Levonogi* napisal/-a:klopotec napisal/-a:Moja izkušnja je malo drugačna. Več presne hrane, manj utrujenosti, lažje zbujanje in manj spanja.
Pri uvajanju čimveč presne hrane mi je všeč ravno to, da ni več kronične utrujenosti, da se mi pri branju knjige ne začne dremati že po dvajsetih minutah.
Ja verjetno bo držalo,če samo bereš knjige lahko tudi s presno hrano preživiš,ko pa delaš bolj fizično,zraven pa bi še se rad športno udejstvoval,pa je po moje to s presno prehrano vprašljivo,ne mislim s tem,da bi ravno umrl,ampak,da je to verjetno prej za človeški organizem škodljivo kot koristno. 
S tem se pa jaz ne bi strinjal. Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da prej pri normalnem prehranjevanju s kuhano hrano sem lahko pretekel mali maraton in nič več. Pri prehodu na presno sem pa začutil, da bi lahko probal tudi na 42km in seveda to tudi lani na LM izpeljal.
Telo potrebuje hranilne snovi in mu ni važno kako to dobi, ali je to hrana kuhana ali surova, mesna ali zelenjavna. Je pa res, da se s toplotno obdelavo izgubi veliko hranilnih snovi in vitaminov.
Je pa res, da smo si ljudje različni in nekaterim bolj paše meso, nekaterim pa zelenjava. Vse to je pa veliko odvisno od krvne skupine posameznika. Npr. ljudje s krvno skupino A uživajo bolj sadje in zelenjavo, ljudje s krvno skupino 0 pa bolj meso in mesne izdelke.
Torej kot je bilo že nekajkrat napisano v tej temi, je potrebno prisluhniti telesu in njegovim potrebam.