področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

gs1422
msavic napisal/-a:
ts čopova 14 napisal/-a::arrow: Da, pri nas opravljamo tekaške teste na tekaški stezi. Sam test stane 10€, ob nakupu copat pa se ta znesek odšteje od cene copata, tako da je pri nakupu copat test zastonj :wink:

LP TS ČOPOVA 14

Hmmm všeč mi je ta beseda "zastonj" na koncu. Dajva se dogovorit tako : to da jaz pridem pomerit copate k vam vas bo stalo 20 Eur.
AMPAK POZOR! Če slučajno kupim te copate pa vam ta denar vrnem, tako, da je za vas moj nakup zastonj... :lol:

p.s. There is no free lounch

Za moje pojme malo bolano razmišljanje. A ti bi vložil nekaj tisoč evrov v napravo in potem brezplačno izvajal na njej meritve?

Konec, koncev imamo TF-ovci pri TS-u 20% stalnega popusta tako, da si se v tem primeru spravil napačnega šimfat.

Z veseljem pa te kot pravega dobrotnika in člana TF-a povabim, da kupiš napravo za merjenje pronacije/suplinacije in začneš z izvajanjem brezplačnih meritev. Oziroma še bolje, vsakemu, ki bo prišel k tebi po diagnozo plačaj 10,00€, ker boš na njem izvajal meritve. Obisk bo izjemen - verjemi. ;)
 msavic
gs1422 napisal/-a:
msavic napisal/-a:
ts čopova 14 napisal/-a::arrow: Da, pri nas opravljamo tekaške teste na tekaški stezi. Sam test stane 10€, ob nakupu copat pa se ta znesek odšteje od cene copata, tako da je pri nakupu copat test zastonj :wink:

LP TS ČOPOVA 14

Hmmm všeč mi je ta beseda "zastonj" na koncu. Dajva se dogovorit tako : to da jaz pridem pomerit copate k vam vas bo stalo 20 Eur.
AMPAK POZOR! Če slučajno kupim te copate pa vam ta denar vrnem, tako, da je za vas moj nakup zastonj... :lol:

p.s. There is no free lounch

Za moje pojme malo bolano razmišljanje. A ti bi vložil nekaj tisoč evrov v napravo in potem brezplačno izvajal na njej meritve?

Konec, koncev imamo TF-ovci pri TS-u 20% stalnega popusta tako, da si se v tem primeru spravil napačnega šimfat.

Z veseljem pa te kot pravega dobrotnika in člana TF-a povabim, da kupiš napravo za merjenje pronacije/suplinacije in začneš z izvajanjem brezplačnih meritev. Oziroma še bolje, vsakemu, ki bo prišel k tebi po diagnozo plačaj 10,00€, ker boš na njem izvajal meritve. Obisk bo izjemen - verjemi. ;)

Ne me napačno razumet ampak ravno to zastonj me je zmotilo.
Kot ekonomista so mi vedno trdili da ni zastonj koslila v kar močno verjamem. Nakup te naprave ni namenjen temu, da bi naprava sama po sebi prinašala denar ampak je ta naprava komplementar (torej dopolnjuje oz spada k ) nakupu superg. Torej, če bi nekdo imel to napravo brez da bi prodajal superge verjetno nebi imel velikega obiska (beri prometa).
Ta naprava torej v očeh kupca superg predstavlja neko dodano vrednost v primerjavi s konkurenco in pa seveda za prodajalca povečan promet na račun PRODAJE SUPERG in ne na račun prometa od meritev s to napravo.

Skratka to da plačaš 10 eur je res malenkost a vendarle bi sam, če bi bil lastnik TS ČOPOVE 14 oz franšize al karkoli je to meritev ponujal zastonj. Koneckoncev člani TF imajo 20% popusta in ni bojazni da bi potencialni kupec pri njih opravil meritev pol pa drugje kupil copat.
No razen če nima konkurenca brez popusta ceneje kot TS Čopova z 20% popustom v kar pa močno dvomim, glede na to da so mi nabavne cene vsaj malo poznane.

Kakorkoli to da ima TS ČOPOVA 20% popusta je pohvale vredno.
Nenazadnje verjetno veliko članov foruma pri nji kupuje, pa še zastolj reklamo na TF imajo... :)
 gs1422
Aja. O.K. Če si mislil to kar si napisal potem je O.K. Poklicna deformacija. :lol:
Uporabniški avatar
 vencelj
Enkrat mi je prijazni prodajalec v TS Čopova razlagal, zakaj meritve zaračunavajo: ko so dobili napravo, so meritve izvajali zastonj, potem je bila pa taka gužva, da se z "resnimi" kupci skoraj niso več imeli časa ukvarjati. Superge je nabavilo le majhen del tistih, ki so se testirali...sedaj test opravijo le kupci z resnim namenom tudi kaj kupiti.
 msavic
:)
Ja lahko bi rekli.

Po mojem pri tej zadevi nimajo pravega pristopa. RES JE, da v primeru da kupiš copate ta denar dobiš nazaj ampak zakaj pa ga sploh zalagaš?!

1. To meritev izvede profil kupca ki se vsaj malo želi ukvarjat s tekom (torej mamice, ki pridejo kupit suprege otrekom in podobni odpadejo)

2. Ta ciljna skupina (glede na to, da se misli ukvarjat s tekom) BO morala nekja kupit ustrezne superge

3. TS ČOPOVA jim lahko ponudi te superge tudi po 20% nižji ceni od priporočene.

Če torej TS ČOPOVA verjame v to da so najboljši in da lahko tekačem ponudijo največ za dano vsoto potem je to to. Ni se treba bati da bo testiranec drugje kupil te copate saj ina TS ČOPOVA boljšo ceno.

Še kratek odgovor venclju : saj ni treba poudarjat "povprečnemu" kupcu da imajo te meritve. To lahko povedo šele, ko se kupec odloči, da bo kupil nek copat in taka "ponudba" bo imela v očeh kupca večjo težo kot ta ista ponudba na začetku. Lahko se namreč zgodi, da je kupec kupil copat ker mu je všeč, v resnici pa sploh ne odgovarja njegovemu tipu noge oz načinu teka. Takrat te trgovec "reši" pred nakupom napačnega copata (ali če želiš ti prišpara denar, ki bi ga vrgel stran z nakupom napačnega copata) in ti ponudi drugi - tebi ustreznejši copat....

Ne gledat tako enolično v smislu kupili so napravo, sedaj pa z njo služijo.....to ni dolgoročna rešitev.

Služiti bi morali NA RAČUN NJE, ne pa Z NJO.
Uporabniški avatar
 Loni
msavic napisal/-a:Nenazadnje verjetno veliko članov foruma pri nji kupuje, pa še zastolj reklamo na TF imajo... :)

Nisem ekonomistka, ampak s tem se ne strinjam. Čeprav se morda zdi, danes praktično ni nič zastonj. Tomas sport si je moral ustvariti ime ter renome in v to veliko vložiti, tako finančno kot drugače. A se kdo spomni njihovih začetkov?
Seveda jim bom delala reklamo, če je zastonj, pa dvomim, ker za vsem tem stojijo leta in leta vlaganja.
Kdo pa je rekel, da so mi dolžni v skladišču v Nemčiji poiskati točno te in te superge. Doma bi me že zdavnaj nekam poslali, tukaj me pa niso in tako jih zdaj imam. Pa še, če mi ne bi ustrezale, mi jih ne bi bilo treba kupiti. To mi nekaj pomeni. In to ni bilo prvič, tudi v spletni trgovini so mi iskali čevlje za prosti čas po vseh koncih in krajih.

Kar se pa testa tiče... Nihče od tebe ne zahteva, da ga narediš. Če se ti zdi, da boš zaradi tega kaj prišparal, v redu, samo ne potem tečnariti, da superge ne ustrezajo... Govorim na splošno.
 msavic
Še enkrat (tokrat zadnjič) :

Verjetno je res, to kar si napisala glede njihovega osvajanja SLO trga.... in to da se trudijo...... itd

AMPAK saj trgovci zavrga imajo jezik! Ni treba ravno vsaki stari mami ki kupuje suprege za 20 Eur ponujat testiranja!

Z odgovori na vprašanja : za kaj potrebujete copate, koliko časa se ukvarjate s tekom, katere copate ste uporabljali do sedaj itd bi lahko kupca že sortirali v skupino ali sploh rabi testrianje ali ne!?

No pustmo stat. 10 Eur res ni veliko. Moram pa izrazit svoje prepričanje da ta "storitev" več škodi kot koristi TS! :)
Nazadnje spremenil msavic, dne 31 Avg 2008, 00:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Loni
msavic napisal/-a:Še enkrat (tokrat zadnjič) :

No pustmo stat. 10 Eur res ni veliko. Moram pa izrazit svoje prepričanje da ta "storitev" več škodi kot koristi TS! :)

Ne zadnjič. Zakaj jim škodi? Sama testa pri njih nikoli nisem delala (sem ga nekje drugje, ne v Slo). In saj ga ni treba vsakemu, ki pri njih kupi superge. Če pa jih že imaš namen kupiti, zakaj pa ne?
Nazadnje spremenil Loni, dne 01 Sep 2008, 10:32, skupaj popravljeno 1 krat.
 jezek.teka.teka
msavic napisal/-a:

Po mojem pri tej zadevi nimajo pravega pristopa. RES JE, da v primeru da kupiš copate ta denar dobiš nazaj ampak zakaj pa ga sploh zalagaš?!

Pa sej nič ne zalagaš... :roll: Prideš tja, ti svetujejo, ti na kameri pokažejo, kako se ti krivi gleženj, kupiš superge in to je to. Vsaj jaz nisem še od nikogar slišala, da bi moral kaj zalagat.
Uporabniški avatar
 vencelj
:?: :roll: :?: :roll: Strmim in se čudim :shock:
Prepričani skušajo prepričati že prepričane v svoj lastni prav. Vsak trgovec ima svoj pristop, ki ga potem na podlagi izkušnje lahko tudi prilagodi...In potem toliko besed okrog tega :shock: . Saj menda sami najbolje vedo, kako je prav, kupci pa se tudi sami odločamo, komu bomo bolj zaupali oz. pri kom bomo kupovali.

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 pajo
TS je vsaj za mene trgovina v katero se bom vedno vračal kot kupec:
1. Zaloga superg vseh modelov
2. Prijaznost
3. Cena
4. Nasveti, ki jih drugje lahko samo sanjaš. Prodajalci vedo kaj prodajajo. Ne bom povedal katera trgovina je bila ampak sedaj ko vem kaj rabim za na nogo sem se pač postavil v vlogo kupca samo, da mi je prodajalec probal prodati tako MEGLO, da je lahko sram. Ko sem mu povedal za kakšno nogo mi prodaja superge se je samo obrnil stran in gotovo. Baš ga briga pač ni mogel prodati bo pa nekomu drugemu. Tudi zato samo TS jim pač zaupam.
 diler
:arrow: Za začetek hvala vsem za izkazano zaupanje in podporo! Saj veste, pohvale nas krepijo, graje pa še bolj utrdijo. V 9 letih izkušenj v prodaji sem videl, da je največ, kar lahko ponudiš kupcu to, da ga maximalno strokovno obravnavaš in svetuješ, saj je le to osnova za dologoročno zaupanje in zadovoljstvoi kupca, pa tudi prodajalca.

Zakaj je test plačjiv, je lepo razložila Vencelj ( hvala ;) ). Problem je bil ravno ta, da sem imel na testu stranke,ki so se samo testirale za firbec, za katere sem porabil po urico, tudi dve, da sem jim vsem vse pokazal in razložil, pa ne samo v zvezi s copati, ampak tudi z morebitnimi težavami, poškodbami, uporabo prehranskih dopolnil pri treningu, medicinskih pripomočkov in zdravil ob poškodbah - kot bodoči mag. faramcije to namreč tudi poznam in z veseljem svetujem strankam s težavami. Med tem pa nisem imel časa, da bi se ukvarjal z drugimi strankami z namenom nakupa. Zato smo se odločili za to potezo, ki se je izkazala za zelo koristno in zelo pozitivno.

Na to kažejo tudi odzivi strank, mnoge pohvale in zadovoljne stranke :)

Kar pa se tiče cen copatov. Vsi vemo, da s ceno v dandanašnji konkurenci ne prepričaš stranke, ampak s kakovostno uslugo in obravnavo. Popust je pika na i v tem primeru ;)

Toliko od mene, prodajalca v TS 2 Čopova !

LP Janez

p.s.: there is no free lunch? eknomisti bi morali mal bolj dologoročno gledati, ne le trenutne številke in dobiček! aja, pa glede free lunch.... je je, verjemi mi, da je..zame je že to, ko stranka pride v trgovino,te vidi in reče joj, hvala bogu, da ste vi tukaj! Takrat veš, da delaš dobro in pravilno !
 msavic
Janez 100% ti garantiram da naslednje copate kupim pri tebi.

lp, Mili
 Tanjusha
Janez, jaz se tudi priporocam za en test in kaksen nasvet :)
 diler
Ker zadnje čase delam zelo redko, ste vsi zainteresirani vabljeni, da pošljte ZS in se bomo dogovorili za dan in uro testa. Lahko se pa brez bojazni ustavite mimogrede na Čopovi. Kolegi vas bodo isto strokovno stestirali in z veseljem svetovali :)

Lp Janez

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA