Moderator: ziga

#252018
5. KOLESARSKI MARATON ALPE SCOTT

DATUM: Nedelja, 3.7.2011
ČAS STARTA: 09:00
STARTNO MESTO: Kamnik-Center
CILJ: Kamnik-Center
POTEK PROGE: Kamnik - Komenda - Cerklje - Preddvor – Jezerski Vrh – Pavličevo sedlo - Solčava - Luče - Ljubno – Gornji Grad - Črnivec - Kamnik
VIŠINSKA RAZLIKA: 2000 m
DOLŽINA: 130 km

ORGANIZATOR
Maraton organizira Kolesarsko društvo Alpe, Perovo 2b, 1241 Kamnik.

POTEK MARATONA ALPE
Start maratona je v centru Kamnika in do prehoda železniške proge bodo kolesarji vozili v počasni strnjeni koloni. Merjenje časov se začne po startu maratona. Vsi udeleženci morajo zapeljati preko kontrolne preproge. Po tem prehodu je maraton odprt vse do končnega cilja v Kamniku.

V času maratona bo vse udeležence, ki za vodilnim tekmovalcem ne bodo zaostajali več kot 60 minut varovala mobilna zapora ceste. Vozilo organizatorja »KONEC MARATONA«, ki ga bo spremljalo policijsko vozilo, bo vse udeležence z zaostankom več kot 60 minut za vodilnim kolesarjem, opozorilo z zvočnim signalom. Ti udeleženci bodo zunaj mobilne zapore ceste, zato bodo morali upoštevati cestnoprometne predpise ter se po njih ravnati. Ne glede na mobilno redarsko službo lahko pričakujemo kakšnega nepremišljenega in nepozornega nasproti vozečega voznika. Udeleženci maratona vozijo na lastno odgovornost, ter odgovarjajo za škodo povzročeno sebi ali drugim. Organizator ne jamči za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim udeležencem ali tretji osebi. S svojim startom vsi kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa, ki so objavljena na prijavnem lističu, na internetni strani kluba, ostalih medijih ter po ozvočenju na startu. Za varen potek prireditve bodo skrbeli vozila organizatorja, policijska vozila, rediteljska in zdravstvena služba.

Maraton Alpe želi dvigniti zavest o pomenu spoštovanja okolja med kolesarji. Zato pozivamo vse udeležence maratona, da ovitke energijskih ploščic in pijač odvržejo na okrepčevalnicah ali na mestih katera bodo naknadno objavljena.

RAZPISNI POGOJI IN OPOZORILA

Zaščitna čelada je obvezna.
Udeleženec maratona je vsak, ki se prijavi organizatorju, priloži izpolnjeno prijavnico, plača startnino in ima na sebi vidno startno številko.
Vsak udeleženec mora imeti s seboj osebno izkaznico ali potni list.
Ob dvigu startne številke in kontrolnega čipa udeleženci maratona s podpisom potrdijo, da so seznanjeni s pogoji razpisa in se z njimi strinjajo.
Udeleženci maratona starajo ob 09.00 in vozijo skladno s svojo stopnjo pripravljenosti. Maraton se zaključi ob 17.00 uri.
Podelitev priznanj za najboljše in žrebanje štartnih številk bo ob 15:00 v startno ciljnem prostoru
Mlajši od 16 let nimajo pravice udeležbe.
Udeleženci maratona se ne smejo voziti v zavetrju neprijavljenih kolesarjev, vozil organizatorja in ostalih udeležencev v prometu.
Organizator vsem udeležencem maratona zagotavlja: malico, pijačo, praktične nagrade in okrepčila na okrepčevalnicah, ki bodo postavljene ob progi ter kosilo na cilju.
Vsi udeleženci maratona vozijo na lastno odgovornost; organizator ne odgovarja za morebitno povzročeno škodo na opremi in ljudeh.
V rezultatih bodo upoštevani samo kolesarji s klasičnimi cestnimi in gorskimi kolesi.
Prehod preko kontrolnih preprog je obvezen, sicer se vam rezultat ne bo upošteval.
Na začelju kolesarjev bo vozil avtobus namenjen omaganim kolesarjem.
Plačana startnina se ne vrača.
Maraton bo potekal v vsakem vremenu. Zaščitna čelada je obvezna

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA