Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Po mojem potrebujem nasvet, kako se skobacat iz že tretjega zaporednega tedna nemotiviranosti za tek. Smrk.

Nisem nevemkakšen :) tekač, ampak tečem rada in z užitkom. V letošnjem letu sem se sicer odločila moje bivanje začiniti s tem, da se preizkusim na triatlonu. Celo poletje sem pridno in na moč trenirala ter zaključila projekt z udeležbo na tekmi pred nekaj tedni.

Ker so pa cilji vedno fajn :mrgreen: , sem si zadala nov načrt: 21ka na Ljubljanskem maratonu. Ampak če bo šlo s tem tempom naprej bo težka.

Dinamiko delovanja motivacije poznam in mi je jasno, zakaj je prišlo do upada, pa vseeno očitno potrebujem kakšen nasvet ali dva, tri...

Kaj narediti v takem primeru?
Me je strah, da bom morala za nasvet povprašati Smiljana Morija. :rol: :rol: :rol:
Dober naslov :D . Ne se bati. Meni se tudi velikokrat ne da teči. Še zlasti ne trenirati za kakšno prireditev po nekakšnem programu. Včasih me kar piči, potem pa tečem iz veselja. Bolj ko bo pa prireditev bližje in ko boš brala zgodbe iz tekov, bolj se bo vrnila želja po nastopu. Jaz bom tud sam na teke po rožniku šel za treninge, ti priporočam če si iz lj, tako da si v pogonu in se boš kar nekaj pripravila. Drugače pa meni po parih dneh sedenja notri (še zlasti pozimi in sedaj po dežju), kar moti. Telo se ne počuti dobro in moram nekoga poklicati za tenis ali badmington. S kolesom je isto kot s tekom. Ampak vsaka mala aktivnost pomaga da ohranjaš kondicijo. Edini problem je, ker je malce kasneje tek, zame malo izven poletne sezone, ko pripravljenost upade, ker nisem več toliko zunaj pri kakšnem športu. Raje tečem iz veselja, ampak če opraviš tek z prehodno muko se po njem bolje počutiš. Tko kot s kakšnim neljubim opravilom, ki ga odlašaš, nato pa se oddahneš in počutiš bolje, ker si ga opravil. Prva 21ka ti bo dala še veliko motivacije zadnje dni. (Zame je tudi še prezgodaj).
Jaz tudi ciljam na 21km na Ljubljanskem maratonu.
Moje rešitve so:
1. Tek opravim čimbolj zgodaj zjutraj, da se znebim bremena :) (če že zjutraj poješ žabo, se ti ne more nič hujšega zgoditi čez dan)
2. Zadajam si mini cilje: recimo - en dan čez vikend preteči 15km, naslednji vikend malo več ....
3. Zbrcam se v rit in grem ....
Par predlogov.

Zamisli se nekaj zanimivega na teku, preizkusi kaj novega. Npr. greš in tečeš do novega stadiona Stožice in nazaj (seveda je to le primer, ker ne vem od kod si doma).

Mogoče bi ti pomagal, če bi si kupil kakšen tehničen kos opreme, kakšno športno uro ali pa kaj za poslušat glasbo med tekom? Odvisno od osebnosti spet.

Mogoče pa kupi kakšno revijo runners world ali to novo, tek, ki kmalu izzide. Bil bi presenečen, če te ne bi vsaj malo zmotiviralo.

Ali pa si preberi kakšno zgodbo, ki ti bo dala navdih, npr.
http://www.runnersworld.com/article/0,7 ... -0,00.html

Dovolj?
Jozgol napisal/-a:Dober naslov
Aneda? :mrgreen: That is just me being a smartass. :)
marčni zajec napisal/-a:brez zamere, ampak... zakaj se silite z neko stvarjo ki vam ni všeč?
Ahm. Zato ker je tek preprosto fajn. In ker tečem že dve leti in uživam. :wink:

b0j3 napisal/-a:3. Zbrcam se v rit in grem ....
Kljub veliki gibčnosti kolčnega sklepa mi to ne uspe. :--

In zdaj k resnim zadevam:

1.
raf napisal/-a:da sem začel tečti v družbi TF na krožnikih
Jp. Točno to sem razmišljala, vsaj občasen sparing partner pri teku.

2.
Biz napisal/-a:preizkusi kaj novega
Zelo dobra ideja. Celo poletje sem namreč zaradi usklajevanja triatlonskih treningov in racionalnega razporejanja časa tekaške treninge opravljala po isti trasi blizu doma.

3.
Biz napisal/-a:preberi kakšno zgodbo
Igzekli. To se je že v preteklosti velikokrat izkazalo kot dodatna vzpodbuda.

:toast:
če si takmovalen tip si pa nabaviš nike+ ali podobne zadevšne in tekmuješ proti celi sloveniji, evropi, svetu.. odlična motivacija. Ampak ni pa dober bit preveč tekmovalen. Pol se ti začne dogajat da ob v nedeljo ob 11 zvečer, eno uro pred koncem challenga vidiš da te je en prehitel za 10 km in hiter do polnoči še tisto 10 odlaufaš čist na silo :) al pa nabijaš 300 km na mesec in podobne :)
DrejKa napisal/-a:
marčni zajec napisal/-a:brez zamere, ampak... zakaj se silite z neko stvarjo ki vam ni všeč?
Ahm. Zato ker je tek preprosto fajn. In ker tečem že dve leti in uživam. :wink:

DrejKa napisal/-a:Po mojem potrebujem nasvet, kako se skobacat iz že tretjega zaporednega tedna nemotiviranosti za tek. Smrk.

pa res je dober naslov.
DrejKa, menda ne boš padla tako globoko, da se boš pustila za tek motivirati pravniku :shock: ! Glej, kupiš si popolnoma nov tekaški komplet, v tujini seveda, da ne bo siv ali pa črn, nekaj "šajni" in "sparkling", se postaviš ob najbolj živahno tekaško progo in čakaš! Ko priskaklja mimo tebe kdo, ki ti dvigne pulz v mirovanju, se poženeš za njim in če boš imela srečo, bo tekač le "anderkaver" nadlegovalec čednih tekačic in boš mimogrede deležna še kakšnega intervala. Oh, motivacij kolikor hočeš, tekaške steze okoli raznih igrišč so lahko prav imenitne (obvezna nova tekaška oprema). O stranskih učinkih pa na kakšnem drugem forumu, ha, ha. :wink: :D
DrejKa napisal/-a:Ker so pa cilji vedno fajn :mrgreen: , sem si zadala nov načrt: 21ka na Ljubljanskem maratonu. Ampak če bo šlo s tem tempom naprej bo težka.

Podobno je letos pri meni. Za cilj sem si zadal preteči maraton, zdaj pa si želim, da bi bil kakšen mesec pozneje in malo krajši. Torej bom mesec pozneje pripravljen za polovičko na Ljubljancu. Torej za drugo leto si zadaj za cilj 100 km tek v marcu, pa boš avgusta tekla maratone z lahkoto. :D
tadej. napisal/-a:je vse v glavi... :bum:

Po tej linji sem že, kot pravi vobče priljubljen izraz, profesionalno deformirana. :roll: :wink:

Darja napisal/-a:Glej, kupiš si popolnoma nov tekaški komplet, v tujini seveda, da ne bo siv ali pa črn, nekaj "šajni" in "sparkling", se postaviš ob najbolj živahno tekaško progo in čakaš! Ko priskaklja mimo tebe kdo, ki ti dvigne pulz v mirovanju, se poženeš za njim in če boš imela srečo, bo tekač le "anderkaver" nadlegovalec čednih tekačic in boš mimogrede deležna še kakšnega intervala. Oh, motivacij kolikor hočeš, tekaške steze okoli raznih igrišč so lahko prav imenitne (obvezna nova tekaška oprema). O stranskih učinkih pa na kakšnem drugem forumu, ha, ha. :wink: :D

:D :laola :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA