klopotec napisal/-a:Nad 70 stopinj segret med deluje še bolj kislo kot nesegret met.
Če jaz pojem dve žlici medu in grem tečt imam težave z zgago, tako da pri meni pač deluje kislo. Za druge pa ne vem. Pa tudi v knjigi Alkalizirajte ali umrite avtor navaja med kot kislotvorno živilo.
Sicer pa mislim da je med odlično živilo. Seveda nesegret, po tvoje domač.
saj to sem napisal če je med segret deluje kislo
in tudi v knjigi alkalizirajte ali umrite imaš ločeno napisan med
industrijski - ki deluje kislo
in domač - kli je bazičen oz. nevtralen - med te nevtralne sladkorje pa prišteva tudi agavin sirup in melaso in mislim da tudi javorjev sirup
še nekaj glede sladkarij
če je trening je sladkor CELO KORISTEN
malo maj koristna je fruktoza ki ne poni najbolj glikogena v mišicah ( sadje, MED, delno kuhinjski sladkor)
- glukoza - je zelo koristna (vsebuje jo tudi kuhinjski sladkor- tako da tu lahko uporabimo tudi kakšno žličko namiznega sladkorja-bo kar koristno in ne škodljivo)