- 27 Avg 2004, 13:37
Na splosno se precej strinjam z vecino pripomb o letosnjem ljubljanskem maratonu.A vseeno se pripomba: vecina maratonov po svetu ima casovne limite, ponavadi je to 6ur. Meni se to zdi normalno.Predstavljajte si maraton v kakem velemestu, kjer zaprejo ceste za 6ur. Naj bi jih za osem? Takoj bi se nasel kdo, ki bi rad tekel 9 ali 10ur...In pa , seveda,kdor ni sposoben preteci maratona v sestih urah, naj se odloca za krajse teke.Predvsem zaradi sebe. Seveda pa nihce nikomur ne brani tekati po mestnih ulicah 10 ali pa 16 ur.A logicno, na lastno odgovornost in v lastni organizaciji "varovanja".
p.s. Pred dvemi (ali tremi?) leti sem bil na enem od slovenskih polmaratonov v vlogi "metle". Dve tekacici, ki sta imeli skupaj kakih 120let sta ze na tretjem kilometru zaostali par sto metrov in vztrajno vecali razdaljo. Na okrepcevalnicah sta prigriznili, malo poklepetali in pocasi naprej. Koncni cas - skoraj 3ure.Vsa cast za vztrajnost. Seveda ima vsak pravico do nastopa, pa je to tudi fer do vseh, ki skrbijo za varnost, okrepcevalnice, merjenje casov...in ne nazadnje do vse ostalih tekacev, ki v cilju cakajo objavo rezultatov??
p.s. Pred dvemi (ali tremi?) leti sem bil na enem od slovenskih polmaratonov v vlogi "metle". Dve tekacici, ki sta imeli skupaj kakih 120let sta ze na tretjem kilometru zaostali par sto metrov in vztrajno vecali razdaljo. Na okrepcevalnicah sta prigriznili, malo poklepetali in pocasi naprej. Koncni cas - skoraj 3ure.Vsa cast za vztrajnost. Seveda ima vsak pravico do nastopa, pa je to tudi fer do vseh, ki skrbijo za varnost, okrepcevalnice, merjenje casov...in ne nazadnje do vse ostalih tekacev, ki v cilju cakajo objavo rezultatov??
It doesn't matter if you win by an inch or a mile, wining is wining!!