Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Evo za menoj je tudi moj prvi LM polmaraton. Rezultatskega cilja sicer nisem dosegel (adijo nove superge :D, ampak najpomembnejše mi je, da se vseeno izboljšal svoj PB na tej razdalji.

Vzdušje teči med toliko tekači je fenomenalno in mi celo pot vlivalo moči in volje. Med 13 in 16 km imel malo krize ampak na koncu po Dunajski ful gasa in 1:51:38 (moja neto meritev) v cilju.

Okrepčevalnic dovolj (hvala organizatorju).

Enkartno je bilo tudi vzdušje ob progi s samimi navijači in muziko. HVALA VSEM. Po prebranem na forumu sem vsem mahal :clap: in morebiti je tu šel moj rezultatski cilj po zlu :( :D .

Po teku sem svoj golaž (preveč pekoč za moj okus :twisted: ) pojedel kar na stopnicah, ki so spuščale v pasažo in z zanimanjem opazovaj tekače, kako se težko spuščajo po stopnicah. Da ne bo pomote, nisem bil nič boljši :lol:

No ja naslednje leto zopet, še prej pa upam, da na polmaraton v Palmanovo.
Nazadnje spremenil kristianm, dne 25 Okt 2009, 18:14, skupaj popravljeno 3 krat.
Danes je bil čudovit dan - pretekla sem svoj prvi maraton :D. Ekipa 4:15 je bila enkratna, natasa, ečo, dare (drugih imen žal ne vem) - hvala vsem za vzpodbudo in za super vzdušje! Tudi navijači so bili super - še posebno me je ganilo in pognalo naprej navijanje članov TF proti koncu... Zelo zadovoljna! :laola
Tud z moje strani vse super in fajn. Moj željen čas je bil 1:45, na koncu se je ura ustavila pri 1:42:05, tako da še boljše:) Na začetku bolelo koleno, proti koncu pa nisem nič več čutila :D
Drugo leto pa mogoče 42-ka 8)
kustus napisal/-a:
a nje ni napisal/-a:megla se dviga, stopinje tudi, prav tako narašča napetost ...
pred mano je moj prvi polmaraton in ... i feel very olympic today! :D

dober tek vsem!!! :laola

lep tek in čim lepše spomine na prvega.

ja, res je .. prvega ne pozabiš nikoli :D tek, trasa, navijači, postojanke ... vse je bilo krasno! in še rezultat: 2 uri in 2 minuti (bruto) 8) zadovoljna sem!
jutri pa rehabilitacija ...
lep preostanek nedelje!
Za menoj prvi (tekaški) maraton sploh. Organizacija, okrepčevalnice, ljudje ob trasi :clap: :laola ni pripomb.
Upal sem na 3:30 ali manj. ratalo je odteči z manj. 'živel' sem od ene kocke sladkorja, dveh koščkov čokolade, nekaj kozarčkov energy drinka in vode(, ki je by the way ZAKON :D ).
prvo sem se še držal 'zajca' za 3:30 potem pa sem nekako odtekel čisto svoj tempo in v drugem krogu mislim, da le še prehiteval tekače. drugi krog je bil tudi nekoliko hitrejši od prvega.
kar se tiče nog... tam okoli 30 se je začela 'veselica', od ruskega carja(zadnje 4km) pa je bil tempo še nekoliko hitrejši in s tem še večja veselica :D
je pa res čisto hudo ko te tam od kavarne europa naprej iz leve in desne vsi vzpodbujajo. super, hvala.
Hojla,

tudi za mano je prvi maraton. Po spomladanskih težavah s hrbtenico, križem, posledično pa s koleni, sem se vseeno odločila za prvi nastop na 42 km. Preventivno sem raje trenirala sama po programu Marathon Austria, saj se mi je zdelo, da moram bolj kot ponavadi poslušati svoj telešček. Vse je šlo po načrtih - do prejšnjega četrtka, ko me je nenadoma zvilo v obeh podplatih (stopalni lok) in še stegenska mišica. Sledilo je papcanje glutamina in še protivnetnih tablet, pa mazanje s Ketonalom, za povrh pa še Lukatova masaža in trakovi, kot višek pa v četrtek še masaža pri Olgi Davidovi, ki me je strokovno nalomila in potegnila ven vsa vretenca kot da bi zaigrala na eno tako heavy metal harfico. Ampak se je splačalo!

Na startu sem sicer ždela rahlo vdana v usodo, ki pa mi je bila danes naklonjena. Tako kot najboljša suporterska ekipa ob progi: Andrej, Barbara, Boris, Gorazd in za hip tudi Igor Kogoj ter vsi navijači, ki jih je bilo res veselje poslušati. :laola

V prvem krogu sem se ujela s Kajo in z njo pretekla 22 km. Namesto predvidenega tempa 5.14 mi je šlo veliko hitreje - 5.03. Prestrašena od zgodb o posledicah prehitrega prvega kroga, sem se odločila, da upočasnim korak za kakšnih 5 sekund na kilometer in to sem tudi naredila. Vmes pa pridno požirala gele na vsakih 5 kilometrov (skupaj 1+6). Seveda jih nisem vlačila ves čas s sabo, pač pa so mi jih skupaj z energetskim napitkom podajali na zalogo ob progi. Voda na vodnih postajah mi je večinoma služila za polivanje razgrete glave, da drugih bolj prelestnih in dodobra premočenih delov telesa na božji dan ne omenjam.

Tik pred ciljem sem dohitela našo Natašo in njenega zelo zagretega navijača. Na tem mestu se ji še enkrat opravičujem, ker je njegovo navijanje vzpodbodlo tudi mene in me pognalo v šprint. Zadnje pol kilometra sem pretekla v tempu 4.35. Očitno so se treningi intervalcev splačali!

Ura se je na cilju ustavila pri neto času 3.36.05, bruto pa pol minute več. In še enkrat se je pokazalo, da je mit o načrtovanju končnega časa pri maratonu na podlagi pretečenih 10 x 800 metrov resničen. Če pogledam zapiske, se pokaže, da sem jih z lahkoto odtekla v časih med 3.27 in 3.37, povprečno pa 3.35.

In kakšni so občutki po mojem prvem maratonu? Božanski, se razume. Noge pa trde kot beton. :lol: Ki jih krasita dva krvava žulja. Očitno so bile nogavice SKY RUN za tako toplo vreme predebele.

Ampak, kaj bi o tem! Srečna sem, to šteje največ! Čestitke vsem, ki ste dosegli želeni rezultat in vzpodbuda vsem ostalim, ki boste naslednjič uresničili svoje cilje. Čestitka tudi mojemu bratu Tomažu za 3.01 - brez tebe se danes ne bi dotaknila in presegla svojih želja. :clap:
Letošnji že štirinastič po vrsti :clap: :clap: :clap: se je pa cajt spet tam nekje 1: 36 inšenekaj ustavil, saj so malce meča me dajala :--( :--( , kaj čmo, proga se je zdela hitra predvsem na zadnjem delu po 16 km, ko NE SMEŠ misliti zdaj gremo tja dol, pol pa SPET nazaj po celi Dunajski pa Slovenski cesti pa še ene 5 km mamo pred sabo. Tukaj dela psiha precej lahko poleg že bolečih se nog. Vmes pa pred štartom :hello: pa spet srečamo poznane face :argue: :TF) pa kakšno rečemo :piti: :juhuhu:. Zahvalil bi se vsem godbenikom in nekaj posameznim ansamblo, pa skupine z musko na glas, ki so nas poleg ostalih gledalcev spodbujali med potjo, nekajkrat so z mojo pomočjo celo presegli tiho ploskanje , ki se je spremenilo v glasno navijanje :cast1: :cast1: :cast1: take stvari rabmo veste....sploh tam na Savljah že tradicionalno zastave z vseh vetrov so nam naklonjene :laola :Fslo :Fita :Fger :Feng pa z :heart pozdravljene.

Precej sem opazil ljudi z težavami kot da se je vse malo pretiravalo na poti, meča pa krči pa stegna :-(( :--( kar nadležno je bilo na koncu pa bolj trd korak se je kazal kasneje.

Malo več raztegovanja ni škodovalo, golaž pa makaroni so bili odlični še laško je sedlo na plodna tla :toast: .
Skratka lepa topla nedelja nas je spet zbrala množico tekaških navdušencev, ki bomo jutri pa še kakšen dan kakšno rekli glede visov pa cajta pa....spomin nanj bo tudi kakšna bolečina še, to pa v zakup vzamemo.

:-- :mrgreen: :--

Čestitke še Romanu Kejžarju, ki si je zastavljeni cilj tudi priboril in zmagal med našo elito :laola :clap: :clap: :clap: pa njegovima zamenikoma - upam da ga bosta nasledila :juhuhu: :juhuhu:

Skratka čestitke VSEM nam ki smo ga gnali danes na bilokateri dol
žini :clap: :clap: :clap: :clap: pa VSEM ki so pomagali na progi ob progi pa organizatorju.
Še županu čestitke :clap: :clap: :clap: le kolk bacilov je prejel na cilju :D ko nam je podajal roko, upam da je kaj razkužil potem se :hehe: :hehe: :toast: :beer: da ne bi kaj zbolel.

Mejte se Samostojni
Nova trasa je za nas, ki tečemo v zlati sredini grozna. Večkrat smo se popolnoma ustavili in prehitevanje je bilo na ozkih delih do večne poti popolnoma nemogoče, pred mano, pa kljub temu, da sem bil na začetku cone B ogromno zelo počasnih tekačev. Po mojih izračunih sem tam izgubil od 3 do 5 minut časa in ogromno živcev. Res mi ni jasno zakaj je bilo treba obračati smer teka. Grozno.
Klub vsemu sem nekako izenačil osebni rekord v maratonu, še posebej pa me veseli dejstvo, da sem ga odtekel skoraj brez težav.
Moj Garmin se je ustavil pri 42.200, kot sem mu naročil, to pa je bilo kakih 300 metrov pred ciljem.
Tekel sem rekreativni tek. Vreme v redu, vzdušje super, samo proga je sedaj valovita in počasnejša, pa tudi krajša od 10 km. Organizator bi se lahko drugo leto potrudil, da bi jo podaljaš na natančno 10 km.
Kaj naj rečem? Čeprav je bila to moja glavna tekma in sem se nanjo pripravljala tako rekoč celo leto, na koncu rezultat ni bil tak, kot bi si ga želela. Želja je bila pod 1:56, na koncu čas 2:00:32 (neto). Do 13. km je šlo super, od 13. do 15. še nekako (mislim, da me je tam nekje prehitel ZdravkoC in me vprašal, čuj, kaj nisi ti rekla, da boš z mano tekma?), potem je pa tempo padel in kar ni šlo več. Med 17. in 18. km sem celo dvakrat vmes morala hoditi, ker me je kar zmanjkalo.
No ja, za zmago v stavi je bilo to sicer dovolj. :D

Drugače pa pohvale navijačem, ker jih je bilo tokrat res veliko in so bili glasni!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA