Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

kristianm
Zagrebški maraton se je ravno pokril z mojim planom treningov. Vzel sem ga predvsem kot generalko za LM, da se preverim vnos tekočin, pulz, tempo... Moram priznati, da mi ni nič od tega uspelo, je pa vsekakor dobra šola za LM, da ne ponovim napak. S časom na začetku nisem bil zadovoljen ampak, ko sem vzel v obzir vse okoliščine (soparno vreme, dehidracija, pozabil sem nalimati flajštre) je čas celo OK. Na LM moram samo nekaj teh stvari popraviti.

Drugače pa se mi je zdela organizacija OK, manjkale so samo boljše označbe kilometrov.

Kljub temu, da je organizator dejal, da plačilo startnine ne bo mogoče danes pred tekmo, sem medtem ko sem čakal na prevzem številke videl, da so jo nekateri plačevali.

Kosilo po tekmi super predvsem zaradi zgodnjega vstajanja in zgodnjega zajtrka.

Vreme (dež) se me je usmililo, je pa zaradi tega bila večja sopara.

Sem pa srečal kar nekaj "Janezov" na sami tekmi.

Upam, da pridem drugo leto zopet.

Čakam še na uradne rezultate in kakšno fotko.
 edo-brko
Lp!

Bravo "Roko" pa si uvrščen med rožicami, čestitam za izredni rezultat v kategoriji! (nariši si sam ustrezne sončke, jaz jih še vedno ne znam).

Kljub vsemu pa čestitke za dober rezultat, res je dober! Zagrebški maraton ni lahek. Na polovici sem bil jaz v Berlinu nekje tu (malo boljši) pa me je potem "zmanjkalo", ti pa si obdržal ritem in uspešno končal. Čestitam!

Čestitke tudi "Lonelyju". Enaka zgodba kot pri meni v Berlinu, kar pa ni "čudno" glede na to, da teče skoraj vsak teden kakšen maraton.
Uporabniški avatar
 tabonir
Odtekel sem ta Zagrebški pol-maraton.
Vtisi so mešani. Všeč mi je bilo mesto samo, proga lepa in lahka, start in cilj na trgu B.J. pa preveč prepletena s trakovi in ograjami, poti in smeri na trgu pa slabo označene.

Zgodila se je tudi napaka, ki si je organizator ne bi smel privoščit! Vodilni tekač na pol-maratonu, je tik pred ciljem v boju z zasledovalcem, ki je tekel tik za njim zgrešil smer :( !!! Tekel je naravnost namesto levo , gledano iz smeri teka! V cilj je nato od začudenja pešačil in zasedel še vedno odlično drugo mesto! Zadeva se lepo vidi na fotografiji (posnela jo je žena)! Pot na tem mestu enostavno ni bila zadovoljivo označena in razdeljena na smer, ki pelje v cilj in tisto, ki vodi do zahodnega obračališča! Zadevo je še dodatno zapletel tekač, ki je tekel v nasprotni smeri.

Slika

Bom se pa teka v ZG naslednje leto verjetno zopet udeležil.
 PNatasa
Jutranje deževno vreme tudi meni ni nič kaj dišalo, ampak pol ure pred tekmo je ponehalo in kmalu se je pokazal preljubi, posebno za naše maratončke PRETOPLI SONČEK. Vsi smo odtekli po svojih planih in zmožnostih. Malo je blo dolgčas čakati naše maratonce lonelya, dragonsa in rokota, Boštjan pa se mi je skril, da bi dal za eno kavico :drink :drink .
Zanimivo je blo pa vidit, kako organizator spregleda zmagovalca maratona rusa z časom dve uri 18 minut čez cilj, brez pozdrava, ploskanja in najave po mikrofonu!!!!!!!!!! :--( Drgač je blo pa vse super, tudi špagetki, kavica in pivce za živce, kajne drago? .
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
... Kljub temu, da je organizator dejal, da plačilo startnine ne bo mogoče danes pred tekmo, sem medtem ko sem čakal na prevzem številke videl, da so jo nekateri plačevali ...

No, lepo. Torej so le Slovencem odgovorili, da plačilo na dan starta ne bo možno?
Upam, da se tudi tokrat motim. :roll:
Jaz sem sicer odtekel svoj maraton po Pohorju.

Čestitke vsem, za dosežene rezultate :clap:
Uporabniški avatar
 RoKo
V pričakovanju rahlega tuširanja vsaj pol proge smo se odpravili v zagreb. Dobili smo se na meji-Lonely,natašaP in dragons. Ob kavici ki jo je postregla zlovoljna natakarica, verjetno vsa pod vtisom nogometne katastrofe, smo skovali načrt za turističen tek. Iz tega ni bilo nič. Dež je ponehal, natašaP zadovoljna, jaz malo manj. Res so nekateri plačevali štartnino tudi ob sprejemu številk. Tek po dolgi ulicah je minil v gneči samo prva dva km, nekaj hitrih na 5 km je priteklo za nami, nato pa je bil mir. Po počasnih 10 km sem pričel loviti zajce za 3:30, prišel do njih in bil z njim skoraj do zadnjega obrata. Ušli so mi na okrepčevalnici, kjer sem se malo več zamudil, nato pa sem čakal še tramvaj (ni me pobral) Vnovično lovljenje po 35 km bi bilo preveč mučno, zato sem odnehal in tekel svoj tempo. Zadostovalo je za moj drugi najboljši čas na maratonu, čeprav sem se v Zagreb odpravil samo na zadnji dolg tek pred LJ.
Okrepčevalnise ob progi so bile dobro založene, v cilju pa katastrofa. Ostala je samo voda in sladkor, v cilju pa sem bil v prvi polovici.
Nekaj napak se je primerilo organizatorju-zmagovalca v cilju niso dočakali kot se spodobi, prijave in dodelite št. št. bi lahko v tej dobi urejali z računalnikom, drugače pa so policisti in prostovoljci opravili svoje delo odlično. Tudi navijali so se izkazali, še posebej tisti z vozili, na trobljenje z navijanjem smo odgovarjali z mahanjem in vriskanjem.
Pivo se je prileglo, prav tako malica in kavica.
natašaP nas je težko čakala, saj smo se trudili a hitreje :oops: pač ni šlo. Drugo leto bo bolje. :D , ali pa že novembra na Jarunu (Starek-polmaraton).

Komentarji v hrvaškem tisku govorijo o 6000 udeležencev, na hitro sem seštel vse ki so začeli in tiste ki so odstopili 646/23, za tek na 5 km ni podatkov, morda jih je res bilo 5.250, :D , ali pa so spet šteli tudi gledalce.
 giorgio
Roko.Čestitam ti za rezultat. Zvečir nekaj štrkam po tv in vidim na zagreb 1 ali 2 reportažo iz maratona. Sneman je bil start in koga vidim? Tebe Roko. :D .No, sem rekel,vsaj enega poznam ki je tekel. Bravo :clap:
Uporabniški avatar
 RoKo
Edo, giorgio, Arabo hvala in ostali, Le kako si me uspel uspel videti v vsej te množici 6000 ljudi? :D Pa še v ženskem dresu. :D Vsaj po njihovih rezultatih, ki še zdaj niso popravljeni. Še dobro da je kdo spremljal, jaz se verjetno tam nebi iskal.
Imam pa občutek, da bo v letu 2010 v Zagrebu vse štimalo. Po pogovorih sodeč gredo zadeve na boljše, tekačev bo morda v parih letih res 6000, tehnične napake pa je moč odpraviti z malo volje in malo daljšimi pripravami. Precej več je potrebno storiti pri reklami, za kar so Hrvati mojstri v ostalih športih, pri teku jim pač še ni prišlo.........
Bojim pa se, da bo s kvaliteto narasla tudi cena :D.
Uporabniški avatar
 RoKo
edo-brko napisal/-a:Lp!

Bravo "Roko" pa si uvrščen med rožicami, čestitam za izredni rezultat v kategoriji! (nariši si sam ustrezne sončke, jaz jih še vedno ne znam).

:D :D :D :D :wink: :wink: :wink: :P :drink :clap: :laola
Uporabniški avatar
 RoKo
Fotk na žalost ne bo, jaz sem pozabil aparat doma :cry: , Lonelyu je crknila baterija. :?
Morda kaj zvlečemo iz galerij.
Uporabniški avatar
 lonely
Bila je to ena odlično organizirana prireditev...10 000 nastopajočih.

Ne,ne bom tako začel...saj so to samo skrite želje organizatorja...prezentirane v vseh hrvaških medijih...časopisi,TV,radio...

Bilo nas je vse skupaj max, 2000...od tega 1500 takih ki so dobesedno privlečeni na 5km-tek,zaradi boljše ocene pri telovadbi...in takih ki so se drznili teč kljub "dobronamernim" sugestijam prijateljev naj tega ne počnejo...saj bodo smešni.

Vreme...dež,dež in samo dež...ampak samo do poka pištole...in nič več.Oblaki so pridno vztrajali še do polovičke...potem pa...sonček...izparevanje vode na mokrih cestah...zelo težek zrak...sopara...94% vlaga..."nočna mora maratoncev".

No,nekako sem preživel...na polovički se poslovil od NatašeP (ki je bila 9-a skupno med ženskami in prva v kategoriji na 21 km)...nadaljeval v drugi krog ter ignoriral vsa trobljenja,jamranja mimoidočih,promet,vročino...in prispel v cilj svojega 99-ega maratona.
Po vsakem maratonu poskušam izvleči nekaj pozitivnega iz le-tega...včasih je to dober čas...drugič vreme,narava,organizacija,darilna vrečka ali družba...inpdb.

Tudi tukaj ni bilo vse tako "črno"...drugič se ga bom udeležil zaradi radovednosti...ker me res zanima...ali se je organizator potrudil odpraviti ...nekatere zelo moteče napake.

Iskrene čestitke majhni TF-četici na doseženih rezultatih.

Komentar na hrvaškem portalu http://www.utrke.net/page.php?stranica=dinamic&IDd=615
Uporabniški avatar
 RoKo
Zelo realen komentar, presenetljivo, vendar če veš kdo ga je napisal ne več. Če človek gleda realno na zadevo in jo tako tudi predstavi, verjamem, da bodo nekatere kikse odpravili.
Na sliki je Ivica iz NM. :D
 nana
Letos se tega maratona zaradi poškodbe sicer nisem udeležila, a po prebranem, se situacija verjetno bistveno ne razlikuje od lani.
Gotovo se strinjam z vsem kar je napisano v članku. Zavedati se je treba, da je tekaška kultura Hrvatov očitno nizka. Lani sem napisala, da sta mi na celih 21 km zaploskala dva gledalca, ostali so le zablodeno gledali vame. Kljub temu pa se mi je organizacija zdela odlična. Zapora ceste je bila b.p., redarji so bili res pogosto, tistih "peš padalcev", ki so rinili čez cesto, pa res ni bilo možno vseh ustaviti. Moje mnenje je, da smo za relativno nizko ceno (lani celo 100 HK) dobili res veliko (dva obroka, dve majici, zelo solidno organizirano prireditev). Če bo vse po sreči, grem drugo leto zagotovo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA