Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Oglašam se prvič na forum, tekla sem pa že parkrat. Z današnjo progo sem bila zadovoljna in s prvo polovico svojega teka na 10km tudi, potem pa mi je zaradi neprespane noči in prehitrega začetka začelo zmankovati moči. Nesebično me je spodbujal Zigzag,tekel z mano in zato žrtvoval svoj tek, za kar sem mu res iz srca hvaležna. No pa bo drugič boljše. Prireditev je bila super in pridem spet drugo leto. :D
spela* napisal/-a:...Vreme, jaz sem ena od tistih, ki so tekli z dvema čipoma. Ker sem prijavila svoj čip, pa sem kljub temu v vrečji dobila še enega. Tako da je za nadure kriv tisti, ki mi je dal ta čip v vrečko, ne jaz.

Glede čipov sem jim jaz še večjo zmedo naredil, pa sem imel samo enega. Skoraj sem bil drugi med ženskami, ko pa so me malo boljše pogledali, pa so me preimenovali po svoje in dali med moške... :lol:

Finta pa je bila v tem, da je bila najprej prijavljena žena, potem pa sem jo jaz zamenjal. In sem v petek kao vse uredil v prijavni službi... :roll:
klatez napisal/-a:
spela* napisal/-a:... Organizacija zelo dobra (drugače je pa tudi mene malo zmotilo to, da ni bilo in še vedno ni rezultatov po kategorijah), proga lepa, skoraj ravninska, oznake relativno točne, skratka, zadovoljna sem tako s prireditvijo kot s svojim tekom.

Rezultati po kategorijah so že vseskozi na Timingovi strani: http://www.timingljubljana.si/
Ugani, kateri je bil Tae...

Hvala!
A je treba ugibati? :lol:
Samo za dve mesti me je prehitel. :--
Oj,
:arrow: vse pohvale organizatorjem! Za idejo, pripravo in predvsem za odlično realizacijo!
:arrow: hvala vsem fotografom za slike!
:arrow: čestitke vsem za odlične rezultate!
:arrow: ..si želim, da bi čez 30 let lahko rekel, da sem tekel na vseh Mb Eko-tih.. :clap:
lp
m
:laola
Organizatorju še enkrat vse pohvale:
:arrow: super trasa
:arrow: super zavarovana trasa pred nejevoljnimi nedeljskimi šoferji
:arrow: okrepčevalnic na 10km toliko kot da bi kako ultro tekla :oops:
:arrow: tudi darilne vrečke so bile več kot super
:arrow: testenine v cilju dobre
:arrow: vsi "organizatorjevi" prijazni in nasmejani
Pod črto: FANTASTIČNO!

Garmin je meni nameril 10,20km - če koga zanima (višincev nisem gledala, ker se mi zdijo zanemarljivi :oops:).

TAEtu: na tem teku sva pa čisto na istem! Skupno 13 in v kategoriji 4 :--
Pozdravljeni,
kar se tiče dolžine, je bila po moje kar prava. Moj Garmin je nameril 21,02 km, vendar je treba vedeti, da zaradi ostrih ovinkov Garmin vedno nameri malo manj. Sem sprobal tudi na stadionu, kjer greši za cca 50m/10km. Verjeti je pač treba organizatorju. Marsikje se je dalo tudi ukrasti kak meter kakor sem videl, organizator pa je verjetno meril po cesti.

Sicer pa organizacija odlična. Mene je motilo edino to, da na veliko okrepčevalnicah niso podajali pijače iz rok, kakor sem navajen drugod. Ampak to je le malenkost, ki je ni težko popravit.
Prireditev bi res lahko postala velika, in konkurenca LJ in Radenci maratonu, vendar se bojim, da temu ne bo tako. Kot večnemu skeptiku se mi vseeno zdi, da je bil čas prireditve in leto ravno ta pravo za tako dobro organizacijo. Močno upam, da se motim in upam da se vidimo v še večjem številu ob tako dobri organizaciji tudi naslednje leto. To bi postavlo moje zle slutnje na laž in tega bi bil izredno vesel.
Moj povzetek:
- vreme idealno za tek (nisem si mislil, da bom lahko tole napisal);
- organizacija odlična;
- na 21km okrepčevalnica na vsaka 2,5km;
- darilna vrečka super (če kdo ne rabi tistih kuponov za vzpenjačo, sankanje ali smučanje, se priporočam...)
- odlično, da je pijača ob obroku vključena;
- proga odlično zaščitena (redarji res povsod);
- zajčki.

Predlogi za organizatorja:
- "standardno" označevanje kilometrov (naraščajoče glede na pretečeno razdaljo, ne pa koliko je še do cilja);
- podaljšanje trase na pravi polmaraton (21,0975 km, mogoče celo AIMS certifikat);
- večji šotor za preoblačenje in tisti za malico;
- tuši.

Edino Tae se mi je na štartu nekam skril in ga ni bilo v zadnjih vrstah, kjer sem jaz štartal. Tako, da je dvoboj odpadel (itak ne bi imel za burek)... :wink:

Garmin mi je nameril 20,951 km.
Sebi napisal/-a:

TAEtu: na tem teku sva pa čisto na istem! Skupno 13 in v kategoriji 4 :--

Zanimivo. (le razdalja je bila druga, čeprav bi morala ti teči daljšo in jaz krajšo, glede na najine lastnosti)
tae napisal/-a:Po analizi časov za nazaj, ugotovil, da sem morda vmes postavil rekord na 10k (če je bila km oznaka za 10k,, oziroma še 11km do cilja pravilno postavljena in če je bilo tam res 10k). Čas je bil 37:35,2. Vendar si bom nov rekord priznal šele ob potrditvi določenih podatkov.

Ker se nekateri podatki ne ujemajo, si rekorda žal ne morem priznati.
Recimo, da so bile vmesne merilne preproge Timinga točno na tistem mestu, kot piše. Moj vmesni čas na 10,5km je bil 40:07, kar bi pomenilo povprečni tempo 3:49min./km. (moj OR na 10k je 3:47min./km (37:50)). Razlika med tablo na 10-em km in merilno preprogo naj bi bila 500m. Razlika med časom 37:35 in 40:07 pa 2:32 min. Nemogoče je, da bi mi v 500m tempo padel iz pod 4 na 5. Zato ali tabla za 10km ni bila pravilno postavljena ali pa merilna preproga ni bila na razdalji 10,5 km.

Saj vem, da vas to ne zanima. To sem napisal zase pod javni arhiv. :D
Pohvale organizatorjem za odlično speljano prireditev in v bistvu nimam pripomb,ker sem imel vodiča Darkota, ki je naju dostavil 100m od cilja. Proga mi je zelo ušeč, ker se gre tolikokrat čez Dravo in del pri elektrarni je bil res fascinanten,ko smo gledali vso tisto vodo in njeno glasno bučanje.....to pomeni,da sem ta tek vzel čist na izzi,oziroma plan je bil 5.30 za km, kot eden od testov za prvi krog LM. Zadnje tri km sem pa vseeno potegnil in bil na koncu celo limit presegel, ki je bil povprečno 5.25 za km. Utrujenosti nobene in včeraj se mi je zdelo, da sem na desetki, ker res se ti v glavi po ultrah zadeve na novo sestavijo in ugotoviš,da je sedaj vse na dosegu roke......
Nimam več kaj dosti napisati, saj ste vsi že dobro napisali :D Organizacija je bila ODLIČNA, VRHUNSKA :clap: :clap: :clap: Darilna vrečka, okrepčevalnice, garderoba, .... vse kot se šika. Dogodek, ki je našemu mestu dolgo manjkal in upam, da bo naslednje leto spet :D
Z rezultatom (49:51) sem tudi zadovoljna, kljub temu, da me je Sebi (zopet) nažgala :mrgreen: Tako, da draga moja nehaj jamrati kako si počasna, ker letiš kot strela :clap: :cmok:
Meni je ura pokazala 10,31,kolegu pa 10,35.Organizatorji prav tako pravijo,da je razdalja nekje10,3 km.
Sama proga se mi je zdela ena težjih,kar sem se jih udeležil.Temperatura pa idealna.
Zdaj pa naprej trenirat za LM.
LP
tae napisal/-a:Ker se nekateri podatki ne ujemajo, si rekorda žal ne morem priznati.

Jaz bi si ga pa lahko priznala, če bi le imela zabeležen čas (točno) na 10 km. Tako pa sem glede na daljšo progo prepričana, da je to bil moj OR, ampak ne vem, kakšen. :(

klatez napisal/-a:- darilna vrečka super (če kdo ne rabi tistih kuponov za vzpenjačo, sankanje ali smučanje, se priporočam...)

Škoda, ker nisi že prej povedal, tako sem pa kupone že obljubila naprej.
Da jih še jaz pohvalim, ker je bilo res odlično, sicer moja prva 21ka, smo pa letos bli že na ene par 10kah in drugih, tako da je bilo tečt fajn, in vse odlično organizirano.
Kot ponosn Mariborčan :) si jih želim še več, tak da bomo res meli tudi eno ornk tekaško prireditev v Mariboru, poleg Nesovega teka, ki se letos ni ravno izkazal...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA