimi gorami. locirani smo bili na NM višini cca 1400 m, vsak dan smo se podali na pohod do ene izmed mnogih koč v okoliškem hribovju. bojda je 350 km takih poti !!! odkrila sem tudi idealno pot za tek: skozi celo dolino teče manjša reka, ob kateri je speljana makadamska pot. idealno! ob vodi, večinoma v senci (no, saj na 1500 metrih tako ali tako ni vroče :) ). sem tekla samo 2x, ker smo večinoma pohajkovali.
en dan smo se z gondolo peljali tudi do najvišje točke ledenika 3200m :D , kjer sta se mulčka malo pozabavala na snegu, mi2 pa uživala v prečudovitem pogledu na hribovje in najbolj vztrajne smučarje, ki celo poletje lahko dilcajo na ledeniku.
v skoraj vsaki koči nudijo zelo dobro domačo hrano, mulčka sta bila navdušena nad njihovim carskim pražencem :) , mož pa nad pečenimi jajčki z domačim "špehom" hahahaha. mene je pozitivno presenetila čistoča in urejenost v teh kočah :cast: , če primerjaš s stanjem naših, kjer npr. vedno premišljujem ali naj sploh grem na wc al ne. da o prijaznosti domačinov niti ne govrim. edino o čemer bi se dalo še razpravljati so nenormano visoke cene :cry: . ampak ne, raje ostanem pri lepih spominih :wink:

skratka: dopust po mojem okusu :juhuhu:

zdej pa konec zabušavanja, bo treba še kak kilometrček dodat!
Uporabniški avatar
 UršaR
metkamarjetka napisal/-a:drugi del dopusta smo preživeli na tirolskem - v Hintertux-u , v dolini Zillertal:

Aaaaahhhh, Zillertal. Bili tam že dvakrat, vendar nazadnje 6 let nazaj. Bili smo v vasi Ginzling, od koder smo se do izhodišča malo zapeljali z avtom, potem pa - kamorkoli nas je odneslo. Veliko sva prehodili sami s hčerko (no, njo sem nosila v nahrbtniku, saj je bila stara 13 mesecev), ker je mož veliko časa posvečal tudi plezanju. Ja, spomini... Bo treba spet enkrat tja. Saj se velikokrat spomniva, ampak kaj, ko nas v kratko odmerjenem dopustu navadno k morju odnese.

Hvala, ker si me spomnila to krasno dolino.

LP, Urša
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
[quote="Počasnela]
Hvala, ker si me spomnila to krasno dolino.

LP, Urša[/quote]

je res lepo a ne! bi bilo treba še pozimi sprobat.

se zna zgoditi.....če bo denar in čas :wink:
Uporabniški avatar
 majcha72
Z dopusta sem se vrnila včeraj. Odšla sem tekaško naspidirana, vrnila sem se brez volje. Prvih nekaj dni sem se "zgovarjala" na utrujenost od bezljanja pred potjo, iskala vse mogoče izgovore, klela sama sebe, ker sem izbrala apartma v kraju z največ klanci, jasno, na vrhu hriba... Počitniško super, tekaško pa ne tako fajn. Nekega jutra sem le zbrala pogum, da sem vstala malo bolj zgodaj in šla, pa sem se prej kot v 20 minutah vrnila. Izbrala sem najbolj soparno jutro v celem dopustu, odpravila sem se prepozno pa vsi tisti klanci... Trdno odločena, da "bom jutri bolj pridna" sem šla v nov dan. No, pa je na peščeni plaži malo globje v morju skrit velik kamen preprečil vse ostale tekaške podvige - nekaj smo se premetavali po valovih in sem na polno skočila nanj. Rana na podplatu, bolečina in oteklina so potem poskrbeli, da sem preostali del dopusta prehodila, nekaj dni še to komaj. Pomanjkanje teka sem pokompenzirala z nekaj več plavanja pa prostovoljno sem vozila voziček s princesko tudi v klanec, pa ko je želela "puštolamo" sem tudi to prevzela jaz. Tek pa spet doma, ko spraznim kufre. Pa naštudiram, kaj naj zdaj po tako dolgi pavzi s tem mojim programom.
Dopust je bil pa fajn. Malta nam je bila všeč, predelali smo jo po dolgem in počez, prav tako Gozo. Videli smo kup stvari, tudi nepričakovanih, kot je npr. mega ognjemet, ki smo ga videli kar dvakrat, se do sitega nakopali (mislim da smo se kopali na čisto vseh peščenih plažah, kar jih premorejo :)), pa kljub majhnosti bi šli komot še enkrat. Nekaj stvari smo spustili zaradi čudnega odpiralnega časa, nekaj smo jih spustili zaradi starosti otrok, nekaj pa zato, ker podmladek še ne zna angleško, brez tega pa imaš težko kaj dosti od kakšne "audio visual experience". Vsekakor bi bilo zanimivo čez par let ponovno tja, z mulčki ali pa samo na kakšen jesenski oddih v dvoje.
Uporabniški avatar
 triman
Tudi sam nosim na dopust s sabo vedno tekaško opremo, dostikrat imam zraven tudi bicikl, da lahko delam triatlonske treninge. So pa lokacije zelo različne , ponekod potk kolikor hočeš, posebej v Istri je tega ogromno - tudi za kolesarjenje, drugod je pa včasih vse skupaj bolj bogo in praktično nimaš kje teči. Takšne slabe razmere sem imel letos, ko smo bili za en teden približno 8 km naprej od Omiša. Prvo jutro sem kot običajno hitro po šesti skočil v tekaško opremo in se tiho odplazil iz sobe, ker so še vsi moji spali. Najprej veselo dol na plažo in že prva slaba izkušnja. Kak km je še šlo in že sem naletel na privat kamp, kjer so šotori dobesedno na plaži in sem se moral potruditi , da komu ne stopim v šotor, v drugo smer ob plaži isto, spet privat kamp, za njim pa brezpotje. Kaj hočeš odpravil sem se gor na magistralo, tam pa tak promet, da te lahko odnese kak avtomobil. Razočarano sem se vrnil po hribu navzdol do hotela. Tisti hrib je res bil nekaj posebnega, strmina sigurno vsaj 15% če ne 20% in dolg kakšnih 200m. In že je bila tu ideja: zakaj pa ne bi delal sprintov v hrib. In tako sem potem vsako jutro naredil najprej malo ogrevanja na plaži, zatem je pa sledilo kakšnih dvajset sprintov v hrib. Mimoidoči so me celo spraševali koliko imam čas na 100m:))
Na srečo nisem imel zraven kolesa, ko smo prišli domov sem se odpravil na standardno turo na Planico nad Framom in je bicikl šel v hrib kot raketa, tako, da tudi sprinterski treningi niso tako slabi za kondicijo. Res vedno se splača vzeti zraven tekaške copate in povsod se da najti tudi kaj terena kjer lahko tečeš.
Uporabniški avatar
 tae
V tej temi se nisem še nič javil. Evo, zdaj sem se vrnil z dopusta in imam prav slabo vest. 14 dni poležavanja z veliko hrane in pijače in prav nič teka. Imel sem sabo superge in uro in vse kar sem naredil v tej smeri, sem nehote spraznil baterijo na uri, katera je bila v potovalki in se je očitno zaradi druge krame sprožila štoparica, katera je "laufala" dokler je lahko. Po mojem bom sedaj moral novo sezono začeti iz nule.
 klarč
Drgač je pa Pag carski! Če ste stacionirani blizu Gajaca imate ogromno makadamskih cestic mimo vinogradov in trstičša (Kolansko blato) do Kolana in Mandre. Jaz sem tekla vsak dan Gajac-Mandre-Gajac (13-14 km) in je bilo super. Nobenega avta nikjer, vse kar srečate so kakšne ovce in pastirji.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA