polmaratoni, maratoni, gorski teki, kilometrine in kilometraže - lestvice take in drugačne ...

Moderatorji: AVI, lukkka, Dule

Carlito, ne vem sicer od kje ti te podatki. Če je to res in če veš, bi te prosil, da našteješ vse tekme v Sloveniji in bližnji okolici, kjer so razdalje prave in vse ostale, kjer niso.

Za lestvico pa predlagam, da se upoštevajo le "pravi" polmaratoni. Tako tudi moj čas leti ven, lestvica pa se bo zreducirala vsaj na polovico z realnimi časi. Vsi ostali pa se bomo morali ponovno dokazati na "pravih" razdaljah.

Loni, sedaj si ti prostovoljno postala šefica te lestvice. Ti odloči kako in kaj.
Jaz tudi ne vem, od kod ta podatek. Tako tudi ne vem, zakaj bi zgolj na podlagi tega, da "se ve" ( :?: ) spreminjali lestvico. Če je uradna razdalja 21,1 km in tekma tudi uradno poimenovana polmaraton, ne vem, zakaj teh časov ne bi upoštevali ... :shock:
ton napisal/-a:Oštja, ne se kregat.
Nov PB: 1:28:23 Radenci 2010.

Ton, saj se ne kregam, čeprav je mogoče na prvi pogled res tako videti. :wink:
Ampak svojega časa si pa tudi ne pustim kar tako vzeti. :D

Tae, ti si ga pa tudi ne bi smel pustiti vzeti, 1:20 in pljunek je super rezultat in ostaja super rezultat, tudi če si MOGOČE pretekel 20 metrov manj.
Bomo ostali kar pri uradnem poimenovanju polmaratonov. Pa kaj če je kateri prekratek ali predolg, glede na to, da vsi ravno ne tečemo idealne linije, razlike kmalu zginejo. Saj lahko bi tudi vsi gumbe na urah stiskali, ko bi imeli za sabo 21,1 km, v resnici pa bi imeli še 100 m do cilja.
Če pa koga to moti, je to njegov problem. Pa naj odteče še tistih par manjkajočih metrov, uradno mu časa ne bodo priznali.
Carlito napisal/-a:To je relativno.Ve se,da so Radenci in Ljubljana(nazadnje 50m predolga proga),točno izmerjeni,medtem,ko so Sežana,Palmanova,Gorica...prekratke proge.Vodijo se pa vseeno pod 21.1km.
LP

sigurno, da so razlike med maratoni, vprašanje je kateri so pravilno zmerjeni. Lani v Lj je bila proga res predolga. Po moji uri je bila včerajšna proga zelo natančno zmerjena. Do takrat vsi doseženi časi v uradnih polmaratonih so enakovredni. Smo rekreativci in se ne bomo kregale zaradi ene simbolične lestvice.

Očtino naslednjo leto bom moral probat v Gorici :D
Tatjana napisal/-a:Radenci 2010: 1:47:25 :D
(__Maja__ pa se lahko briše iz lestvice ;))

Kaj si ti lovila Pahorja ali je on tebe? :D

Drugače pa vse čestitke, izvrsten čas!
klatez napisal/-a:
Tatjana napisal/-a:Radenci 2010: 1:47:25 :D
(__Maja__ pa se lahko briše iz lestvice ;))

Kaj si ti lovila Pahorja ali je on tebe? :D

Drugače pa vse čestitke, izvrsten čas!

On mene ;) Do prihoda v cilj sploh nisem vedela, da je samo par metrov za mano ;) :lol:
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 67

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA