Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

MajaI
Živjo,
a ima kdo kakšne informacije o treking ligi, ki bo v soboto, 24.4.? Ne najdem te prireditve na forumu, na njihovi spletni strani pa nikjer ne piše višinske razlike. Tako da, če morda kdo ve, kakšni so vzponi za Pohodniški in Ultra tek, bi prosila za info.

Hvala in se opravičujem, če kje že to piše, pa sem spregledala :)

LP, maja
 treking liga
Živjo,

Torej tema: višinci in treking liga. :)

Ker trase pri Treking ligi niso zapovedane in jo folk ubira po svoje, treking liga oz. organizatorji posameznih tekem ponavadi niti ne morejo ponuditi natančnih podatkov o višincih. Veljajo le približni okviri, na katerih temeljijo posamezne kategorije, če se gre po neki idealni varinati.
npr:
400-800 aktivna
800-1500 pohodniška
1500-naprej ultra

Tudi ni vse v višincih, včasih je več poti oz. možnosti za dosego cilja in ti potem gruntaš in gruntaš in razmišljaš, katero pot izbrati, evo pa gre čas.... :)

Dejstvo je, da se v STL ohranja treking še naprej kot koncept celodnevne prireditve, ki najbolj divje zaposljuje le nekaj ur, zmerne pol dneva, umirjene pa cel dan.

Organizator nikoli ne gre domov in da bi bili ljudje še na trasi, vedno se vse pospravi za seboj.

Pojem "zanemarljivi" višinci v Beli krajini bi lahko razložili tako, da je hotel organizator bržže povedati, da ne bo posegal po zgornjih mejah splošnih okvirjev - to je podobno, kot če organizator npr. Lučke zanke izjavi, da višinci tam niso "nezanemarljivi" :wink:

Bojan (organizator) pravi, da nobena pot ni predolga ali prehuda, če jo delaš z ljubeznijo, in da smo vsi dobrodošli v Beli krajini. lp za stl j
 MajaI
Ok, hvala. Na eni treking ligi sem že bila (lansko leto), tako da mi je jasno, kako zadeva poteka. Imam pa še eno vprašanje - glede na to, da je rok za prijave že potekel, ali se lahko vseeno prijavim na dan prireditve al bo kakšen problem? Lansko leto ni bil problem, ker vedno kdo odpove in so mape viška, razen kakšnih majčk lahko zmanjka, ampak to ni problem. Ker ne vem, če bom frej v službi, zato tudi sprašujem.

Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA