prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 krofek
Lep pozdrav!
Sem novinec na forumu, tečem pa že kake pol leta. Do sedaj sem imel Reebook superge (nic posebnega), sedaj pa sem si nabavil AIR ZOOM VOMERO+ 3 pa se tist komplet za iPoda. Zanima me, na internetu pise da so 'Moški tekaški copati za SUPINATORJE", v trgovini so mi rekli da so tudi za tiste k imajo normalen (?) podplat. Kaksne pa bodo posledice ce sem sam pronator (nevem namrec kaj sem, ker so mi v TŠ v City Parku rekli da je analiza stopal 10€:0)? Ima kdo izkusnje z AIR ZOOM VOMERO+ 3? Dobre? Slabe? Hvala za odgovore in lep vecer se naprej,

Krofek
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
:arrow: Air zoom vomero+ 3 so namenjeni supinatorjem in nevtralnim tekačem.

Test res stane 10€, vendar ob morebitnem nakupu ta denar odštejemo od cene, zato je v bistvu zastonj.

LP TS ČOPOVA 14
 krofek
aha, no tega mi ni nihče povedal...skoda...ce me nic ne boli je vredu verjetno, sicer danes ko sem sel prvic tect,so me prvih 10 15 minut bolela stopala, je to znak cesa? ali se moram le navaditi na nove superge?
Uporabniški avatar
 raf
jaz imam na koncu teh superg številko +2 in sem z njimi zelo zadovoljen, ker imajo ful dobro blaženje in imam občutek, kot da tečem po zračni blazini. To je za mene zel pomembno, ker imam skoraj 90 kg in je sila , ki se preneša na noge absolutno prevelika, da bi na navadnih supergah zdržal več , kot en tek.
 kovit
krofek napisal/-a:aha, no tega mi ni nihče povedal...skoda...ce me nic ne boli je vredu verjetno, sicer danes ko sem sel prvic tect,so me prvih 10 15 minut bolela stopala, je to znak cesa? ali se moram le navaditi na nove superge?

To da bolijo podplati pri novih supergah je zame čisto običajno.Ne vem kje je vzrok...po moje je potrebno samo mal zgulit vložek.
 krofek
no torej, danes sem se odpravil v TS v City Parku, in pridem tja, in povem tezavo, da nevem kaj sem, pronator ali supinator. Prodajalec me vprasa katere superge sem kupil, pravim AIR ZOOM VOMERO 3. Potem jih prodajalec ne najde na polici, in me skusa prepricat da so to superge za pronatorje. Mu recem da niso, ker sem pogledal na internetu, greva pogledat in res, so za supinatorje. Narediva tisti test, in mi rece da sem "lahek" pronator. aha, pa ga vprasam katere superge mi priporoca, pa mi pokaze superge za supinatorje, pa ga vprasam, a nisem jaz pronator? pa on: ne ti si mau pronator mau supinator (al neki tazga je reku :shock: :shock: ), pol pravm da mi nej pokaze superge za pronatorje, mi pokaze 2 para (nike plus rabim), in rece da vec jih nimajo, grem sam gledat najdem se 4 pare superg, samo mi niso ustrezale. Pa mi rece da bi mogle bit moje dobre, in da ce me bo kaj bolelo naj pridem nazaj. Tako da TS, cista zmeda! Sploh nevem kaj sem in kaj rabim...
 luzr
klatez napisal/-a:http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=6676&postdays=0&postorder=asc&start=0 :wink:

Da, to drži. Ampak, če v omenjeni štacuni zelo propagirajo tekaški test za 10€ vključenih v ceno obuvala, bi se strokovni (?!) prodajalci morali potruditi določiti vsaj razliko med visokim in nizkim stopalnim lokom.Ne glede na marketinške finte, češ, da bodo komu kolena odpadla, če ne bo uporabljal pravih superg.
Vendar pozor trgovci in tisti, ki to poskušajo biti.
Ako stranka pride z željo po točno določenih supergah, potem naj mu prodajo vsaj prave.

krofek napisal/-a:no torej, danes sem se odpravil v TS v City Parku, in pridem tja, in povem tezavo, da nevem kaj sem, pronator ali supinator. Prodajalec me vprasa katere superge sem kupil, pravim AIR ZOOM VOMERO 3. Potem jih prodajalec ne najde na polici, in me skusa prepricat da so to superge za pronatorje. Mu recem da niso, ker sem pogledal na internetu, greva pogledat in res, so za supinatorje. Narediva tisti test, in mi rece da sem "lahek" pronator. aha, pa ga vprasam katere superge mi priporoca, pa mi pokaze superge za supinatorje, pa ga vprasam, a nisem jaz pronator? pa on: ne ti si mau pronator mau supinator (al neki tazga je reku ), pol pravm da mi nej pokaze superge za pronatorje, mi pokaze 2 para (nike plus rabim), in rece da vec jih nimajo, grem sam gledat najdem se 4 pare superg, samo mi niso ustrezale. Pa mi rece da bi mogle bit moje dobre, in da ce me bo kaj bolelo naj pridem nazaj. Tako da TS, cista zmeda! Sploh nevem kaj sem in kaj rabim...

