Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Seznam fitnesov (za tekače)

Sam niti nisem ljubitelj fitnesov... raje imam gibanje v naravi. Ampak včasih (sploh v zimskih razmerah) zna biti sprememba dobrodošla... sploh za kakšen hiter trening na tekaški napravi v fitnesu. :lauf:

Ker ob iskanju fitnesa(s primernim številom tekaških naprav) na TF nisem našel debate, sem se odločil odpreti novo temo. Ta mesec sem 2x tekel na fitnesu in opazil, da so tekaške naprave kar lepo zasedene tudi v dopoldanskem času... Upam da boste pridno dopolnjevali spodnji seznam. :)

Ideja je zbrati čimveč splošnih informacij o fitnesih in tekaških napravah, kod so:
- naziv fitnesa (spletna stran, če obstaja),
- lokacija fitnesa,
- urejenost parkirišč,
- število tekaških naprav,
- cena obiska,
...
Obakrat sem obiskal:
- Moj fit (http://mojfit.com),
- LJ, Črnuče, Brnčičeva 13 (rdeča stavba, 1. nadstropje, vhod z zadnje strani - po zunanjih stopnicah) http://zemljevid.najdi.si/search_maps.j ... xsbar=page,
- parkirišč je dovolj,
- nad 10 tekaških naprav,
- cena obiska: http://mojfit.com/cenik/fitnes-2/.

Podrobneje sem opisal vhod v fitnes, saj je le ta slabo označen.

S tekaškimi napravami sem (do sedaj) zadovoljen. Je pa res da z uporabo le teh še nimam velikih izkušenj. :)

Edino kar bi lahko bilo boljše je zrak(velika vlažnost)... tako da se tam kar fajn švica (dobro da imajo tekaške napreve možnost vklopa ventilacije-da ti vsaj malo piha)... :D
Sicer pa nevem kako je v drugih fitnesih... morda je pa povsod tako ozračje... :P

Lahko še dodam da se tam vrti glasba(dokaj naglas) in da imajo veliko št. TV-jev (na vsakem različen program).
Bravo, Peter, dobra tema! :clap:
Gre za podatke, ki lahko marsikomu koristijo, posebno v zimskem času, zato upam, da se bo tema prijela... :lauf:
No, jaz imam tudi raje gibanje v naravi in fitnes izkušenj (ki jih nimam) pač ne morem deliti...

LP, vencelj
vencelj napisal/-a:Bravo, Peter, dobra tema! :clap:
Gre za podatke, ki lahko marsikomu koristijo, posebno v zimskem času, zato upam, da se bo tema prijela... :lauf:
No, jaz imam tudi raje gibanje v naravi in fitnes izkušenj (ki jih nimam) pač ne morem deliti...

LP, vencelj

Tudi jaz upam da se bo tema prijela.
Do same ideje obiska fitnesa sem prišel ob branju članka Janeza Ferlica... http://janezferlic.si/?p=1309
Pina napisal/-a:Prihaja čas, ko bodo temperature zopet pregnale kakšnega tekača v fitnes, zato malo obnavljam tole temo.
V katere fitnese boste kaj to zimo hodili migat?

O Pina, fajn da je en pogledal tole temo... v kateri je na žalost še bolj tema! :lol:

Upam da bo letos kaj več zanimanja... :D
No pa da jst začnem :P
Sem bila danes v rožni (telovadba pač prek faxa FS) so malu predelali fitnes, na žalost so pa kardio naprave še vedno v takem stanju, kot da jih nebi bilo :(. Tekačev itaq nikoli niso imeli, nas pa šefe na začetku ure kar fajn ogreje, tako da ni problema.
Celo program smo letos dobili tako da...jupi....

Aja pa btw. moški oddelek strojnikov večino časa samo čeblja in samo sedi na napravah :/.
Mislm moški pa taki ..sramota... :--(
Strojnice pa smo itaq zakon, tok da nam noben nič ne more :P :laola
Pina napisal/-a:No pa da jst začnem :P
Sem bila danes v rožni (telovadba pač prek faxa FS) so malu predelali fitnes, na žalost so pa kardio naprave še vedno v takem stanju, kot da jih nebi bilo :(. Tekačev itaq nikoli niso imeli, nas pa šefe na začetku ure kar fajn ogreje, tako da ni problema.

Aja pa btw. moški oddelek strojnikov večino časa samo čeblja in samo sedi na napravah :/.

btw ...sem mislil da je ta ljudska vrsta strojnikov (strojnic pa sploh) že zdavnaj izumrla. :)
Pina napisal/-a:No pa da jst začnem :P

Ja zakaj pa mislš da je treba imet brisačo s sabo... da se pokriješ če te zebe! :lol:

Drugač sm pa jst na tistem fitnesu obupal prej kot po enem semestru... razen dveh veslačev in par koles se mi ni zdelo nič zanimivega... :P Mogoče je zdej kej bolš kokr je blo pred parimi leti...

Za ogrevanje sta pa prof. Bratuž pa Šubic kr fajn poskrbela... no mogoče je bil kakšen petek izjema... :D
Ja še vedno je vse v istem stanju kot pri tebi oz. verjetno še v slabšem, ja danes nas je eden ogreval, ki ga nism še nikol vidla, ni bil niti Bratuž ne Šubic. Je pa delal vaje za raztegovanje, katere še nikoli nisem vidla na telovadbi...doma jih namreč sama izvajam :)

Aja, kam pa hodš zdej na fitnes??
Hmmm... nisem ravno oboževalec fitnesa. Grem raje ven laufat, razne vaje se da pa tud doma delat...

Fitnes pri meni pride v poštev le v primeru:
- ko je zunaj ekstremno hladno (pod cca -7 °C),
- ko zapade velike količine snega oz. ko je nemogoče gazit po snegu,
- ko si v zimskih razmerah zaželim spremembe (trening hitrosti).

Prejšnjo zimo se je to zgodilo manj kot 10x, vselej sem obiskal isti fitnes (naveden zgoraj), pa še to v jutranjih oz. dopoldanskih urah med vikendom, ko ni take gužve... :)
Jaz bi pa na tem mestu vprašal katere naprave uporabljate oz. katere vaje delate na fitnesu poleg kardio naprav?

Sam nameravam pozimi par krat obiskati sokol fitnes na viču. Fitnes je čisto ok, samo v popoldanskih urah je neverjetna gužva.
"Nato pa imam 25 minut dolg progresiven tek, kjer stopnjujem hitrost do 20km/h... " najdemo v Ferlicovih zapiskih tam v rubriki "treningi". Ko sem jaz zadnjič poskušala nekaj podobnega, je prijateljica tekla na recepcijo vprašat, če imajo kakšno lopatko, smetišnico ali kaj podobnega, da me bo s stene "spošhtlala" :shock: , če me slučajno odnese s tekaške steze. Tudi počutila sem se tako, ha ha ha ha :lol: .
Sicer pa ja, fitnes je kar fajn dopolnilo za čas, ko je vreme zaljubljencem v tek v naravi nenaklonjeno.
Sokol v Kamniku, mesečna karta za neomejeno vadbo + savna 55 EUR, ponujajo popuste za družinske variante, čisto, urejeno, po moji laični oceni so tudi orodja v redu. Ko sem nazadnje (pred leti) tekla na stezi v nekem fitnesu, je bilo slišati, kot bi dirjala čreda podivjanih konj. Odprto vsak dan, tudi nedelje. Zvečer je obisk malo številčnejši, gneči se pa prav gotovo lahko izognemo, če pridemo zgodaj popoldne.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA