Danes sem se povzpel na Mrzlo goro, ki velja za eno težje pristopnih gora v Kamniško Savinjskih Alpah. Štart v Logarski dolini pri slapu Rinka. Samo pot do začetka bolj resnega vzpona nič posebnega kar se zahtevnosti tiče. Razgledi so pa čudoviti. Škoda, ker je danes nekoliko nagajala megla. Na začetku bolj zahtevnega dela poti me je ustavil planinec, ki so ga grabili krči in me prosil, če mu z vrha prinesem žig v njegovi Planinski knjižici.

Sem mu obljubil, da bom on pa me počaka spodaj. Sam vzpon od tu naprej je kar zahteven, varoval je malo, izpostavljenost pa na nekaterih mestih kar velika. Vrtoglavica ni priporočljiva. Čeprav sam osebno sem pa pričakoval še težjo pot glede na vse opise, ki sem jih prebiral. No do vrha ni bilo nobenih posebnih težav. Na nekaterih mestih sem šel malo po svoje, markacije se nekje res slabo vidijo.

Na vrhu sem imel pa največ težav z obljubljenim žigom. Blazinica, ki je bila pri vpisni knjigi je bila povsem suha s seboj je pa tudi nisem imel, ker sam ne zbiram žigov. Poskušal sem vse živo. Slina, drgnjenje gobice ob štempelj,... Nič ni zaleglo. Na koncu sem v škatli v kateri se nahaja vpisna knjiga našel staro minco od kulija, jo prelomil na pol in izpihal tinto v minci na žig.

Potem je pa ratalo.

Spust brez težav, planinec s krči me je počakal in tudi slikal z Mrzlo goro v ozadju.

Je bil zelo vesel. Sicer pa se je začelo tudi kisati vreme. Ko sem prišel do koče na Okrešlju, je bilo že precej oblačno. Pri slapu je pa že nekoliko kapljalo. Še sreča, da v hribe hodim zgodaj! To je to. Še ena lepa turca je za mano. V načrtu pa je že nova. Uživajte!
Fotografije si lahko ogledate na spodnji povezavi:
http://blackorange.moj-album.com/album/13049375/