Zaenkrat samo to. V večini trgovin ljudje delajo za denar in ne za zadovoljno stranko. Pri tem so seveda samozavestni, saj neznanje skrivajo za domišljavostjo.
Če ti bodo tekaške copate zamenjali za druge, je naš primarni namen dosežen.
Čeprav bodo drugim pripovedovali neumnosti ter manj natančnim in osveščenim od tebe ponujali prve "šlape", ki prodajalcu pridejo pod roke.

Dejansko je mogoče , ne glede na tip stopala, teči v navadnih ali cenenih supergah, navadnih čevljih, gojzarjih ali salonarjih. Ali pa v šlapah.
In bos...
Če so predniki tekali, se bomo tudi mi potrudili.

Zaradi različnih razlogov še vedno tečem tudi v zdelanih supergah!
 Tanjusha
Sama sem imela podobno slabe izkusnje s TS v City Parku. Predlani sem tam kupila gojzarje, ki so stali krepko cez bivsih 30 tisocakov, ki so me na prvi turi ozulili do krvi, saj so na peti imeli precej grob siv. Sem jih nesla nazaj in potem dobrih 30 dni cakala, da so mi poslali odgovor za reklamacijo - dobropis, denarja niso hoteli vrniti (btw: gojzarji so bili placani z gotovino!) ...

Letos spomladi sem tam kupovala superge. Stregel me je nek mastnlasi mladenic s precej polomljeno slovenscino. Sicer mi je prijazno naredil test na tekaski stezi - celo zastonj je gledal moje gole tacke teci po tekaski stezi in zakljucil, da tecem po prstih in ker jih obracam na ven, sem supinator. Dobro, ok, zakaj pa mi je kar nekaj kolegov tekacev (+ test v Intersportu) reklo, da sem pronator (vsi znaki ocitno kazejo na to dejstvo)??? Potem miskotu razlozim, da tecem po gozdu in makedamu, da bi rada kaj z dobrim oprijemom ... V roke sem dobila terenu popolnoma neprimerne superge.

V TS na Copovi pa tudi ni bilo tako blestece, kot nekateri pravijo in opevajo usluznost prodajalcev. Ker ni bilo moje stevilke, je prodajalec sicer prijazno rekel, da mi jo lahko naroci, samo potem moram naroceno kupit (le kako, ce ne probas?), potem je odsel na malico/domov/v zgornji stuk in nadomestil ga je kolega, kateremu sem potem spet na novo razlagala, kaj bi zelela ...

Bomo videli, kako se bodo stvari razpletle zdaj z reklamacijo :twisted:
Uporabniški avatar
 klatez
Saj je ta tekaški svet seveda tudi en velik biznis. Sploh pri obutvi.
Razne "high tech" rešitve pri copatih delajo naše noge bolj in bolj občutljive.
In kmalu brez teh blaženj in podpor res ne moremo več teči...

Je pa tudi res, da zaradi veliko več pretečenih kilometrov, potrebujejo naša kolena boljše blaženje.
Sploh če pogledamo tudi naš forum, vidimo da se ravno rekreativni tek usmerja v čim dalj (razne ultra variante).
In potem potrebujemo seveda copate z vsem tem...

Glede prodajalcev pa raje ne bom komentiral. Je moja žena učila včasih tudi bodoče trgovce...
Kolikor pa sem prebral, je ravno Galloway imel velik uspeh s svojimi tekaškimi trgovinami, saj je zaposloval izključno tekače.
 krofek
tudi danes sem tekel, in spet prvih 15 minut, kot da bi nosil pancerje, bolijo me podplati. upam da se bo uredilo... ce ne bo bolje, se bom kar na copovi oglasil, tukaj na forumu delujejo prijazni,ker tisti mladenic (T verjetno je bil isti, saj tudi ni govoril blestoce slovenscine) ni imel pojma kaj dela pri mojem testu...LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA