prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Fli
Začenjam s tekom ter posledično tudi z opremljanjem toda ustavilo se mi je že pri dnu :wink:

Ker Hoferjeva ponudba že dolgo ni več veljavna, se oziroma drugam. Kompresijske nogavice so mi zaenkrat še malo predrage, Runner's worldova recenzija[1] mi zaradi par neuporabnih kriterijev (najbolj zelene, najboljše za ženske, najboljše za dan stezo) ponuja zgolj Powersox Elite ter Nike Elite Running Sock toda zavoljo časovne in praktične (reklamacije in ostalo) komponente bi preferiral nogavice, ki se jih da dobiti v (širom) Sloveniji.

Glede na vašo anketo, se tu bije boj med Falke, Nike ter X-Socks toda vseeno se mi zdi, da je polno modelov in priznam, da ne vem točno na kaj bi moral tekač začetnik (kar se tiče teka začenjam iz nule toda tudi v prihodnosti ne nameravam teči prek 10 km, 180, 70 kg, usmeritve nog še ne vem točno toda nimam pronacije) biti pozoren.

Kakršenkoli nasvet bo zelo dobrodošel :)

Lep pozdrav,

Fli

[1]http://www.runnersworld.com/article/0,7120,s6-240-320--11862-0,00.html

*Sicer sem našel tri temi o nogavicah toda ena je reklama uvoznika, druga anketa, tretja pa stara pet let tako, da sem se odločil, da naredim novo temo. Moderatorji, po želji prestavite.*
Uporabniški avatar
 pajo
Pri opremi ne šparati. Je drago ne rečem ampak če se nanjo primerno pazi in po uporabi primerno očisti in opere ni panike. Toliko od mene naj ti še ostali kaj več svetujejo.
Uporabniški avatar
 maark
Res je da pri supergah in nogavicah ne smemo šparat. Sam od vsega začetka uporabljam recimo temu dobre nogavice (trenutno X-Socks). Full zadovoln nikol žuljov ali česa podbnega.
Rajši prišparam kšn eur na švic majcah ali pa pajkicah.

lp
Uporabniški avatar
 lojzeP
za začetnika so hervisove nogavice "u iber" :D
ko boš opravil s par jurji km, ti bo jasno, da se ne boš pustil drugim prepričati, kaj ti ustreza, in bo reklama passe, zato .... pod pod noge 8)
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Največ imam Hoferjevih in nimam nikakršnega problema.
Naštete dražje modele nabavim običajno le za kakšno ultra zadevo,
praviloma pa imajo dražje veliko krajšo življensko dobo.

Zelo pomembno je, da si neguješ noge, nohte, da se ne potiš preveč v noge,
redno mažeš in masiraš ... ter da pokažeš svojim nogam, da jih res ceniš.
 ton
Meni je MiciM ravno podtaknila ene Nike dokolenke, ker sem iskal kaj 'ala Cep razen 40 €' - in sem v hudi dilemi, ali jih malo poprobam kar za po službi...
Uporabniški avatar
 pajo
ton napisal/-a:Meni je MiciM ravno podtaknila ene Nike dokolenke, ker sem iskal kaj 'ala Cep razen 40 €' - in sem v hudi dilemi, ali jih malo poprobam kar za po službi...

Kaj se nisi najavil za Kodeljevo :D ? Nimaš boljše prilike.
 ton
Popoldne je rezervirano za nastop baletno ritmične zvezdice... Dvakrat... (ni pa dvakrat za reč, da ne bom v novih nogavičkah...)
 Fli
Hvala za vse odgovore čeprav bi še malo razširil vprašanje.

Kaj treba paziti pri nakupu ? Debelina nogavic, materiali, itd ? Večino stvari itak lahko določiš šele po pretečenih kilometrih toda, če so kakšni tips*n*tricks nakupovanja nogavice, delite prosim :)

Se pa ogrevam za Falke.
 MATJAŽ
X socks -sky run so mega.Imaš jih po številkah kot superge.Samo prat jih je treba na roke v mlačni vodi.Kupi si ene ne bo ti žal (cca 17 eur).
Uporabniški avatar
 Biz
ZdravkoC napisal/-a:Največ imam Hoferjevih in nimam nikakršnega problema.
Naštete dražje modele nabavim običajno le za kakšno ultra zadevo,
praviloma pa imajo dražje veliko krajšo življensko dobo.

Zelo pomembno je, da si neguješ noge, nohte, da se ne potiš preveč v noge,
redno mažeš in masiraš ... ter da pokažeš svojim nogam, da jih res ceniš.

S čim jih pa mažeš? A jih namažeš pred tekom ali po teku?
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Sem jih tudi že sam kar nekaj sprobal, od navadnih, pa vse do "prilagojenih" za tek (x-socks, nike, adidas...) pa moram rečt da sem najbolj zadovoljen z Nike Elite Structure:

Slika

Ko sem jih prvič nadel sem vedel takoj, da so "drugačni". Noga se zelo malo poti saj sistem prezračevanja zares deluje, medtem ko pri ostalih modelih tega ni bilo zasledit. Nisem sicer privrženec znamk ampak pri nogah pa se več kot splača včasih dat malo več.

Lp

Uroš
Uporabniški avatar
 vasko
Meni najbolj odgovarjajo Falke RU 6 Aggressive. 8) So zelo tanke, zelo lahke in ful dihajo.
 Fli
Imam kdo kakšne izkušnje z nogavicami Poletovcev ?

1616 NOGAVICA MICO RUNNING BREZ OBLOGE, 10,50 evra

Mimogrede a je "normalno", da čutiš nek lahek pritisk na nogo, ko imaš obute tekaške nogavice ? Ne bolečina ampak tako tesno prilagajanje.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA