- 21 Dec 2009, 17:43
Naj še jaz natipkam par stavkov-vtisov iz Istre...No imeli smo to čast po 23 letih videti sneg na morju-v Istri,(pa še snežene može pred nekaterimi lokali) sploh pa mraz, ki pa ni bil tak kot na gorenjskem (-17), bilo je nekaj pod ničlo na startu v Savudriji. V Bujah, od koder sem startal, pa je bilo kasneje še bolj prijetno-znosno,
še snežinke so nam občasno delele družbo v kombinaciji z oblaki in soncem - zares pestro vreme, no zelo vesel sem pa bil, da ni bilo vetra oz. burje in zame je bil tek kar prijeten znosen, pa tudi tempo sem imel zame kar soliden-povprečje 12km na uro, 30km v 2h in 30min. Nekaj cm snega na progi, sploh pri spustu iz Grožnjana pa je omogočal, dober tempo, zaradi boljšega blaženja koraka, tako sem rajši tekel po celem snegu(nekaj cm), če se je le dalo, tudi po dolini reke Mirne, in tudi nisem imel kaj dosti problemov z spodrsavanjem, le noge so bile nekoliko težke zadnjih par km...Tudi jaz sem imel nekaj problemov v Novigradu, kjer nisem vedel, kje je cilj, tako sem bolj po naključju zadel cilj....Zelo je pasal topel čaj in kuhano vino, pašta...njam...
Torej ni mi žal, da sem bil v Istri in doživel to zimsko preizkušnjo(generalka-trening za Medeo-30km)..., le škoda da smo se morali kmalu raziti zaradi mraza po teku...
Lp Mirosan

Torej ni mi žal, da sem bil v Istri in doživel to zimsko preizkušnjo(generalka-trening za Medeo-30km)..., le škoda da smo se morali kmalu raziti zaradi mraza po teku...
Lp Mirosan