prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

kovit
tae napisal/-a:
lonely napisal/-a:V Gorici 01.03.boš tekel vsaj 25 sekund hitreje-5 sec /km

Vesel sem sicer, da verjameš vame. Tvoja napoved 18:30 je zelo optimistična in mislim, da ji še nisem dorasel. Poleg tega se še nisem čisto odločil ali bi odtekel 5-ko na full ali bi odtekel celoten polmaraton, kot je treba.

E fant narobe si ti tole razlagaš...od tebe se pričakuje da odtečeš polovico 5 sec hitreje na km kot si tekel kontrolko na 5 km :)
Uporabniški avatar
 tae
Domišljija ne pozna meja. :D
 kovit
tae napisal/-a:Domišljija ne pozna meja. :D

a je to tvoja kontrolka v gorici al je že tekma na 5 do daske
Uporabniški avatar
 vencelj
Vsak naredi po svoje, tako, kot se odloči oz. v tistem trenutku misli, da je prav, jaz zase vem, da se kakršnekoli razdalje lotim s tempom, primernim za tisto razdaljo. Včasih me lahko tudi "pobere", vendar na progo ne grem s ciljem hito preteči določen del, nato pa "pavzirati". Če bi hotel hitro teči 5 km, bi si pač izbral tako tekmo in ne bi šel na polovičko... :roll:

LP, vencelj
 spikl
Reši nas samo tekma TF,po možnosti na stadionu v najkrajšem času.
Uporabniški avatar
 vencelj
spikl napisal/-a:Reši nas samo tekma TF,po možnosti na stadionu v najkrajšem času.

To je pa tudi res: pri nas skoraj ni izmerjenih, primerljivih tekov na razdaljah do 21 198 m...vse je kr neki, malce krajše ali daljše, približek razpisane dolžine... :shock:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 tae
Najprej bom opisal svoj današnji trening, kasneje bom odgovarjal na vprašanja, ki so se pojavila zgoraj.

Plan je bil 5x1000m (1km) v času do 3:44min./km in vmesno pavzo do 3 minute

Vse pavze so bile dejansko točno 3 minute, intervali pa takole:
1. 3:40
2. 3:36
3. 3:40
4. 3:37
5. 3:44 (pri zadnjem sem za las ujel željeni tempo :D )
Povprečje 3:39

ZADOVOLJEN
Uporabniški avatar
 tae
kovit napisal/-a:a je to tvoja kontrolka v gorici al je že tekma na 5 do daske

kovit, v tem trenutku ti žal še ne morem točno odgovoriti na to vprašanje. Pred mano je še 14 dni. Vse bo odvisno od mojih treningov in pripravljenosti. Bom pravočasno javno oznanil. Za 5ko si nisem postavil časovnega limita, kdaj naj bi postavljal ta rekord in na kateri tekmi, enostavno takrat, ko bom dovolj pripravljen. Če jo npr. na lastnem testu spravim na 19:30 je po mojem to že to.
Uporabniški avatar
 tae
vencelj napisal/-a:Vsak naredi po svoje, tako, kot se odloči oz. v tistem trenutku misli, da je prav, jaz zase vem, da se kakršnekoli razdalje lotim s tempom, primernim za tisto razdaljo. Včasih me lahko tudi "pobere", vendar na progo ne grem s ciljem hito preteči določen del, nato pa "pavzirati". Če bi hotel hitro teči 5 km, bi si pač izbral tako tekmo in ne bi šel na polovičko... :roll:

LP, vencelj

Vencelj, tvoje mnenje zahteva malce daljši odgovor. Vsak zakaj ima svoj zato. Nekateri ljudje se odločajo po svoje, drugi na podlagi drugih. Pomembno je, da veš zakaj nekaj delaš. Če tega odgovora ne poznaš, niti ni smiselno, da to sploh počneš.

- Glede na to, da sem se letos odločil za projekt 5k, sem v Medeji prvič v življenju na sami tekmi sprobal 2 testa na 5ki. Sam takšnega treninga nikakor nebi mogel izvesti, poleg tega takrat ni bilo nobene druge tekme. Niti nisem imel motiva teči celoten polmaraton, kot je treba, ker se zanj nisem tako pripravljal. Zame osebno vsekakor zanimiva izkušnja.

- Zdaj je pred nami Gorica (spet 21km). Na ta tek sem se prijavil, ker sem lani tu postavil svoj rekord v polmaratonu, katerega nisem uspel izboljšati vse do konca leta v Palmanovi. Enostavno mi je ostal v lepem spominu, zato se tja vračam. Ob razpisu nisem še popolnoma nič razmišljal o taktiki teka.

- Zakaj si ne izberem 5km tekem ?
*ker jih ni (Ero mi je sicer predlagal neko prvenstvo na štadionu, kjer se pojavljajo več ali manj atleti, kar mi ne sede. Če bi bil zadnji in bi me prehitevali za več krogov, bi me to potolklo in bi tekel še slabše. Raje se kosam s sebi primernimi in prehitevam :D )
*ker sem tudi zadnji rekord na tej razdalji postavil na daljši tekmi
Copy-paste iz druge teme in internetnega linka

Stnr1: 2183 (Miha Aznik)
Gesamt Differenz
Split-Nr Split - Bezeichnung Zeit Rang
Ges / MW / Klasse km/h min/km Diff-Zeit km/h min/km
1 0m - Start 0:00:06,8 65. / 42. / 12. 0:00:00,0
2 5000m - Runde 1 0:18:43,6 19. / 18. / 7. 16.02 3:45 0:18:43,6 16.02 3:45
3 10000m - Runde 2 0:37:50,5 20. / 19. / 8. 15.86 3:47 0:19:06,8 15.7 3:49

(bila je lepa razpredelnica in jo je pri kopiranju malo razturilo :shock: )
Uporabniški avatar
 tae
spikl napisal/-a:Reši nas samo tekma TF,po možnosti na stadionu v najkrajšem času.

Oj spikl, si se zbudil od zimskega spanca ali se pripravljaš v ilegali. TF tekma na štadionu bo. 10ka enkrat poleti.
Uporabniški avatar
 tae
Že 10 tednov priprav je za mano. To kar bom sedaj povedal, je dobro le za mojo dušo, nima pa kaj dosti veze s samim projektom.

Ta teden sem namreč postavil 2 svoja rekorda:
- Največja dnevna kilometraža = 32 km (z vmesno pavzo)
- Največja tedenska kilometraža = 80,5 km

Če še ne postavljam rekordov v svoji hitrosti, jih pa vsaj v zdržljivosti.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
tae napisal/-a:Že 10 tednov priprav je za mano. To kar bom sedaj povedal, je dobro le za mojo dušo, nima pa kaj dosti veze s samim projektom.

Ta teden sem namreč postavil 2 svoja rekorda:
- Največja dnevna kilometraža = 32 km (z vmesno pavzo)
- Največja tedenska kilometraža = 80,5 km

Če še ne postavljam rekordov v svoji hitrosti, jih pa vsaj v zdržljivosti.

Samo pohvalno TAE.Sedaj bi bilo dobro če se misliš orientirati letos na 10km pa mogoče kaki polmaraton odleteti.Da daljše razdalje kot je maratonska ne odtečeš.Maksimalno 42 km naenkrat ali kot bi jaz temu rekel sportski lagano pri nizkih obratih. 120-135ud/min, da mašinco pripraviš na večjo inteziteto večkrat na leto.
Pa seveda regeneracijo ne smeš pozabiti pa tekočino itd.
Lahkoten korak ti želim in vsem ostalim!
ČAO!
Uporabniški avatar
 tae
1. trening 11. tedna:

Za osnovo sem vzel prejšnji kilometrski intervalni trening, spremembe pa so bile sledeče:
+ (plus) več ponovitev = 6 x 1km (nazadnje 5x)
+ (plus) še enkrat krajša pavza = 1,5min. med intervali (nazadnje 3 min.)
- (minus) počasnejši tempo od ciljnega tempa = plan je bil le pod 4
1. 3:50
2. 3:43
3. 3:50
4. 3:43
5. 3:52
6. 3:48
Povprečje 3:48min./km
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
tae napisal/-a:1. trening 11. tedna:

Za osnovo sem vzel prejšnji kilometrski intervalni trening, spremembe pa so bile sledeče:
+ (plus) več ponovitev = 6 x 1km (nazadnje 5x)
+ (plus) še enkrat krajša pavza = 1,5min. med intervali (nazadnje 3 min.)
- (minus) počasnejši tempo od ciljnega tempa = plan je bil le pod 4
1. 3:50
2. 3:43
3. 3:50
4. 3:43
5. 3:52
6. 3:48
Povprečje 3:48min./km

Lahko malce pripomnim:):)!No ja ni za pripomnit samo za pohvalit je vse to!
Za dober tek na 5km moraš pavzo skrajšati na vsaj 45 sekund med enim in drugim kilometom.
Vsak naslednji kilometer ne sme biti počasnejši več kot 2-3 sekunde!
Pa se konec koncev se je tvoje telo sedaj začelo učiti, kaj pomeni prava brzina, hitrost!
Lepo si začel in verjamem da boš tudi lepo končal z nasmehom na obrazu, ko boš podrl svoj rekord.
Res da boš moral garati na treningih.Ampak zato ti bo toliko lažje odtečti svojo "5km"!
Aja telo navadi da bo zadnji kilometer najhitrejši od vseh.Ker to sedaj pomeni da imaš še veliko rezerv v svojem telesu.
ČAO!
Uporabniški avatar
 Cormi
tae napisal/-a:

Oj spikl, si se zbudil od zimskega spanca ali se pripravljaš v ilegali. TF tekma na štadionu bo. 10ka enkrat poleti.

TF10ka bo 23.8. izvedela iz zanesljivih virov :D
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA