Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Andreja_T
@MGLorencin: tebe posredno po malo daljših ovinkih poznam in vem, da imaš za nekoga, ki mu tek ni edina stvar v življenju, dobre rezultate, kot tudi da veliko tečeš. ne vem zakaj tak občutek ogroženost, saj nisem nikjer navajala tvojega imena; da pojasnim, tudi slučajno NISEM opisovala tebe (pa razumem reakcijo po drugi strani, saj se gre za tvoj poklic...), tako da ne vem, kdo je koga našel... sicer se je šlo za osebo, ki, kolikor vem, nima niti enega uradnega(!) rezultata s tekaške prireditve, favorizira fitnes (na papirju malo bolj, kot v praksi) in piše po kvazišportnih in lepotnih portalih smešne stvari. edino, kar mu priznam je to, da vzdržuje okej postavo in je (za svojo generacijo) dobro pripravljen.

tema članka je bila tu že obravnavana in deležna zavijanja z očmi (od večine bralcev), pa tudi najde se ga lahko z vnosom dveh besed v iskalnik prej kot v prvih petih straneh... :roll: upam, da ga vsaj lenuščki ne bodo šli brat, ker se jim ne bo dalo iskat...

kot ponavadi se cela horda zapiči v nekaj, kar je popolnoma nerelavantno. :?
je res pomembno, kdo je avtor, če ne dobi direktne negativne oznake? in preden si odgovorite na to: koliko izmed vas/nas, ki smo prebrali prvotni članek teme, tisti reklamni članek, kjer tek redi, se še spomni kako je bilo avtorju in portalu ime - po pol leta? utrujajoče...

ko bo kdo od teka spisal kaj pozitivnega, kar še ni bilo navedeno, bo njegovo ime zraven ;) trenutno jih imam na zalogi iz popolnoma drugih športnih zvrsti, s katerimi tekačem ne bom težila.
EDIT: in še eden izmed razlogov, zakaj bi morali take "raziskave" imeti čim manj zadetkov in posledično relavantnosti: danes je vsak "strokovnjak" o prehrani, fitnesu in hujšanju. narediš "argo župa" tečaj, ki traja en teden in to ti daja pravico, da postaneš "svetovalec", "strokovnjak za prehrano" in "osebni trener". včasih, ko pridem do kakih zadev, ob katerih oči ven padajo, iz čistega firbca malo pobrskam in ugotovim, da je avtor recimo 30 letni filozof brez službe, ker "se mu ne da". in na drugi strni so seveda redki posamezniki, ki so temu posvetili veliko časa, denarja in študija ter ostalega dela (kamor štejem tudi MGL) - kar pa nikogar ne zanima, ker se zdijo predragi, saj si ta naziv lahko nadene vsak, kot se mu zdi. če pa pove, da ni treba (skoraj) nič delat (vsak dan 5 minut), da se cel definiraš, je pa sploh super.
toliko nepotrebnega pisanja - ker mi je mimo, da v današnji dobi nihče ne odgovarja... imam kolega (oz. bolj znanca), prvaka, ki je dobro delal, da je pridobil mednarodno licenco na enem izmed teh področij in večkrat sliši, da je "strokovnjak ta-pa-ta" zagotovil, da je treba pol manj truda. eno je hec in podajanje svojega mnenja kolegom, da pa odpreš svoj biznis in se oglašuješ kot strokovnjak, je pa mimo. pa to ne leti na nikogar konkretno, da ne bo spet v-nezavest-padanja.
Uporabniški avatar
 MGLorencin
Naj še jaz pojasnim zakaj sem mislil, da govoriš o meni. Ravno zaradi tistega intervjuja v video prispevku. Torej, novinarju Anžetu, ki ni nikdar v življenju treniral tek ...res nikdar, sem svetoval, da je bolje, da gre za svojo prvo prireditev raje na 21km (namesto 42 km) tek glede na to, da sva imela le 6 tednov časa za vse skupaj.

Zelo spoštujem 42 km distanco, za nobenega tekača ni kar tako (če teče na rezultat) ...ampak na silo zmore vsak vsak karkoli in s tem preseže razumno mejo poškodb in tveganj. Eden izmed ciljev (zahtev same oddaje) samih priprav na 21km je bil omejiti tveganje za poškodbo med pripravami, ter pripraviti Anžeta na tek tako, da ne trenira tek vsak dan, temveč se ukvarja še s kakšno drugo aktivnostjo. Ravno zaradi tega, ker sem vsestranski športnik, ne zagrizen fitneser, niti ne zagrizen tekač, ampak nekdo, ki ima rad vsak šport so me povabili k sodelovanju.

Glede na to, da nimam časa spremljati vsake debate na internetu ali brati vsega kar nekdo piše ne vem na katero debato, ki je tukaj kamen spotike se sklicuješ ...ampak, če me 4-5 ljudi opozori, da nekdo piše nekaj o meni, se očitno lahko zgodi, da nekateri napačno sklepamo. Prav je, da se zmeraj ko kdorkoli nekoga navaja, da se natančno pove kdo je ta oseba in kje je kaj objavljeno sicer je zmeda lahko hitro še večja, nihče ne more ničesar preveriti, niti se glede ničesar natančno zagovarjati, ali karkoli popraviti, niti se za nekaj opravičiti. Ljudje imamo očitno dosti domišljije, ker nekaj naključnih dejstev ali nasprotujočih izjav lahko povsem napačno povezujemo, ko ne vemo točno za koga gre :oops:

Edini problem zame je bil v tem zadevi je bilo zmotno prepričanje, da namiguješ name, to so mislili še nekateri drugi, ker ne poznajo drugih trenerjev, ki bi ob fitnesu in utežeh bili tudi tekači ...in zato ne za njih, ne zame tvoje pisanje ni imelo nobenega repa in glave. Ob dejstvu, da pravzaprav sploh ne gre zame, temveč nekoga drugega pa lahko ima vse, kar si napisala povsem drugačen pomen in smisel.

Upal, da sem dovolj pojasnil ta nesporazum, hkrati se ti iskreno se ti opravičujem za moj odziv na prejšnji strani. Če nič drugega, je sedaj vsaj jasno, da ne gre za mene :D
Uporabniški avatar
 StaraKost
klima napisal/-a:
StaraKost napisal/-a:....lahko, da je v članku kakšen namig, ki se nanašal na ugotovitev kakšne bedaste študije kot je tista iz začetka teme.

Najlaže je popljuvati neko študijo brez argumentov. Obenem pa za primer dajati nekoga, ki živi od tega, da prodaja svojo "znanost" za denar drugim. Slovenski šport - pljuvaj na veliko, pa ti bodo tudi drugi verjeli, preden se bodo vprašali ali je kaj na tem. :evil:

Po mojem mnenju študija prinaša tudi uporabne ugotovitve in se z marsičem v njej strinjam.

Z večino ugotovitev navedene študije se ne strinjam iz preprostega razloga, ker izhaja iz napačnih izhodišč, da je tek izključno aerobna aktivnost, nizke intenzivnosti.

Prav iz tega razloga mi se zdi študija zgrešena, ker predpostavlja, da eni izvajajo samo "neskončno" dolgi jogging, drugi pa delajo vglavnem samo zelo intenzivno.

Edino v čem se strinjam je to, da vsak tudi vzdržljivostni rekreativec potrebuje kratke in intenzivne intervale za povečanje moči in hitrosti. To pa večina tudi počne.

Če pa se on ukvarja z gospodinjami, ki imajo zelo malo časa, potem mu dam popolnoma prav, ker v pomanjkanju časa, velja samo eno pravilo, ki pravi: ko ni časa, čas je za intenziven trening :D .
Uporabniški avatar
 marčni zajec
ČE BI BILA HOJA ZDRAVA, BI BIL POŠTAR NEUMRLJIV!!!
KIT PLAVA CELE DNEVE, JE SAMO RIBE, PIJE VODO IN VSEENO JE DEBEL!
ZAJEC TEČE IN SKAČE, MA ŽIVI SAMO 10 LET
ŽELVA NE TEČE, NE DELA NIČ IN ŽIVI 450 LET!!!!!

(pust je... :hehe: )
 janzi
marčni zajec napisal/-a:ČE BI BILA HOJA ZDRAVA, BI BIL POŠTAR NEUMRLJIV!!!
KIT PLAVA CELE DNEVE, JE SAMO RIBE, PIJE VODO IN VSEENO JE DEBEL!
ZAJEC TEČE IN SKAČE, MA ŽIVI SAMO 10 LET
ŽELVA NE TEČE, NE DELA NIČ IN ŽIVI 450 LET!!!!!

(pust je... :hehe: )

Pozabil si pripisati še zaključek teh znanstvenih podatkov: NAJ GRESTA V RIT DIETA IN TELOVADBA. :D :D :D :--
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Kdor teče ali samo razmišlja o tem ... je nor.
Svet je poln norcev. Predvsem za pustne dni :hehe: :juhuhu: :nono: :hehe: :toast:
Uporabniški avatar
 marčni zajec
janzi napisal/-a:Pozabil si pripisati še zaključek teh znanstvenih podatkov: NAJ GRESTA V RIT DIETA IN TELOVADBA. :D :D :D :--

tisto nisem upal. :oops:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA