vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 pajo
Bil danes v Celju.Inekcija na 3 mesta v tetivo. Boleča zadeva :D . Ko me je tretjič špiknil so bili prsti precej dobri :lol: . Malce meče, bolečine pri hoji nobene, koliko je še zatečeno se ne vidi ker malo povito. Mogoče bom moral še 1 fasat inekcijo ampak v nedeljo je željeno iti na stopnice in delati vaje za tetivo. Čisto malo za začetek - 10x ponovitev vaje na dan. Za drugi teden pa mi je dejal, da lahko brez skrbi počasi začnem z tekom. Po malem. Se bojim začeti priznam. Ker s bojim znane bolečine. Ampak če pravi 100m teka 100m hoje...
Bomo videli kaj mi dejala fizioterapevtka. K njej grem jutri. Bom imel modre trakove napopane po nogi. Sporočim kako bo šlo vse skupaj naprej.
Uporabniški avatar
 maca
Ena zadeva je sanacija poškodbe, odprava bolečin in ponovni začetek gibanja.
Potem pridejo pa posebne vaje za krepitev in raztegovanje ahilove tetive ter mečnih mišic.
A ima kdo kakšen link do takih vaj, ki jih je treba delati najbrž pred in po teku.
Po mojem bi take vaje koristile tudi drugim tekačem oz.tistim, ki se z bolečinami in poškodbami niso (še) srečali.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
V eni lanskih ali predlanskih revij Vrhunski dosežek je bil širok članek o ahilci in o zdravljenju.

Sam imam pa drugačno izkušnjo. Sem že na par mestih napisal kakšno besedo, pa moram še tukaj.

Teden dni po TranSloveniji sem odtekel maraton v Veroni. Naslednji dan so se začele težave z ahilovo tetivo. Vseeno naredil trening. Vsak dan je bilo slabše, a sem nadaljeval s treningi z zmanjšano intenzivnostjo in obsegom. V petek sem poklical Terapevta, ki dela čudeže. Najprej me je naročil za ponedeljek, pa sem rekel, da bi čim prej in je rekel, da lahko takoj pridem. Čira čara s pretokom energije in tejping. Super je bilo in lahko sem laufal. Naslednji teden me je spet potejpal in spet naslednji, nakar sem tri tedne po Verona maratonu lahko pretekel Treviso maraton brez problemov. Teden dni kasneje Zagreb-Čazma 62 km in nič ne boli. Ahilova ni odebljena, je prazna in čvrsta. Je še vedno potejpana. Kaj naj rečem - čudeži obstajajo. Tudi za ahilovo tetivo :-)
Uporabniški avatar
 pajo
Tako kot je napisala maca se tudi sam zanimam za te vaje. Ker ne ni rad spet šel po poti takih bolečin kot sedaj.
Uporabniški avatar
 pajo
Minimalna oteklina ter še prisotna dokaj rahla bolečina. :FO: Dobro za začetek dneva.
Pravkar nazaj - sprehod brez vseh bolečin! Kot, da ni nikoli nič bilo.
Uporabniški avatar
 pajo
Slika
Novi modni dodatki za tekače. Saj so večini že poznani in videni. Super zadeva bolečina pojenja... Čakam dobesedno zeleno luč kdaj bom lahko nataknil superge. Do takrat pa nič teka.
Uporabniški avatar
 nada
BF stimulator sploh ni slaba zadeva....so mi ga posodili na FTH... meni je pomagalo, pa menda konjem tudi :mrgreen:.
 sezonski
Zdravo!

Za zdravljenje (pa tudi preventivo) tudi jaz prisegam na infrardeče valove. S tem da jaz uporabljam švedsko stvar Back on Track (kolenčniki, komolčniki, trakovi za meča....), ki oddajajo IR valove. Zanimivo, kolikor sem bral, so tudi oni začeli s športnimi konji :D

lp
Uporabniški avatar
 pajo
Alenka, Nataša, Dani, Pia, Lenči. Hvala vsem za vse kar ste storili za mene, da sem zopet v supergah. Ena izkušnja več pri meni. Sicer boleča upam,da me bo kaj pametnega naučila, da se vse skupaj v taki obliki ne bi več ponovilo. Mogoče bom sedaj razumel kaj pomeni sam tek. Hvala tudi ostalim za moralno podporo. :D
Uporabniški avatar
 lenči
pajo napisal/-a:Alenka, Nataša, Dani, Pia, Lenči. Hvala vsem za vse kar ste storili za mene, da sem zopet v supergah. Ena izkušnja več pri meni. Sicer boleča upam,da me bo kaj pametnega naučila, da se vse skupaj v taki obliki ne bi več ponovilo. Mogoče bom sedaj razumel kaj pomeni sam tek. Hvala tudi ostalim za moralno podporo. :D

Supercaaaaaa, sedaj pa lepo počasi in uživaj :laola :laola
Uporabniški avatar
 natasa
pajo napisal/-a:Alenka, Nataša, Dani, Pia, Lenči. Hvala vsem za vse kar ste storili za mene, da sem zopet v supergah. Ena izkušnja več pri meni. Sicer boleča upam,da me bo kaj pametnega naučila, da se vse skupaj v taki obliki ne bi več ponovilo. Mogoče bom sedaj razumel kaj pomeni sam tek. Hvala tudi ostalim za moralno podporo. :D

Sploh nisem dvomila :wink: , uživaj v supergah 8) .
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
No, Pajo, sedaj boš pa spet lahko kak dober vic poiskal, ko si v supergah :clap:
Uporabniški avatar
 pajo
ZdravkoC napisal/-a:No, Pajo, sedaj boš pa spet lahko kak dober vic poiskal, ko si v supergah :clap:

Extra za Zdravkota:
Vozio se pop autom i naiđe na mrtvog magarca... Pozove on policiju i kaže:

" Ovde pop Radojica. Našao sam mrtvo magare na putu pa sam zvao da ga
uklonite, da se ne bi neko slupao ."

Policajac se našali:

" A pope, jesi li mu očitao molitvu? "

" Nisam, sad ću, nego sam hteo prvo rodbini da javim ! "
 helloyo
pajo napisal/-a:Minimalna oteklina ter še prisotna dokaj rahla bolečina. :FO: Dobro za začetek dneva.
Pravkar nazaj - sprehod brez vseh bolečin! Kot, da ni nikoli nič bilo.

LOL :lol: :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA