Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 lonely
Za nami je lep polmaraton v kraju Medea.

Pogoji za tek so bili idealni:+7-10stC in prijetno sonce.Proga ravninska z le nekaj nadvozi je bila pravšnja za dosego dobrih časov.To je dobro izkoristil naš -andrejm9- in z časom 1.11,55 zasedel odlično drugo mesto.Tudi -tae- je popravil svoj čas v okvirju projekta 5k.
Nekaj manjših pomanjkljivosti je res bilo ampak končna ocena je solidna.

Lp in PRIPOROČAM
Uporabniški avatar
 Loni
V zvezi z zadnjim Lonelyjevim stavkom o nekaterih pomanjkljivostih - zanimivo, kako so tam nekje med 15 in 16im km čudežno izginili tako redarji kot zvesti spremljevalec - reševalno vozilo. In tako se je četica sedmih pogumnih žensk odpravila kar malce za nosom, spotoma preorala eno njivo (drugo leto pridemo pobirat pridelke). In kako so Italijani vljudni, vsi so tropa sedmih norih žensk v pajkicah in večinoma v rdečih majčkah v nedeljo na cesti namesto pri kakem bolj svetem opravilu. Ma, je prišel tudi nedeljski čudež v podobi temnolasega za sončnimi očalci skritega mladca v črnem terenskem BMWju, ki se je upal ustaviti in verbalno spopasti z italijansko-slovenskim tropom, na koncu nas je pa, hočešnočešmoraš, vseh sedem naložil v svojo makino in odpeljal do prvega znaka, ki je nakazoval, da se v provinči nekaj tekaškega odvija. In tako sva jo z Nano ob častnih salvah in škljocanju fotoaparatov družno prišibali v cilj - s smejalnim tempom, ki se nama je totalno borestoval, ker drugače bi medve že danes pretekli svoj prvi maraton oziroma bi lahko še zdaj dvigali svoje problematične gležnje, kolenčka in stegenske mišice po furlanskem podeželju.
Ampak glede na to, da sem se šla imet fajn, sem se fajn tudi imela. Nimam pojma, koliko km sem pretekla in v kolikem cajtu, ma v cilj sem prišla.
Ter čez nekaj ur varno dostavila dva baje zelo nastrojena TFjevca, ki sta si danes zadala za glavni cilj lov na bele nogavičke. :lol:
Tako da smo si ogledali kar velik del pokrajine tik čez mejo, vključno s kostnico v Redipulji, ker tudi italijanski prometniki in cestarji imajo težave pri postavljanju cestnih oznak.
Če bodo še naslednji letošnji teki tako zabavni kot je bil prvi uradni, bo to še zelo hecno leto.
Uporabniški avatar
 maca
Kdo hudiča govori o enih kao nastrojenih TF-jevcih, če sta pa ta omenjena TF-jevca takooo pohlevno čepela v autočku, nista upala niti pisniti, saj je ena nastrojena TF-jevka vozila ta dva TF-jevca v tujem avtu (lastnica je baje hotela zadaj dremati, pa ji ni bilo dano). In smo lepo v tišini molili boga, da dojdemo na cilj. In smo. Nastrojena TF-jevka, alias kmetovalka pod prisilo, hvala za dostavo domov in za odlično vožnjo, pa za verbalno spremljavo, pa za vse smeh, dobro voljo,...

S Savotom sva pa eno ušpičila, se ve. Ena dama v belih nogavičkah, ki sva jo dohitela, nikakor ni prenesla dejstva, da sta dva "palčka" lahko tudi hitrejša in je kar pospešila, ko smo jo prehiteli, zraven pa hropla, kot da bo dušo spustila. Pa se je je Savo uslilil in jo počakal, da ga dohiti in prehiti, pol pa spet pospešil, in jo je njen ego spet malo zeznil, da je morala tudi ona pospešiti, in hropsti. In tako še kar naprej. Jaz sem jo samo lagano dohitevala, pa ne prehitela, vsakokrat, ko sem se ji približala, jo je nekaj v ritko zbodlo, da je pospešila. Na koncu tempa, jasno, ni zdržala in je močno zaostala, pisopihala v cilj in besno izginila v neznano. Na žalost smo prepozno ugotovili, da je bila naše gore list in je kapirala vse, kar smo se pogovarjali. Ampak, kdo ji je kriv, če teče na ego pogon.

Ne smem z zahvalo spustiti vseh ostalih TF-jevcev, Špela, Tae, Lonely, Roko, Edo, Nana, pa sem jih ful spustila, naj mi oprostijo, leta pač... Zaradi vseh vas sem se mela ful fajn. Še grem.

Sicer pa prekrasen tek, vreme naravnost odlično, oblekli smo se skoraj preveč (a sem zato staknila nahod, al sem premalo prešvicala čez kožo in gre sedaj prebitek čez nos in učke???).

Za tistih par euročkov smo dobili pašto za pravojedce na koncu, vmes dovolj toplega čaja, na začetku pa ene fine bele (jasno, kakšne pa zame, če ne bele) majčke, ki so nam ta malim celo prav. No ja, rokavi so malce dolgi, ampak pršparamo pr rokavicah.

Eto, kao na kratko poročilo, slikce pa moram še dol snet, pa jih pol naložim. A čem še Špelo mal počakat?
Uporabniški avatar
 tae
Tu na kratko, v eni drugi temi pa bolj na dolgo.

:arrow: Hvala Špeli za prevoz
:arrow: Hvala Lonely-ju za vse
:arrow: Hvala gospodu vsemogočnemu za lepo vreme
:arrow: Slovencev veliko, uglavnem znane face
:arrow: Pri moji napovedi zmagovalca sem čisto malo falil. Novo pridruženi Andrej je bil absolutno 2. :clap:
:arrow: Moja prva tekma v letu 2009, prva po Palmanovi in prva drugačna. In sicer prvih 5 km na polno, naslednjih 5 km počasi, 2. test od 10. do 15. km ponovno na polno, počasi do cilja. Štopal sem se le 2x hitrih 5 km, vmes pa ne vem.
Uporabniški avatar
 lenči
Vsem čestitke in še na veliko lepih tekov :laola .
 spela*
maca56 napisal/-a:A čem še Špelo mal počakat?

Evo me. :D

Še moje poročilo. Že pot je bila zabavna in zanimiva. Glede na to, da sva s Taetom samo sledila Macini Jožici in Lonelyju, nama o poti ni bilo treba preveč razmišljati in sva se posvetila pomembnejšim temam, pri čemer mi je razkril nekatere tekaške skrivnosti. :D
(Loni, vem, tebi bi bilo verjetno dolgčas ... :lol: )

Aja, Tae, ni za kaj, si bil dobra družba. :D

V Medejo sem prišla z namenom treninga. Ne, nisem tekla s pospešenim tempom na posameznih odsekih. Temu sem se pred nekaj dnevi odpovedala, ker sem pričakovala, da bo bistveno bolj mrzlo (v resnici pa je bilo vreme krasno) in bi bili hitrejši teki nesmiselni. Poleg tega sem potem, ko sem po poti Taeta "gnjavila" z vprašanji o načinu treniranja, ugotovila, da se bo treba pospeševanja hitrosti za začetek lotiti drugače. Zima je pa tako ali tako čas za nabiranje baze, pravijo. Tako da sem šla na tek z namenom 21 km preteči počasi in z užitkom. Pa je do 12. km kljub temu šlo hitreje, kot sem pričakovala. No, potem smo pa dobili veter v prsi, in ta me je zaustavil. In utrudil. Na koncu sem prišla v cilj v času okrog 2:01:20 (po moji uri), kar je v redu, glede na to, da sem tekmo vzela za trening v zelo zmernem tempu.

Sledila je še analiza, na kateri smo izvedeli tudi obe zanimivi zgodbici: tako tisto o predčasnem pobiranju oznak kot tisto o prehitevanju tekačice v belih nogavičkah, nato pa pot proti mrzli Ljubljani.

Maca56, dobro, da si me na startu prepričala, da odvržem tretji sloj dolgih rokavov, ker drugače bi mi bilo že takoj vroče. :D

Na sami progi sem pogrešala edino kakšen sladkor ali kaj podobnega. A saj je bil čaj sladek, tako da za silo je bilo.

Slikce bodo v kratkem, če mi uspe. :oops:
Uporabniški avatar
 RoKo
Jasno nedeljsko jutro. -12C. V pričakovanju prvega letošnjega teka se oblečem temperaturi primerno, vržem torbo v avto in gremo. Narobe. Kripa :Fita proizvodnje ni hotela v svojo domovino. Akumulator fuč. Tek odpade, :evil: Skličem vse, ki me čakajo in jih seznanim z zadevo. Poskusim še zadnjo rešitev, teku se ne odpovem kar tako. :nono:
Vžig na kable nato uspe, na črpalki še odštejem 95 kosv za nov akumulator in po vseh omeji :lol: tvah oddrvim štartu naproti. Za srečo so bili vsi semaforji na pori rdeči. :roll: :evil: Z enourno zamudo. Kavica po poti odpade, cel nervozen in orientacijsko dekoncentriran :cry: zgrešim še eno označbo in se v enem od krajev ki se končajo na Isonzo odpeljem mimo. Nekako se izvlečem z parimi besedami italijanščine, v Medeo prispemo 15 minut pred štartom. Dobro da smo vsaj tu.
Na štartu me Loni seznani, da nisem pravilno oblečen-vzeto na znanje. :wink: naenkrat nekaj poči, Italijani se razbežijo. :lol: Ne, ne, to je bil znak za štart. Ni kaj, zgremo za njimi.
Glede na vse,kar se je dogajalo, sem pričakoval še nadaljevanje med tekom. Na srečo je tek uspel, noga je ubogala, glede na pripravljenost mi je šlo nad pričakovanji.
Za srečo sem dobil porcijo pašte zadnji v prvi rundi.

Ocena dneva: Ni slabo, lahko bi bilo slabše, če bi ostal doma. :lol:
 Liquid
tae napisal/-a:Tu na kratko, v eni drugi temi pa bolj na dolgo.

:arrow: Hvala Špeli za prevoz
:arrow: Hvala Lonely-ju za vse
:arrow: Hvala gospodu vsemogočnemu za lepo vreme
:arrow: Slovencev veliko, uglavnem znane face
:arrow: Pri moji napovedi zmagovalca sem čisto malo falil. Novo pridruženi Andrej je bil absolutno 2. :clap:
:arrow: Moja prva tekma v letu 2009, prva po Palmanovi in prva drugačna. In sicer prvih 5 km na polno, naslednjih 5 km počasi, 2. test od 10. do 15. km ponovno na polno, počasi do cilja. Štopal sem se le 2x hitrih 5 km, vmes pa ne vem.

Skupni čas (nisi ga objavili tudi v 5k temi)?
Uporabniški avatar
 S625X
ANDREJ-svaka ti cast profesore :cast1: :laola
Uporabniški avatar
 RoKo
Slišati je bilo nekaj o kmetovanju v Furlaniji, kar naj bi ostalo skrivnost :lol: :lol: , seveda, ne povem nobenemu. Je bilo posejano kaj zgodnjega?
 andrejm9
S625X napisal/-a:ANDREJ-svaka ti cast profesore :cast1: :laola

hvala hvala, profesore bom cez pol leta :lol: :D
 nana
Loni napisal/-a:Ampak glede na to, da sem se šla imet fajn, sem se fajn tudi imela. Nimam pojma, koliko km sem pretekla in v kolikem cajtu, ma v cilj sem prišla.

Ne bi se mogla bolj strinjat z Loni. Še dobro, da sva tekli skupaj, kajti, če bi tam kmetovala sama... :shock:

Ker sva z možem TF družbo predčasno zapustila, lahko povem, da sem polmaraton definitivno pretekla. Tistim uradnim km, sem manjkajoče dodala še v Lipici, kjer imajo eno razgibano jogging traso. Za mene, moram priznati, ker preveč. Moj mož ni hotel nič slišat o bolečih nogah, pomrznjeni podlagi in vetru, poleg tega je imela pa dober argument "a nisi rekla, da greš tečt polmaraton". Pa sva šla. Jaz malo bolj počasi in peš v klance... Potem pa še v bazen in savno.

Dan smo res lepo izkoristili. Hvala še enkrat lonely-ju za organizacijo in vsem TF jevcem za družbo. Naslednje leto bo pa treba ponovit, da vidimo, kako se izogneš njivam. A ne Loni? :lol:
Uporabniški avatar
 Loni
RoKo napisal/-a:Na štartu me Loni seznani, da nisem pravilno oblečen-vzeto na znanje. :wink:

Ni imel rdeče majce in to je pomenilo, da jaz nimam zajčka, pa se mi ni bilo treba matrat s kakim tempom, je smejalni zadostoval.

nana napisal/-a:
Naslednje leto bo pa treba ponovit, da vidimo, kako se izogneš njivam. A ne Loni? :lol:

Absolutno, ker drugače bova morali imeti še kako motiko in zgodnjo vrsto krompirja s sabo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA