Moderator: ziga

Katere prireditve se boste udeležili?

Maraton Franja
15
39%
Mali maraton Franja
11
29%
Poletov družinsko šolski maraton
3
8%
Nobene
9
24%
 daša
Hoj,
Včeraj je bil res pravi užitek kolesariti na Franji :D , sicer samo na "ta mali", ampak za ta dolgo pač še ni dovolj kilometrov za mano. Sicer pa spet klasika - v klanec mi je šlo super, prehitela kar veliko kolesarjev, navzdol pa moje staro trek kolo ni moglo tekmovati s cestnimi specialkami :--( . Je pa vožnja v skupini super, se precej manj utrudiš kot v solo vožji. Sem bila pa po prevoženih 97 km precej manj utrujena kot po pretečenih 21 km :clap: Drugo leto grem spet.
LP, Daša
Uporabniški avatar
 paprikar
Šel sm na tadolgo turo. Do Brezovice neskončno cincanje, potem smo se pa kr pelal. Vrhniški klanec sem na začudnje kar preletel. Spust do Idrije pa zaradi slebe zadnje gume peljal v rezervi. Skratka, do vrha Kladja je bilo super, dokler nisem hotel vase zmetat vse možno, zaradi česar se mi je želodec upel in od takrat naprej nisem zaužil nič več. Od Škofje loke naprej samo trpljenje, brez energije, samo opetanje z nogami in čakanjem na cilj. Polar mi je odštarta do cilja nameril 5:12, timex pa za letečo varijanto 4:39. Za prvič bo kr dobr.

lp,n
Uporabniški avatar
 mazi
Ojla,

no tudi naša družinica se je udeležila in prevozila družinski ''Maraton'' Franja. Lušten izletek, samo malo nevarno je pa kljub vsemu, saj mali dirkači kar švigajo :driver: med ostalimi kolesarji... Mogoče pa gremo drugo leto že na malo Franjo... :clap:
Uporabniški avatar
 stena
Ima mogoče kdo na razpolago današnje Delo? Baje, da je ena zelo žalostna novica iz Franje napisana, pa me zanima, če je res (namenoma ne pišem kaj, ker če je res boste pogruntali, če ni pa hvala bogu).
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Stena, žal je res. Ob takih novicah, se tudi ne sekiram več, če me ni med rezultati.
Imel sem namreč svoj čip, ki pa očitno ni prijel (izgleda da tisti za teke ni pravi ??)
Uporabniški avatar
 stena
Groza, verjetno dehidracija? :?

Pomoje glede čipa nebi smel biti problem. Mogoče si ga imel na takem mestu, da ga ni zaznalo (v zadnjem žepu...)? Že Samo je nekaj pisal o tem, da mu ga ni zaznalo. Jaz sem ga imel tako kot je treba (tam kjer se stikata vilica in kolo) pa je očitno ok.
Uporabniški avatar
 5rca
naša Šiškarca AndrejaT je bila prva v svoji kategoriji!!

ČESTITAM!!

žal se tale Franja za enega kolesarja končala tragično

sem že napisala kaj si mislim o rekreativnih tekmovalcih, tudi tekaških, in prevelikem naprezanju, pa sem raje zradirala ... razumela jih tako ali tako ne bom nikoli
Uporabniški avatar
 stena
5rca napisal/-a:naša Šiškarca AndrejaT je bila prva v svoji kategoriji!!

:clap: :cast1:

Glede pretiranega naprezanja pa ne vem, očitno te tekma prevzame in niti ne veš, da si že čez mejo.. Meni se je že zgodilo, da sem po triatlonu ležal 20min v cilju in nisem vedel za nič, kar se je tisti čas dogajalo okoli mene in potem nekako začel funkcionirati (kriv sem bil pa sam, pač premalo treninga oziroma prevelika intenzivnost), sem pa že med tekom odnehal, ker pač ni šlo in se z mešanico hoje in teka privlekel v cilj.

Žal. Upajmo, da v prihodnjih letih tega nič oziroma čim manj.

Tisti hudi padec je pa okoli 15 kolesarjem omogočil neprostovoljen obisk urgence in kar nekaj zlomov.. :? O tem kaj se govori, da je povzročilo nesrečo pa raje ne bom, ker če je res.. :roll:
Uporabniški avatar
 raziskovalec
stena napisal/-a:Groza, verjetno dehidracija? :?

Pomoje glede čipa nebi smel biti problem. Mogoče si ga imel na takem mestu, da ga ni zaznalo (v zadnjem žepu...)? Že Samo je nekaj pisal o tem, da mu ga ni zaznalo. Jaz sem ga imel tako kot je treba (tam kjer se stikata vilica in kolo) pa je očitno ok.

Ne, dehidracija, odpoved srca.
Ne, čip sem imel takšni višini kot vsi kolesarji, le da na zadnjem kolesu. In s svojim "prirejenim noslicem" (gumica in vrvica).
Uporabniški avatar
 raziskovalec
ton napisal/-a:Še jaz, še jaz!
Včeraj sem se prvič udeležil družinske Franje. Matr je bilo fino. Taveliki dve sta jo odmahali naprej, s tamalo pa sva v Šentjakobu sklenila, da kljub močni opori očetovske roke ne bo letelo do Dolskega in sva se raje vrnila v BTC na poligon, kjer sva uplenila par nagradnih bidonov za vožnjo na poligonu in že pred gužvo par mlečnih izdelkov.
Tole bi rad napisal: glede na dejstvo, da je bil ves sobotni program povsem brezplačen, sem res hvaležen organizatorjem, ki so nas bili pripravljeni zastonj gostiti in nahraniti. Fino je gledat množice paglavcev ia raznih biciklih, povsem navedne soljudinje in soljudi, ki dobijo en dober štimung in neko veselje za naprej.

Ton super. Zna biti tole še večji užitek kot prerivanje naslednji dan.
Uporabniški avatar
 Samo:-)
@raziskovalec: čip za tek deluje, če ga zmontiraš na sprednjo vilico čisto spodaj. Jaz sem uporabil kar navadno gumico. Na začetku sem ga pa pobiksal, ker sem ga imel montiranega na bilanci :bum: .
Uporabniški avatar
 Snezinka
Da se še jaz pohvalim...za menoj je prva mala Franja. Računala sem na rezultat okoli 5 ur, uspelo pa mi prevoziti v 4:03. Sem bila kar malo presenečena.
Od vsega me je najbolj zdelovala vročina in zadnjih 20km psiha, ker sem imela občutek, da so se mi možgani kuhali pod čelado :evil: .

Dragače pa sem zelo zadovoljna z včerajšnjim kolesarjenjem. Drugo leto grem gotovo spet!

lp
Snežinka
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA