Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Tu bi se lahko dobili mariborčani, saj drugih tekov skorajda nimamo.

Zaveži za življenje – tek z Europa Donno

Tudi letos bo pod okriljem Europe Donne potekal že tradicionalni Tek za upanje v boju proti raku dojk. V soboto, 26. septembra 2009, ob 10. uri, se bo ob 10. uri, pred ŠD Centrom Maribor, pričel tek v Mariboru, nadaljeval pa po mestnem parku Maribor. Namen teka je povečati osveščenost o pomenu zdravega načina življenja ter opozoriti na boj proti raku dojk.

S štartnino v višini 5 evrov in prostovoljnimi prispevki bodo udeleženci Teka za upanje v boju proti raku dojk pomagali zbrati sredstva za nakup opreme .

Srečali bi se torej lahko pred ŠD Center Maribor.

Jaz sem žal odsoten.
 GTEX
Pozdravljeni

Kje pa povečini tečete po Mariboru? Jaz sem do sedaj tekel samo okoli treh ribnikov in nekaj po parku... Sem pa bol nov pri teku namreč tečem šele kakšna dobra 2 do 3 mesece. Tko da če bi šel kdo z takim začetniku tečt se lahko dogovorimo. V MB pa tečem samo med tednom kajti sem študent in med vikendu ne stanujem tuki.

lp
 skorc
Od Studencev na Pohorje, Ruše, za Dravo v Melje, Koblarja, Kamnico... Kriza je to v Mariboru, nikakor ne nabereš kilometrine razen če se v krog naganjaš okrog Pekrske gorce. :(
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
skorc napisal/-a: Kriza je to v Mariboru, nikakor ne nabereš kilometrine razen če se v krog naganjaš okrog Pekrske gorce. :(

Smešno :lol:
Greš po Betnavski do konca in po papežki na traktorsko cesto za Hoče
v Hočah proti Pohorju in ko je konec naselja zaviješ levo v gozd na Križno kapelo, se spustiš na oni strani po cesti, se držiš malo levo in potem ravno ... do Črete, malo levo in desno in si v Radizelu. Če tu obrneš nazaj, je za en lep trening, da se pa še kaj dodat, sploh še malo Pohorja.
:juhuhu:
 David Greif
To da v MB ni tekaških tras je čista bedarija. Park, če je to premalo podaljšaš na Vinarje in nazaj mimo konjeniškega kluba in po kamniškem drevoredu nazaj proti parku, na desnem bregu Drave je super poligon nogometni kompleks na Železničarju. Fajn podlaga (trava), krog dolg skoraj natančno en km, pa potem proti Pekrski gorci, Pekre, Limbuš, veliko pa je že Zdravko omenil. Opcij je v glavnem kar nekaj.
Uporabniški avatar
 MančaPomaranča
Betnavski gozd. Sicer ni ravno za kilometrino nabirat. Je pa fajna podlaga, nikjer nobenga avtomobila, sprehajalcev je kar veliko, pa tudi gozdih živali ne manjka.
:)
 skorc
To Zdravkotovo varianto moram preverit. Ne poznam imen ulic tako, dobro, da bi vedel kam it. :lol:

David no, daj mi povej kje lahko v Mariboru pretečem 40, 50 kilometrov brez semaforja in brez bojazni, da bi te kdo zapel, v enem kosu, tako, da bi recimo bilo v eno smer 25, in nazaj toliko?

V Torek sem šel iz Studencev na Limbuš, čez tistih nekaj vasi do Ruš, kjer sem obrnil in šel nazaj na Pekre, do Vzepnjače na Pohorju, ponovno obrnil krenil proti Pekrski gorci, se spustil za Dravo, čez Koblarja do Otoka, na otoku en krog, potem do Elektrarne, nazaj do Štuka in potem za Dravo, v Melje,čez most, mimo Evroparka, Tabor in nazaj na Studence. Pa veš koliko je bilo? Klinčevih 37 kilometrov. :| Če me ne bi v Rušah dobila tema bi šel še naprej. Sicer ne vem kam... bom moral še preverit... pa vendar.

Tu doma se pa spusti po Podgorjanski vinski cesti iz Dobove v Kostajnjevico in nazaj pa jih imam 60. :)
 David Greif
skorc napisal/-a:
David no, daj mi povej kje lahko v Mariboru pretečem 40, 50 kilometrov brez semaforja in brez bojazni, da bi te kdo zapel, v enem kosu, tako, da bi recimo bilo v eno smer 25, in nazaj toliko?

Tako kot je rekel Zdravko: tečeš proti Betnavi in tam si začneš štopat. Tečeš smer Hoče, Slivnica, do tam nekaj časa ni pločnika. Do Hoč je namreč traktorska cesta, do Slivnice potem 2 km riziko, a je bankina kar OK, potem skozi Slivnico, Radizel je pločnik, peš viadukt čez avtocesto, skozi Hotinjo vas proti Račam, potem pa kak krog po polju v okolici letališča, npr. čez Dravski dvor in nazaj proti MB. To bi moralo biti blizu 40 km, naj me Zdravko malo popravi, če se motim. Sem letos konec avgusta šele začel malo bolj redno tečt, prej sem to počel bolj priložnostno.
Uporabniški avatar
 Sebi
Začneš lahko na Studencih in tečeš ob kanalu Drave do Zlatoličja. Simpl kot pasulj... Pa kilmetrov se tudi nekaj nabere. Če je na poti za vas preveč semaforjev in prometnih cest pa predlagam Pohorje. Lahko tudi do Slovenj Gradca in nazaj. Nanese enih 110 kilometrov. Pa nekaj malega višincev. Ampak kaj je to za vas...
 skorc
O.K. David. Hvala za info. Bom poiskal to progo. Sliši se obetavno. Upam, da se kje ne izgubim. ;) A še kaj tečeš tu? Se lahko kdaj pridružim, da ne bom preveč taval? Ena 40, ka mi ravno manjka v Mariboru, da ne bi bil preveč odvisen od vikendov, ko sem doma. Tiste redke teke nad to razdaljo bom pa že doma naredil.

Sebi 100-tka je bila v planu naslednjega Junija. A jo bo očitno iz osebnih razlogov potrebno prestaviti na zgodnejše obdobje in potem za nekaj let opustiti tek. 110 km na Pohorje? :o Od Vzpenjače do Belvija je ca. 4 kilometre in 750 višincev. Vsaj tako kaže moj Garmin. Sem pa zainteresiran za to varianto, če greš zraven, sam ne bom našel.

P.S.: Kako pa pridem do Zlatoličja. Ko sem spraševal za to varianto ob Dravi so mi rekli, da dlje kot do Pobrežja ne bom prišel? Da potem zmanjka poti?
Uporabniški avatar
 Sebi
@Skorc:
1. Poti na Pobrežju zagovoto ni konec (ti povem iz prve roke). Tečeš pač po desnem bregu kanala in prideš do Zlatoličja. Ene parkrat moraš sicer prečkati cesto. V Dogošah in v Miklavžu. Poti nič ne zmanjka na Pobrežju. Zagotovo. Sprobaj...
2. Maribor - Slovenj Gradec je 60km. En del sem jo naredila v obratni smeri... Za več takrat nisem imela jajc...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA