prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Bojan Ambrožič napisal/-a:Včasih ne gre vse po planu, pa je vseeno lepo, če je prisotna trezna glava: :)
Plan je bil prelaufat zgornje Bohinjske gore od Stare Fužine do Savice. Na koncu sem prišel nazaj na izhodišče.

http://bojanambrozic.spaces.live.com/bl ... 8946.entry

Nice one Bojan. Glede Inov superg - sam bi prej rekel, da pri teku po brezpotjih potrebuješ blaženje in stabilnost. :wink:

Spodnji odstavek me je pa v smeh spravil. :mrgreen:
----------
Saj vem, da sem pretiraval, ampak pri tako paničnih staraših, kot sta moja nikoli ne veš kdaj te bo na domačem dvorišču iskala gorska reševalna služba.
----------
Če bi bilo suho bi prov gotov šu laufat z Nike Air Pegasus. To je pač dvorezen meč: z Inovkami sem si poškodoval kolk, z Najkicami bi se pa na spolzkem terenu lahko fajn razbil. Kaj je bolje?

Jaz imam kljub temu da obstaja stotine fobij še eno novo. Fobijo pred tem da starši kličejo reševalce po nepotrebnem. Dobil sem jo pred 4imi leti na morju, ko sem 3 ure laufal po kampu - max 1 km od šotora. Starši so me pa iskali in klicali reševalce, pomoč in nevemkuga kljub temu, da nisem bil ne v težavah in sploh ne daleč šotora. Nabral sem pa lepo št km in krogov po kampu. Od takrat me vedno tlači mora, da me bodo začeli vsi iskat, če ne bom točno takrat tam, kjer smo se zmenil.

Če bi včeraj bil sam v Bohinju sploh ne bi zganjal panike, kvečjemu bi turo še podaljšal.
Bojan, odkar sem se pridružila TF-u, z veseljem preberem kakšno tvojo prigodo! Zelo dobro pišeš, zanimivo in z veliko smisla. Večino tvojih poti poznam, zato si vse skupaj predstavljam in je najbrž zanimivo še toliko bolj.
Želim ti še veliko nepozabnih trenutkov v naravi, pa seveda vztrajnosti in poguma, ki ti ju očitno ne manjka :wink: .
Čakamo in beremo :D ...
Pa srečno na poti!
Hej Bojan!

Skoraj točno pred letom dni sem se potikal tam, kjer si ti imel svojo dogodivščino s tem, da sem na koncu končal preko doline jezer in hribaric na Doliču:) Res je to lep konec naše deželice in verjetno grem kmalu spet tam naokoli.

Ena stvar me pa res zanima: jaz sem bil na Pršivcu ti pa na Plešivcu- katero ime je pravo, ker sva bila, kakor vidim po slikah, na istem "vrhu"? :)

LP, pa še veliko takih dogodivščin!
Jaz sem pa štartal pri Savici čez komarčo do Črnega jezera, nato naprej proti planini Viševnik in od tam potem na Pršivec. Je pa z njega res lep razgled. Sicer nisem tekel, je bil pa res super sprehod. Si mi naredil lušte in bom takoj, ko dobim razpored dela za prihodnji mesec rezerviral kakšen dan, da ponovim ta krajši izlet.

Si kar inspiracija s temi tvojimi podvigi ;)
Sigurno je bolj pametno (varno), da se teče čez Komarčo gor in potem spušča v Staro Fužino. Na ta način imaš razmeroma kratek in hiter vzpon, potem pa dolg spust čez Vogar.

Sem se pa ravnokar vrnil z Dobrče, katere osebni rekord sem zgrešil za 20 sekund. Tekel sem pa z Pegazusom in mojim sklepom privoščil nekaj dobrega, pa ni pomagala - ovojnica kolka spet bode. Spust pa čez Travnike do Poldetove klopce. Videl sem tudi nekaj redkih rastlin (kranjska lilija).

Veste kera variante sedaj mene mika? Da bi tekel čez Spodnje Bohinjske hribe - od Črne Prsti vsaj do Vogla. Žal trenutno je vreme preslabo- nevihte- na grebenu si pa živi strelovod.
Ali pa Vogel-Komna-vrh xy (Škrli, Lanževica, Mahavšček, Lepa Gracija, Bogatin, Srednji vrh, Kal..)-nazaj Vogel ali Savica.. Ta bi bila kar ubitačna, vendar bi jo ti pomoje zmogel..

Mogoče boljša varianta, da bi štartal pri Savici in od tam krenil proti Komni in potem naprej proti planini na Kraju ter vrhove..

Koliko različic nam ponujajo ti hribi..

P.S.: čestitam za skoraj rekord :clap:
Te spodnje bohinjske imam pa tud jaz že nekaj časa v planu, pa je bilo vreme neprimerno, ali pa je zmagala druga varianta :) . V lepem vremenu je to zagotovo enkratno doživetje! Za tek primerna varianta je tudi Savica- Komna , naprej mimo jezer na Krn in čez peske nazaj na Komno in spust do Savice..

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA