Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

#250369
bojanm napisal/-a:Bernarda,napisala si 21 km,verjetno si se zatipkala,
42 km bo prava razdalja :D :laola,
ma smo se samo hecali,al pa :?:



Bojan...hvala za skrb,hec......samo je pravilno 21 km....... :wink:
42 km bo če bo po sreči Radenci :mrgreen:

Ekola, pa je vse....plačilo... :hack: drvi proti LJ... :D
#250384
gasperd napisal/-a:Bojan, jaz sem vplačal zase (42km) in za Alena Božiča (42km) ter še za eno navijačico za zraven. Matjaž Bohinc pa je vplačal zase (42km), za Urbana B. (21km) in Gregorijo B. (21km). Lp Gašper

Poslji mi podatke ime,priimek,leto rojstva in dolzino teka,po ZS-ju.
#250506
klatez napisal/-a:Na spletni strani maratona je navedeno, da je odhod njihovega avtobusa na štart maratona že ob 7h. Pa še dvig štartnih štartnih številk...

Štartne številke je lani en dan prej dvignil Bojan. Se mi zdi :wink:
#250545
Prijave so oddane,jutri telefoniramo v Trst,da vidimo kaj pravijo.
Spisek vseh prijavljenih bo kmalu objavljen.
Na avtobusu je še dovolj prostora,če se še kdo odloči.
Na tek se od zdaj naprej prijavljate sami.
#250639
1 azaleja
2 Damjan10
3 PavleB
4 JustinaK
5 BO-JAN
6 gasperd
7 Alen Božič
8 Matjaž Bohinc
9 Urban Bohinc
10 Gregorija Bohinc
11 Vera Kuperšak
12 bernarda
13 Alijana
14 nada
15 matej712 -ne gre zraven
16 sfinga2004
17 pivectoni
18 LojzeP
19 avsefra
20 ZdravkoC
21 Jože Zabret
22 bojanm
23 Matjaž Krt
24 Renata Pungaršek
25 nana
26 MilenkoJ
27 sandokan
28 Anita :clap:
29 Jana :clap:
30 Sabina :clap:
31 Alenka :clap:
32 Alenka :clap:
33 Jure :clap:
34.Irena :clap:
35.Tilcara
36.janzi

Spisek tekačev in spremljevacev,preverite,če je uredu!
Nazadnje spremenil bojanm, dne 13 Apr 2011, 11:24, skupaj popravljeno 2 krat.
#250640
Jaz sem kandidatka samo za PREVOZ, sicer že prijavljena (plačano) na 42. Vprašanje? Ali lahko 10 eur za prevoz, plačam na busu?

Hvala!

Torej računajte na Tilcaro :D

Se vidimo!
#250695
1 April 2011
E che la pasta diventi jota!



Non è un miracolo ma semplicemente una variante volta a rendere le giornate della nostra manifestazione, la Bavisela, ancora più tipiche. Un modo come un altro di differenziarsi e far scoprire alle migliaia di partecipanti e turisti, la cucina e i piatti delle nostre terre. Ma cos'è e come si cucina una perfetta jota tradizionale?

La Jota è una minestra corposa tipica del nostro territorio, ingredienti principali sono i crauti e i fagioli.

Ingredienti per 4-5 persone: 200 g di fagioli borlotti secchi; 2 patate medie; 250 g di crauti; 200 g circa di cotenna di maiale fresca ; 50 g di pancetta affumicata in un'unica fetta; 2 cucchiai di farina; 2 cucchiai d'olio extravergine d'oliva; 2 foglie d'alloro; 1 spicchio d'aglio; 1 cucchiaino da caffè di semi di cumino; sale e pepe.

Lavate i fagioli e metteteli a mollo in acqua leggermente tiepida lasciandoveli per almeno otto ore quindi metteteli in una pentola, copriteli con circa due litri di acqua fredda, unitevi il sale, la fetta di pancetta e la foglia di alloro e metteteli sul fuoco. Lasciateli cuocere coperti, a fuoco moderato per circa due ore e mezzo. Scottate per qualche minuto la cotenna in acqua bollente, raschiatela con il coltello per eliminare le setole quindi sciacquatela e unitela ai fagioli dopo la prima ora di cottura. Lavate le patate e lessatele con la buccia mettendole in acqua inizialmente fredda. Mettete i crauti in un tegame, unitevi il cumino e una foglia d'alloro quindi copriteli d'acqua e lasciateli cuocere dolcemente per circa tre quarti d'ora. Scaldate l'olio in una piccola padella antiaderente e fatevi imbiondire lo spicchio d'aglio spellato e schiacciato. Quando l'aglio avrà preso colore, senza scurire troppo, scartatelo e versate nella padella la farina. Mescolando continuamente e tenendo la fiamma al minimo, fatela tostare fino a quando sarà diventata scura e, a questo punto, unitela ai crauti, amalgamandola con cura. Insaporite con sale e pepe e lasciate i crauti sul fuoco al minimo fino a quando si saranno molto addensati. Non appena le patate saranno tenere, pelatele e passatele dallo schiacciapatate lasciandole cadere nella pentola dei fagioli. Passate anche la metà dei fagioli e versateli nella pentola insieme ai crauti. Tirate su la cotenna di maiale e rimettetela nella pentola dopo averla tagliata a listerelle. Mescolate, regolate il sale e infine lasciate cuocere la zuppa, che risulterà molto densa, per un altro quarto d'ora in modo da far amalgamare i sapori. Servitela molto calda.

Fonte: Gambero rosso


JOTA PARTI. Bodite pozorni na datum objave. :--

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