Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Vsa čast vsem včerjašnjim tekačem, ni bilo lahko, še danes me zmrazi ob spominu na sirene reševalnih vozil. :laola Hudo, toliko tuljenja še nisem slišala nikjer. Zato pa res vse priznanje, posebej maratoncem in specialno vsem prvo-pristopnikom k tej blazni razdalji v vročih Radencih. :-- :clap:

Čestitke vsem, ki ste dosegli svoje cilje in onim, ki jih niste. Zmagali ste in zmagali smo vsi.
:clap:
Čestitke za pokale, za dosežena prva in malomanj prva mesta. Pa vsem organizatorjem TF ekspedicije, forografom ob,na progi in fotografom "kr taku".

In ker smo že pri zahvalah, hvala Lauferju :ignore: , ker si me priganjal in sem te lahko nap... zaradi tega :argue: , pa Rosiju, ker me je spremljal in mi dvigoval moralo, pa ne samo meni, vsem mamcam in atijem in otrokom ob progi.

Bil je to moj že 14. letošnji polovični in divjanja imam res že dovolj :--( , torej gremo lepo počasi, zato pa sem si ogledala vse štorklje v gnezdih :cmok: :-- , poslušala sem žabje regljanje, enega prav posebnega žabjega šefa :? :wink: , videla sem vse kar je cvetelo in dehtelo, kar je ob progi vpilo in igralo.

Bil je lep tek, čeprav naporen, in glej ga zlomka, čvekenzikikiriki tempo mi je prinesel 4.mesto v kategoriji. :clap:

a, ja, pa hvala za uno torbo v Lj, da sem lahko vsaj tekla. :oops:
Cormi napisal/-a: A nevede sem bila nekomu zajčica do 3km (v čast mi je Classix!).

Ojla!

Res si bila super zajček, ampak si mi po 3 K z lahkoto pobegnila. Potem sem se priključil Pajo-tu in z njim odzenal nekje do 7 K. Do konca sem šel v solo izvedbi. Lanskih 1:21:45 sem spravil na 1:12:58. Zadovoljen! Drugo leto na polovičko.

Hvala vsem iz TF za odlično družbo po teku. Pika je navdušena nad vso pozitivno energijo katera kar vre iz vas (nas).

LP
Matjaž
Čestitke in pozdravi se nadaljujejo. Mislim, da si jih še posebej zasluži startna številka 125. Pa da boste vsi vedeli, o komu govorim, sem si tole fotko sposodila iz Matjaževe galerijeSlika
Ker Helene med uradnimi rezulati ni najti, ampak mi vemo, da je včeraj pretekla
ta dolgega. Bravo, Helena! Med rezultati je pa ni, ker se je ob pogojih, za katere zdaj že tudi vsi neudeleženci veste, kakšni so bili, odločila, da bo polovička dovolj, prišla je skozi cilj, čip je zapiskal. A je naredila nekaj nepojmljivega, preplezala je ograjo in šla v drugi krog. Katerega je tudi zmogla. Torej, Helena, zate velja še en poseben :clap: :clap: :clap: in :laola . Iz take moke se delajo heroji, če vprašate mene. In sedaj še eno vprašanje, kaj se da narediti, da bi se Helena znašla tudi med uradnimi rezultati. Sama je šla nekaj spraševati, pa so ji razložili samo nekaj v zvezi s tem, da je na čipu to in ono, in da tega pa ni...

No, štrudl je uspel, zaradi tega sem vesela (kakšne kolajne in rezultati neki, Kovit je rekel, da je dober :-- ), bilo je fajn z izjemo tistega občutka, da nekaj ne štima (razlaga sledi malo nižje). Cepke tepke smo zažigale (tudi nekaj cepkov, seveda). Forumovcev pa že dolgo nisem videla toliko na kupu, tako med tekom, kaj šele po njem. Saj je rekla napovedovalka, dobri stari znanci, ko sem zahtevala, da naj Lenči kar po mikrofonu pokličejo, ona že ve zakaj :D Pa kar nekaj jih je bilo, ki so se lepo potrudili s tem, da so mi dvignili moralo med tekom, hvala, :laola fantje, že veste, kateri ste bili, jaz itak da ne. To pa dobiš, če imaš ime na majci napisano. Pa da sva s sestro med plazenjem proti avtobusu ravno takrat padli na cesto, ko je mimo pretekla edina neforumašica, za katero sem vedela, da teče v Radencih (bravo še za Vanjo :laola ), je tudi vredno omembe. No, tisto gostinsko dretje je tudi čisto pasalo v sceno. Analiza in kasnejše sprehajanje tudi, pa to, da sem pozabila oditi s tfjevci proti avtobusu, tudi, je bilo celo treba res teči za njimi, kaj čmo, črednega nagona mi niso uspeli privzgojiti.

Zdaj pa še tisto malo manj prijetno. Loni je menda tekla.No, kar se moje malenkosti tiče, skromno turistično,oziroma še pod mojimi letošnjimi sposobnostmi, ker sem se jaz tako kot Lonely na drugem km spraševala, a ne bi bilo slučajno pametneje odstopiti in se pustiti odpeljati v cilj. In bi bilo, ker nekaj ni štimalo, to se je pokazalo ponoči, ker sem izpljunila dušo, mislila, da me bo pobralo od slabosti, nato šla pod mrzel tuš, odspala 11 ur. Upam, da je zdaj vse ok.

Nazadnje spremenil Loni, dne 17 Maj 2009, 13:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Radenci za nama občutki mešani. Prebavne motnje v petek in soboto so pustile telo brez moči. Od 5km naprej bolečine v trebuhu - zaradi samih bolečin sem bil še v MB prepričan, da včeraj ne bom tekel. Malce mi je bolo še vroče pa še kaj bi se našlo. Na napakah se učimo enako velja za naju z ženo. Malce bova korigirala najin tekaške dejavnosti, ki naj bi pokazale prve rezultate v jeseni - če se jih bova malo držala.Aja še to: oba sva ostala brez čipov na supergah med tekom, da se razumemo. Sva jih kar nekaj že dala na superge in nikdar nama še ni padel z njih. Včeraj pa obema- naključju,najina malomarnost,recesija...
Ker nisva bila obremenjena z časom... :D drugo pa je če si. Prišel 2 minuti za Clasixom.
LP in se vidimo še kdaj.
Pa da še jaz malo pokomentiram to kalvarijo v Radencih. Težko je bilo, sem pričakoval res boljši rezultat, 6 minut slabše kot lani, nisem si mislil. Ampak na koncu smo bili vsi zmagovalci. Tatjana, mislim da sva bila eden drugemu odličen suport, hvala ti. Jaz sem se res nekaj trudil in hotel nekaj pospeševat, dvignit tempo, tam nekje na 12 km sem malo pospešil ampak ni in ni šlo. Vsaj slabe vesti nimam, dal sem 100 % od sebe.

Bodo pa tile Radenci tudi za nas nekaj posebnega. Uspel sem prepričati Simono da je šla probat en tek in je odlaufala svojih 5.5 km (je bila kar navdušena po teku in mislim da bo šla še), popoldan pa se je še sine (Zal) pogumno kosal s svojimi vrstniki in moram napisat, da je kar pogumno, brezkompromisno tekel in opravil s svojimi 300 metri. Vesel sem za oba, po moje bomo sedaj še kakšen tek odtekli kot družina in združili prijetno s koristnim.

Kar se pa tiče tistih, ki ste šli na 42 km, res vsaka vam čast. Jaz sem med tekom takoj spremenil letošnje plane (ne bom šel na 42 km v Lj), niti slučajno si ne morem predstavljat, da bi moral pretečti še en krog. Tako da Fifti in Klopotec (na vaju sem se najbolj in večkrat spomnil, mogoče je kaj pomagalo, za Zdravca pa sem tako vedel da je to za njega mala malica) ter vsi ostali, res imate pošlihtano podstrešje, zame ste nedvomno veliki junaki.

Gremo pa dalje, brez dvoma, od poraza do poraza, DO KONČNE ZMAGE!
Pozdravljeni;

naj še jaz dodam svoj piskrček....
Kot za nekaj pisočih tukaj, je bil tudi zame to prvi maraton....doživel sem ga z lepimi občutki, še posebej ko sem prestopil ciljno črto brez vsakršnih težav. Res je da sem se tudi pripravljal temu primerno. Poslušal nasvete izkušenih tekačev itd...

Tudi meni, kot veliki večini, ni bilo prijetno poslušati zvoke siren reševalnih avtomobilov ki so hiteli pomagat pomoči potrebnim.

Na progi in ob njej sem videl veliko Vas, z majicami TF, in vsi ste mi bili tako znani preko nick-ov, pa vendar nisem zbral dovolj poguma da bi koga pocukal in kako rekel....sem se pa odločil, da jo prihodnjo leto tudi sam nabavim :wink: , da bom razpoznaven :D

Meni osebno so tek polepšali in dodali kanček razpoloženjske energije glasbeniki ob progi, ki sem jih pričakoval tudi v drugem krogu, vendar so svoj instrumentarij takrat že pospravili in se verjetno hladili v kakšni senčki :drink

Prijetno je bilo preteči zadnji krog še posebej od Petanjskega mostu naprej v center, kjer so(ste) ljudje res zelo prijetno navijali in vzpodbujali. Takrat se res počutiš zmagovalca. Hvala tudi tebi če si bil med njimi!

Škorc; upam da si vredu...na progi sem te hotel malo vzpodbujat z krajšim klepetom in upam, da mi je vsaj malo uspelo. Jaz sem tisti, ki te je dohitel pred Petanjci v drugem krogu(skoraj pri koncu) in ti ponudil steznik za nogo(koleno).

Hvala Radencem in organizatorjem za prekrasno doživetje!
Nasvidenje prihodnje leto!

Sončen pozdrav!

Godbenik -Grega
Zdravo vsem :D ; Sam sem tekel 10,3 km in sem z doseženim nadvse zadovoljen :mrgreen: . Uspel sem se prebiti med prvih 10 % tekačev :shock: . Z vročino in soncem nisem imel težav, mogoče edino s "psiho", saj sta mi zadnja 2 kilometra bila kar težka :roll: .

Sem pa letos prvič uporabil tuše na ciljnem prostoru in spral s sebe 1 kilogram soli :wink: . Potem pa kratki iztek in odhod domov na družinsko kosilo :D . Me je pa popoldan zmanjkalo in sem odspal 2 uri :lol: . Pa še tehnični podatki: čas 45:49 (moj osebni rekord), povprečni pulz 181 :| (ne, še nisem bil v rdečem polju :mrgreen: ).
Lep pozdrav vsem in čestitke vsem ki ste pretekli. Sam pač nisem. Nisem hotel skozi glavo skozi zid, pa čeprav bi bil lahko kar dober. Mislim da je zdravje in počutje prvo. Sezona je še dolga in časa za dokazovanje tudi.
Res letos spet zelo vroče vreme in zelo težke razmere za tek. Posledično so tudi rešilci tulili kot da smo na fronti.
Skratka moram rečt da sem razočaran nad radenci. Naj naštejem nekaj dejstev:
duhomorna proga (vsaka čast tisti peščici maratoncev ki so pretekli to duhomorno progo 2 krat) Obenem pohvale tisti peščici navijačev ki so navijali za nas. Drugi si niso dali motiti in so delali ob hišah, kosili trave ipd. Če je to druga največja tekaška prireditev v Sloveniji to tako ne more biti. Npr. v Ljubljani (pa nisem iz Ljubljane) zadnja leta celo mesto diha z maratonom.
vsakoletne neugodne vremenske razmere. Dejstvo je da imamo vsi tekači Radence v mislih kot vroče, polne vlage in pa tudi vetra. Namreč tudi letos je na ravninah kjer poteka maraton pihal stalen termičen veter. Mislim da mesec maj ni ugoden za Radence.
Iz radencev vedno pridete lačni. Vsak tek v tej današnji poplavi tekov vaški tek organizira prehrano. Razumem da je za 4000ljudi to večji organizacijski zalogaj, vendar naj bo zato vsaj štartnina nižja, ki je po mojem mnenju kar visoka za današnji čas.
Vrečke so skoraj prazne. poleg dveh vod gurane in obeska bi lahko bili v vrečkah vsaj še kakšna čokoladica ali kaj podobnega. Spominska majica je vedno najslabša od gore majic v moji omari.

Verjamem da je lažje kritizirati kot pa organizirati prireditev na visokem nivoju. Vendar nisem prišel v Radence kritizirat ampak tečt. Prišel pa sem nazaj s takimi občutki.

Dragi tekači maraton v Trstu je neprimerno bolje organiziran, cenejši, domov pa ne pridete lačni.

Upam, da se bo kdo na mojo kritiko odzval in portdil moje mišljenje!

Lep pozdrav.
Odgovor za primozkobe!

Dolgočasna proga?!
Ko sem tekel drugi krog sem šele lahko prav užival v teku (čeprav so me noge že močno bolele). Ni bilo množic, ki te stalno prehitevajo ali pa moraš kar nekaj časa porabiti, da koga prehitiš in lahko se ukvarjaš sam s seboj. (krepiš duha in voljo)
Opazil sem ker nekaj štorkljinih gnezd. Ko sem tekel mimo enega me je ravno pozdravljala z iztegovanjem ene noge in enega krila.
Tek mimo pšeničnega polja brez vetra bi bil veliko bolj dolgočasen.
Raje tečem kjerkoli v naravi kot po mestnih ulicah. Čeprav je na ljubljanskem res odlično vzdušje pa se bojim, da maratonci, ki tečejo drugi krog niso deležni toliko vzpodbudnih besed kot v radencih ali se pač motim. TF z vzpodbujanjem res pride do izraza v Radencih (nadvse sem jim hvaležen). Drugje nisem imel tega občutka.
Nekaterim ljudem v prekmurju pač tek ni zanimiv. Nič hudega. Lahko pa povem, da ko sem tekel skozi vas (ne vem imena) je družina igrala nogomet na svojem dvorišču in me mimogrede ogovorila. Ko sem se pošalil da potrebujem pivo namesto vode, sem jim komaj dopovedal da sem se šalil, saj je že tekel v klet po en pir.
Vročina
Vem da je hudo, če te vročina matra (imam srečo da me zaenkrat še ne moti preveč), vendar je veliko bolj pomembno, da so postaje z vodo, sladkorjem in limoncami na gosto posejane, kot na koncu malca z makaroni ali prav mastno klobaso. Sem tekel pri 35 stopinjah na 15 km, kjer so nam privoščili prvič vodo nekje na 6 ali 7 kilometru, na koncu pa makarone.
Za ostale pripombe pa verjetno drži tole. Vzemi ali pusti. Toliko besed je o Radencih, da vsak ve v kaj se podaja. Men je bilo fajn (v ta tek sem šel s polnim spoštovanjem in dobil veliko nagrado v obliki osebne sreče-to velja!).
Kljub temu da verjetno tudi drugo leto ne bo makaronov na koncu teka se verjetno vrnem.
Morda pa vse to, kar sem napisal dela Radence to kar so!
tae napisal/-a:
darjan napisal/-a:Drugače pa nisem vedel, da tae prehiteva tako na ozko... :lol: :)

darjan, predvidevam da sem ti skočil pred noge, oprosti mi, danes je šlo zares. Vseeno pa te prosim, če lahko malo razložiš bolj natančno v čem je fora, jaz namreč ne vem.

Nič tragičnega ni ni bilo drugače, ampak ja skočil si mi pred noge, ko si prehiteval v "škarje", vse skupaj pa je bilo tam nekje na kilometru pa pol, ravno ko sem se jaz malce odločil upočasniti tempo in sem z enim xy tekmovalcem tekel skoraj "v štric", pa vidim da si mi ravno ti skočil spredaj, sam sem odskočil malce v desno in že je šlo normalno naprej. Vidim da ti je na koncu uspelo željeno tako da čestitam. :clap:

Aja fora pa je še v tem da me take stvari na progi običajno razjezijo in se vedno oglasim z "pazi malo" tokart pa vidim da si bil to ti pa sem se zadržal... pa dejansko niti nisem niti prav pomislil da bi kakšno zinil, kar ponavadi naredim. :D
Sončka in Vencelj hvala za nasvete. Saj počasi sem tudi sam dojel kje sem zgrešil. Vzdušje je bilo tako dobro, tempo super, jaz pa sem se pozabil pit. Potem sem pa res na dušek spil dva kozarčka izotonika in me je obrnilo. Vsekalo po psihi pa je bilo kar je bilo. Želja po tem, da izboljšam rezultat me je toliko prevzela, da sem ga na koncu poslabšal. :?

Godbenik 1000x hvala, da si me potegnil tam do mostu. Mi je godila družba in hvala za ponujen steznik. Ko sem se držal za nogo me je v bistu grabil krč v tisti mišici nad kolenom. Krči pa pridejo z dehidracijo. Logično ne? Sedaj mi je. :)

Danes se počutim že odlično - hvala za skrb. Vstal sem ob 5.30 zjutraj in naredil eno regeneracijsko desetko. Brez težav sem po gmajni preganjal srne in fazane in razmišljal o včerajšnjem polomu.

Če sem bil še včeraj depresiven, sem danes že dober. Maraton v Radencih me je oplementil za eno novo izkušnjo in mi bo ostal v zelo lepem spominu. Proga, organizacija, ljudje... Vse O.K. Motivacija po nadaljnih treningih je sedaj še večja, glava bolj trezna. Feniks oziroma Škorc je ponovno vstal! :)

Konec, koncev sem tudi na faksu delal kak izpit dvakrat. Pa bom še Radence! Na naslednjem roku bodo Radenci<3h30min! 8)
Pa naj še jaz kaj dodam.

V prvi vrsti bi čestital vsem, ki ste sodelovali na maratonu "ZMAGALI SMO" :clap:

Zahvalil bi se nani in bojanum, za organizacijo skupnih prijal in avtobusnega prevoza v Radence.HVALA VAMA

Maraton sem pretekel po planu, to je:
-ni bil pomemben čas :idea:
-tek v družbi z maco56, :D (hvala maca56 za družbo) a bilo je še lepše pridružil se nama je tudi laufar, le občasno je zbežal za kako zajčico :rol:
-delit dobro voljo med potjo med tekmovalci in gledalci (mogoče mi je uspelo) :juhuhu:
-preživet dan v prijetni družbi TF :toast:
skratka bilo mi je lepo, tudi zaradi tega, ker je bila z mano tudi Marjana, :cmok: pa čeprav ni mogla tečt 10 km zaradi poškodbe.

Pa naj še fotke povedo svoje: http://picasaweb.google.si/rs.strelec/MaratonRadenci#
Še moja malenkost.

Z rezultatom izjemno zadovoljen. Prišel sem na cilj, za več, pa včeraj nisem bil sposoben, oz mi proga ni dopustila. Čas je bil dobre pol ure za planom, ampak to sploh ni pomembno.

Bi pa pozdravil Oranžnega Slona (upam, da si ta pravi, ime mi je pa na cilju izpuhtelo :oops: ) in se seveda zahvalil za družbo in vzpodbudo v drugem krogu.

Glede vsebine vrečke ne vem kaj bi si mislil. Je vsebina pomembna? Ne vem. So me pa zmotile medalje, ki bi le naj bile nek spomin. Lani smo dobili isti kos pleha, brez letnice kot letos. Isto medaljo so dobili otroci na veveričkinem teku. Saj ne pravim, da si tega veselja ne zaslužijo ampak za božjo voljo tudi mi bi si zaslužili kaj več.

lp
Vlado
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA