teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 ROSI64
#209377
vencelj napisal/-a:Dobra stvar, Mg 100 mg več kot v Fidimedovih, cena približno 3 × nižja...če se nisem na hitro kaj uštel...
Verjetno pa ne bom imel priložnosti, da jih v četrtek, 17.12., res nabavim.

LP, vencelj

Če rabiš sporoči, ti jih grem jaz iskat in v nedeljo prinesem v Istro.
Uporabniški avatar
 ROSI64
#209793
Malo dvigujem temo, če kdo rabi magnezijeva zrnca, :D da ne pozabi jutri je četrtek in ga imajo v akciji v Hoferju.
Uporabniški avatar
 slitkx
#323517
Prijatelj, ki precej kolesari na daljše razdalje, mi je omenil, da se jih da (občasno?) dobiti tudi v Lidlu. Lahko kdo potrdi?
 milk
#323521
slitkx napisal/-a:Prijatelj, ki precej kolesari na daljše razdalje, mi je omenil, da se jih da (občasno?) dobiti tudi v Lidlu. Lahko kdo potrdi?

V Mulerju imajo tak magnezij večinoma vedno na zalogi in je tudi dovolj poceni. Imajo tudi več različnih kombinacij, skupaj z kakim vitaminom ali mineralom. Jaz sem ravnokar kupil take, ki so z vitaminom E.
Uporabniški avatar
 čara
#323595
Jaz sem dosedaj občasno jemala Magnesol, v lekarni se dobi. Magnezijec citrat-naj bi se bolje absorbiral v našem telesu.
Me pa zanima v kakšni obliki je ta magnezij v zrncih in ali ima slučajno kake sladkorje, umetna sladila dodana? Vem, da je foter rad kupoval in pil te tapoceni šumečke in je kot bi pil sam cuker-sladko za umret!
Uporabniški avatar
 slitkx
#323602
Danes sem se glede jemanja pozanimal pri osebni zdravnici. Je rekla, da me, dokler bom tekel na do 10 km in ne ravno crkaval po vročini, ne rabi skrbet za dodatne vnose magnezija. Tako da je zgleda do te meje nadomeščanje vode povsem dovolj (magari mešanica limone, pomaranče in še nečesa (sem pozabil, kaj je omenila)).
 spela*
#323604
slitkx napisal/-a:Danes sem se glede jemanja pozanimal pri osebni zdravnici. Je rekla, da me, dokler bom tekel na do 10 km in ne ravno crkaval po vročini, ne rabi skrbet za dodatne vnose magnezija. Tako da je zgleda do te meje nadomeščanje vode povsem dovolj (magari mešanica limone, pomaranče in še nečesa (sem pozabil, kaj je omenila)).


Sol in nekaj sladkorja (no, sladkor je že v pomaranči).
 nivesj
#323618
Jaz tudi jemljem magnezijeve 'vrečkice' za direktno uporabo brez vode na dolgih tekih, predvsem zaradi ščitnice, ker sem drugače čisto brez moči; pa tudi proti krčem v nogah; dobijo se v vsakem večjem Mercatorju, pa tudi v Mullerju, proizvajalec je nemški Kruger.

Škatlica z 20 vrečkicami stane cca 3,50 ojrov. Ena vrečkica vsebuje 250mg Mg in 12mg vitamina E; magnezij je v obliki oksida z nosilcem sorbitolom in sokom brusnice, ter žnj dodatki....
Uporabniški avatar
 Šmarnagora
#323952
V veliki tekaški knjigi piše, da so "miti o magneziju" včasih prav pretirani... Je res, da je potrebno pri dolgih tekih povečat količine, ampak dejavniki, ki pomagajo proti krčem so predvsem (poleg magnezija)
1. Dovolj tekočine
2. Dovolj soli v telesu (npr kak pršut prejšnji dan+zadržuje vodo v telesu)
in 3. (ta me je res nasmejal) najpomembnejša je seveda DOBRA TELESNA PRIPRAVLJENOST, brez tega nam niti petnajst kil magnezija, morje soli pa še 30litrov vode ne pomaga :):)

No, čisto tako...btw:)

Drugače pa imaju tudi v DM-u magnezijeve "bonbončke", so prav okusni. Jaz sem med maratonom kar to vzela :)
Uporabniški avatar
 slitkx
#324128
Danes sem prvič sprobal magnezijeva zrnca. Sem jih pričakoval nekaj več. Če je pomagalo, ne vem, a med tekom ne v nogah ne v trupu nisem čutil mišičnih bolečin. Kupil sem jih v lekarni, pakiranje 20 vrečk.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA