Pozdravljeni!
Ja zelo mi je žal, da sem zamudil zgodovinski dogodek prihoda v cilj Slavcovih petih krogov, bom pa zraven sigurno, ko jih bo naredil Martin in Joco drugo leto.
Sem pa pri tem podvigu sodeloval vsaj malo in to metolaži. najprej sem ponoči počakal Slavca in martina Na Kalu, ko me je Martin poklical z sedla čez Suho, da gre samo še do Kala, Slavc pa da je odločen da gre naprej.
Po krajšem pogovoru z Slavcem hitro ugotovim, da ga lahko ustavi le poškodba ali kaj takega nepredvidljivega na poti. Martin pride kake pol ure za njim in je res utrujen, ko odpove glava tudi telo noče več. Lepo ga posedem v avto in se odpeljeva v Znojile, kjer še za las ujameva Slavca in mu dava malo okrepčila. Potem pa v Hudajužno h Renati. Slavc je kmalu za nama in po krajšem postanku, okrepčilu jo mahne naprej v Durnik 4. Razmere se izboljšujejo in kaže se nov lepši in toplejši dan.
Martina odpeljem na Petrovo Brdo, kjer ima avto. Zjutraj ga bo počakal na P.B. in mu nudil pomoč, pomagala pa mu je še mama Danica, ki je zelo dobra kuharica.
Slavko pa je nadaljeval kakor je zastavil cilju naproti. Cela Grapa je dihala z njim in tudi TFjevci so bili pri stvari.
Zvečer pa slavje na Petrovem Brdu kerlcu Slavcu v čast, cela oskrbovalna ekipa in še cel kup prijatlov s televizijo na čelu, res je bilo prijetno to mi lahko verjamete, čeprav nisem bil zraven.
Preteči prehoditi traso GM4O 5 KRAT je pravi podvig in mislim, da ga še dolgo ne bo nobeden ponovil, pa tudi v to nisem več siguren, kajti človekove zmogljivosti nimajo meja to je dokazal tudi Slavc. Ko sem sam opravil kot prvi 3 kratno ponovitev sem bil prepričan, da se bodo našli ponavljalci, da jih je pa že več kot 10 bi pa težko takrat verjel in da se bodo našli taki, ki bodo GM4O ponovili 4 X tudi ne, da pa se bo dobil nekdo, ki bo GM4O ponovil PETKRAT pa res nisem mislil. In še bolj sem vesel, da je to uspelo GRAPARSKEMU KERLCU za to sem pa resnično, resnično vesel.
Res Slavko kapo dol, vesel sem, da sem bil lahko delček te odprave in še bolj sem vesel, da se je moja zamisel z vrha Kobla o trikratni ponovitvi tako lepo prijela in razpredla svoje korenine daleč na okoli in se še razpredajo.
Dobrodošli vsi ponavljalci ali novi člani, pogoji so idealni, jesen prekrasna zato kar veselo na pot

Lepo se imejte in lep pozdrav iz prelepe Baške grape. Jožko