Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Še moje poročilo,

za mano je prvi maraton in tako kot za pol maraton sem si tudi tokrat izbral Radence, čeprav sem vedel da bodo razmere zelo neugodne in težke. Zadal sem si, da moram priti v cilj vsaj sekundo pod štirimi urami, zato sem se že kar na startu priključil 50centu in Zdravkotu, ki sta bila odlična družba :laola , zato so se kilometri kar nabirali. V drugem krogu se je na kolesu pridružila še Alija, ki nas je spodbujala in poslikala iz vsem možnih kotov :D . Zdravko je celotno progo zelo dobro skrbel za tempo in mi ogromno pomagal s svojimi nasveti :clap: . Ta odločitev se je izkazala kot pravilna, saj sem celoten maraton odtekel brez večjih težav in dosegel zastavljeni cilj. Če bi tekel sam, bi prvi krog začel prehitro in bi me v drugem 100 % pobralo, tako kot se je to zgodilo kar dosti tekačem, ki smo jih prehitevali proti koncu. Tako da moram priznat, da sem z današnjim tekom in deseženih ciljem zelo zadovoljen.

Vzdušje je bilo enkratno in spoznal sem veliko članov TF.
Čestitke vsem za pretečene razdalje in se vidimo na naslednjih tekih.
Sedaj bom napisal še moje poročilo (v tej rubriki moj solo tek in v drugi vse povezano s stavo). Danes je bil res en poseben dan, zato si slednji zasluži malce več vrstic.

10ka v Radencih je bil moj prvi tekmovalni tek pred 4. leti. Ja, danes sem na enaki progi 10-ko tekel že četrtič (to pomeni, da se sedaj 4 leta ukvarjam s tekom :D ).

Za to tekmo sem imel veliko ciljev, kar sem omenil že v temi "napoved rezultatov," pa naj vseeno ponovno omenim dva pomembnejša, poleg naše stave:
- Osnovna želja končni čas pod 40 minut, optimalna želja končni čas 39:30
- Dodatna želja vmesni čas na 10km po moji uri pod 38:12 (toliko sem namreč nazadnje tekel 10-ko v Ormožu)

Dan se je začel že zgodaj - 4:15 (usred noči). Malo čez 5 že v Ljubljani, vožnja z busom minila izredno hitro, ob 8ih že v Radencih. Ena hitra kavica, "wc party", ogrevanje, srečevanje znanih obrazov, rokovanja in že smo stali v nestrpni množici na odločilni pok pištole. Prebijam se v ospredje, nakar naletim na enega modela, ki me ne spusti naprej. Halooo :shock: Nekako sem si pomagal z zdejanom (hvala ti), da se vseeno prerinem malo bližje štartne pozicije. In smo šli. Takoj začnem prehitevati po zunanji strani, pred sabo zagledam MatjazaV in se fokusiram nanj. Kjer gre on, tam grem jaz. Prvi km spet 3:30, to je zadnje čase že kar moja klasika, ampak ni bilo še nobenega panike. Drugi 3:39 malo sem popustil, a ni problema še vedno odlično glede na plan. Tretji 3:40. No, približno s takšnim tempom je Matjaž vztrajal do cilja, jaz pa sem se vseeno moral malo spustiti na realna tla. Na začetku sem imel sicer v mislih, da se na postojankah nebi nič ustavljal, vendar to ni zneslo. 2x sem se ustavil s hojo za požirek vode. Spremljam kilometrske oznake in mojo uro, včasih mi zapiska prej, včasih kasnej, na koncu mi je namerilo 10,35 km (v drugih debatah smo govorili, da je 10,32 torej je tu nekje). 2 ali 3 km pred ciljem ujamem tekmovalke in tekmovalce na 5,5 km in se grem slalom med njimi (Marjana, zato si me po mojem zgrešila v ciljnem finišu). Tek končam v času 39:13. Zadovoljen, saj sem tekel bolje od svoje optimalne napovedi. (skupni povprečni tempo 3:47 min./km)

Vmesni čas na 10km po moji uri = 38:02 (TUDI TA CILJ IZPOLNJEN)

Zanimivost, katero sem ugotovil šele nekaj ur po tekmi:
Nehote, slučajno sem postavil svoj nov rekord na 5km razdalji po moji uri = 18:23,47 (prejšnji je bil 18:29,66)

Po teku malo piva, malo bazena, malo hrane, obilo zabave in že smo doma.
Hvala super družbi tekaškega foruma in tudi vsem ostalim, ki se poznamo za super doživet in preživet dan.
Oj vsem. Se pridružujem mnenju tistim, ki pravite, da je bil tek izredno naporen. Vročina in tole tuljenje siren!!!

Sicer pa odlično. Z rezultatom sem izredno zadovoljen, kar neslo me je. Imel sm odlično družbo, srečal tudi nekaj naših TF-jevcev, po teku pa dokaj hitro zapustil Radence.

Čestitke vsem, drugo leto nasvidenje!

PS: Če me je kdo slučajno ujel v objektiv, se priporočam. Žal nisem imel aparata in bi bil vesel slikce za spomin...
hellooooooo vsem

ratalo mi je, pretekla ... res je bil naporen tek ... slabost tam na 30 km mi je zmešala štrene, rešila me je Coca Cola :drink , mi dala še malo kril do cilja ... drugo leto zihr spet, Radenci in ista razdalja, hahaha :D

imela sem se res lepo in bil je en luštn, luštn dan ... sam prekratek :wink: :wink: :wink:

čestitke vsem TF in hvala za spodbujanje na zadnjih metrih :laola

lepo tekajte še naprej :clap:
skorc napisal/-a:Doma naložil log iz Suunto-ja. Opaziti ni nič nenavadnega. Pulz normalen, časi tudi do 28. kilometra. Bo najbrž že držalo, da ne smeš na tekmi dati v usta nič takega, kar predhodno nisi dal v pokušino želodcu? :? Bog vedi... Skratka počasi bom prebolel, jutri zjutraj imam uro nastavljeno, da naredim enega regeneracijskega, potem pa grem naslednjo soboto popravljat rezultat. :D

Ne da ne smeš dat nič takega, kar nisi že poskusil, PREJ bi moral vnašati tekočino...
Sončka napisal/-a:
skorc napisal/-a:Doma naložil log iz Suunto-ja. Opaziti ni nič nenavadnega. Pulz normalen, časi tudi do 28. kilometra. Bo najbrž že držalo, da ne smeš na tekmi dati v usta nič takega, kar predhodno nisi dal v pokušino želodcu? :? Bog vedi... Skratka počasi bom prebolel, jutri zjutraj imam uro nastavljeno, da naredim enega regeneracijskega, potem pa grem naslednjo soboto popravljat rezultat. :D

Ne da ne smeš dat nič takega, kar nisi že poskusil, PREJ bi moral vnašati tekočino...

Verjetno je bil problem, da do 25 km nisi dal vase nič konkretnega. Na maratonu, posebno še v takih razmerah, ne bi smel spustiti nobene okrepčevalnice za kaj malega popit- bolje večkrat po malem...
Hojla, včerajšnji dan minil kot bi si človek lahko samo želel. Da jo malo zašpecam: na obratu sem MiciM tekla za petami in sem jo vprašala, če je vse ok, pa je rekla, da je ok in da bo kar tekla v takem tempu, jaz pa, super, odlično, sem si mislila, bom imela družbo, sem zaključila... puf... je pospešila in je ni bilo več, si je mislila ona, najbrž, tale me pa že ne bo... :D :--
Na zadnjem 1 km me je prehitelo najmanj 6 žensk, a tako pač je. Priznam, nisem si upala hitreje zaradi sonca. Ura bi mi prišla prav, da bi vedela, kakšen imam pulz, a dokler se ne spomnijo nečesa, kar me ne bo tiščalo, bo pač tako kot je...
2-3 minute izboljšam svoj čas, pa sem prava faca! Samo ali se mi da??? Pa zakaj bi???!! To je zdaj eno veliko vprašanje, ki si ga nihče ne zastavlja. :D
Himna, ki so vam jo zaigrali na 42km in 21km me je pa skoraj spravila v jok, adrenalin na višku...
Lepo je bilo, super preživet dan!
Čestitke popaju, grbu in aljosi za pretečen prvi maraton. :clap: Ste si res izbrali pravega. :roll:

Čestitke tudi vsem, ki ste se odločili in pretekli 42-tko. Ste res "nori" :bum: in se vam :rol:

Svojega predvidenega časa nisem dosegel, a glavno je, da se :lauf: . Ob pogledu na neuradne rezultate pa me je presenetilo, da sem kljub nekoliko slabšemu rezultatu dosegel solidno in dokaj visoko uvrstitev :juhuhu: , kar verjetno pomeni, da je bil tek na 21-tki naporen.

Srečal sem veliko TF in spoznal tudi nekaj novih. Protokol je ena nejlepših zadevščin pri teku, srečaš veliko znanih obrazev, pa pogovori, napovedi, kratke analize,... pa tudi kako :toast: :drink

Le ko sem se vrnil doma in prenesel podatke iz svojega Garmina na PC, sem ugotovil, da je bil moj povprečen pulz SAMO 105????!!! Zadnjih 8 km je bil povprečen pulz izpod 90???

Preverit moram baterije, a sigurno še nisem pretekel tistih 10.000 km, kolikor naj bi baterija trajala (na prsnem pasu). Ima kdo že take ali podobne izkušnje? Če za tak pulz ni kriva baterija ali napaka na opremi, kaj naj bi to pomenilo?
Še moje poročilo. Radenci so moj domač teren, zato verjetno neprespana noč z petka na soboto in "rahla" nervoza že dva dni prej, kaj šele zjutraj. :?
Čepraj sem drugače zelo zmrznjena in obožujem sončne žarke, mi je včeraj na progi bilo sonca too much. :oops:
Pa nič zato, ta najkrajšo sem pretekla hitreje kot zastavljeno, par sekundic nad 25 minut :D .
Vzdušje je bilo fantastično, srečala mnogo znanih obrazov, z vsemi sploh ne moreš poklepetat- je dan prekratek.
Bernarda, sem se drla na ves glas na Petanjskem mostu, ne vem če si me slišala (bila si strogo resna).
Čestitke vsem za pretečene razdalje, predvsem tistim na 42 km! :cast1:
@Arabo: Jaz sem prišel do enake ugotovitve (sicer Polar RS 400). Pulz je bil samo okrog 75, na sredini ga je pa zmanjkalo. Jutri grem po novo baterijo.

V Radencih sem bil prvič. Izbral sem si 21ko in cilj <= 1:45:00. Ura se je ustavila na 1:44:35 in sem zadovoljen. Kljub "povprečenemu" rezultatu sem bil tudi jaz presenečen nad dokaj visoko uvrstitvijo. Očitno je vročina naredila svoje.

Še posebej sem vesel rezultata, glede na vremenske razmere. Sem komaj čakal posamezne okrepčevalnice in tuše. Ne morem pa verjeti, da se nekateri na progo podajo v dolgih rokavih ali pa v dolgih pajkicah! Mi je vroče že ob samem pogledu na tako oblečene tekače ;) Sama proga mi je bila zelo všeč, še posebej ker skoraj ni višinske razlike ;) Navijačev je bilo ogromno, tiste sirene pa resnično dajo slab občutek. Tudi sam sem se na trenutke počutil na robu zmogljivosti, še dobro, da je bilo toliko okrepčevalnic. Za konec sem zbral dovolj moči, da sem zadnjih 100m dal vse od sebe. V cilju sem 15 minut taval okrog kot zombi in zbiral moči. Tako sem bil utrujen, da niti plastenke z vode nisem mogel odpreti in sem prosil prijaznega vojaka :)

Zares vse čestitke vsem tekačem, še posebej pa tistim na 42km.
za mano je moj sedmi polmaraton v Radencih in eden od najtežih. Moja kondicija pred štartom je bila dost slabša kot druga lega in ker sem si tega zavedel sem tekel zelo konservativno 4:15 - 4:20 od začetka. Čeprav mi je ritem malo padel v drugi polovici zaradi pričakovanjih žuljev (4:20 min/km) ker od razlike od nekaterih tekačev, ki jih je pobralo sonce in vročina.

Pogoje so bile zelo težke bolj zaradi sonca kot pa zaradi vročine. Danes sem po celem telesu čist rdeč in težko hodim zaradi žuljev. Mislim, da sem danes najbolj izčrpan od vseh mojih polmaratonov (skoraj 20).

Vsaka čast tistim, ki ste se udeležili maratona, do sedaj še pretekel maratona ampak mislim, da nikoli ne bom v Radencih. Ljubljana bolj mi leži.

Za konec, če nekdo pozna stokovnjaka, ki mi bi lahko pomagal reševat težave z žulji, se priporočam. Sem probal vsega, kar se da in kljub temu, da včasih se ne pojavijo (posebej pri nizkih temperaturah), me preprečujejo udeležitve na maratonu.
Moj 10-i letošnji maraton je bil zeloooo vroč...na posameznih odsekih sigurno 30°C,na soncu....sem ožgan kot da bi prišel iz Afrike.
Že na drugem kilometru se mi je porajala neumna ideja naj odstopim zaradi vročine in bolečin v peti ampak to ne bi bilo "to" in podal sem se na "dolgo pot".Pogledal sem malo arhivo svojih 10-ih Radencev in ugotovil da so bili podobni pogoji le leta 2001.Čez bolečino še nekakor grem ampak čez vročino zelo težko.
No, kaj čem jamrat...sam sem se odločal za Radence in pripravljen sem bil na to da bo vroče...da bojo okrepčila topla..da bo drugi krog samoten...da ne bom dosegel respektabilen čas...da bo vpliv recesije ponekod evidenten.
Vse zgoraj našteto pa minimalizira končna ugotovitev da sem se še enkrat premagal....da sem spet bil v odlični TF-družbi...in da sem bil del velikega tekaškega dogodka na drugem koncu Slovenije....med preprostimi in prijaznimi domačini...kateri so se potrudili tako ali drugače da nam polepšajo dan.
Čestitke vsem udeležencem ,na različnih razdaljah......posebej pa tistim ki so se odločili da bojo imeli maratonski "krst" kar v Radencih: ugor,grb.aljoša popaj,GODBENIK,jfreak...

Zdaj malo regeneracije v soboto pa spet 42km http://www.nightmarathon.it/eng/index.asp

Naslednje leto ponovimo....a ne?
Nazadnje spremenil lonely, dne 17 Maj 2009, 20:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Jutro!

Hudo dobro je bilo letos v Radencih :D

Glede na bolečine v kolku in trenutnega prehranskega režima, ki ni ravno primeren za športnike, sem šla v Radence uživat. Čas ni bil moj gospodar. A nevede sem bila nekomu zajčica do 3km (v čast mi je Classix!). Letos nisem ponovila lanske napake in sem se nalivala na vsaki okrepčevalnici in morda se mi je ravno zato zdel letošnji tek malenkost lažji. Morda pa je vse v nogavicah? :--
Na koncu smo se TF jevci dobro zabavali z navijanjem "za naše" in tudi vse ostale v lokalu, kjer smo skrbeli za hidracijo, dober kilometer pred ciljem. Verjamem, da smo vsakemu tekaču pomagali do cilja.

Hvala bojanm-u za organizacijo prevoza.

IRA, pogrešali smo te!

Čestitke vsem za prvega :laola
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA