prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

zajc napisal/-a:Danes sem okoli 9h srečal Marjano in ROSI64-ja, ki sta šla teči celi PST. Se vidi, da bo kmalu Dunaj. Nekaj časa sem jima (komaj) sledil, potem pa sem se obrnil nazaj ker sem bil lačen in žejen.

Če bi jaz naredil en dan prej 101 km bi bil doma na kavču in se sam sebi smilil, da me vse boli :lol: Čestitke zajc za včeraj in za današnje nadaljevanje nabiranja km v aprilu. :clap: Lepo te je bilo srečat. :D

Pa sem obdelal cel PST (namesto čez Golovec, sem šel ob Golovcu) + dodatek, skupaj 37,5 km + vročina = dober zadnji dolgi trening pred Dunajem. Sedaj pa počitek 14 dni brez dolgih tekov (dolgih nad 20 km sem mislil), vse ostalo pa lahko :D (v soboto obrnemo še 10h kolesarjenje)

Marjana me je spremljala do Kajuhove ceste in ker potem ahilova ni hotela nadaljevati, jo je ubogala in je obrnila proti domu. Vseeno naredila 19 km. :clap:

Pa saj moja noga tudi že dolgo noče laufat, :--( pa je ne poslušam več, :twisted: jutri jo predam v strokovne roke v upanju na najboljše. :D
Joj ... upam, da se te vajine tačke pozdravijo!!!
Če ne pa mal v postlo prestavta tele treninge :mrgreen: :--
... kondicija bo noge pa na počivanje :--

In bravo za lep in vsekakor vroč trening. :clap: :clap:
Že kakšen mesec dni sem težil grb-u in AVI-ju, da bi šli skupaj odteči en PST. Včeraj popoldne pa sam le dočakal klic AVI-ja, da bi šla teči kakšen PST, mogoče celo dva :shock: Zmenila sva se za zgodnjo uro :D Imel je na izbiro tudi štart ob 10h :lol: Zvečer sem imel čisto pravo tremo kako bom uspel slediti naspidiranemu AVI-ju. Za nameček me je vse bolelo in bil sem utrujen. Kriza :shock: Pozno zvečer je grb sporočil, da ga ne bo :cry: Bil je moje edino upanje, da bi tekli bolj počasi :lol:

Štartal sem približno ob 4:10 izpred LM (okolica) in ob 5:00 pobral AVI-ja. Ko se mi je pridružil, so bolečine oz. utrujenost izginili. Pot sva nadaljevala v prijetnem tempu in prišla do konca mojega kroga, ko je na bližnji cerkvi zvonilo (ob 7h). Ker je imel AVI parkiran avto pri Fužinskem gradu, sem izkoristil priložnost in šel teči še njegov krog. ki sva ga zaključila ob 7:53.

Zelo sem zadovoljen, ker mi je uspelo oba najina kroga (4/3 PST, da ne bo nesporazuma) odteči pod tremi urami in da ni prišlo do kakšnih poškodb. Hvala AVI-ju za družbo.

Ostali ste tudi vabljeni, da se mi kdaj pridružite. Ne grizem, pa tudi ne štartam vedno ob 4h :wink:
zajc napisal/-a:Ostali ste tudi vabljeni, da se mi kdaj pridružite. Ne grizem, pa tudi ne štartam vedno ob 4h :wink:

Jaz bi kdaj startal s teboj, :D a se bojim, da bi zaradi moje počasne hitrosti zamudil zajtrk doma. :lol: :lol:

Čestitke obema. :clap: :clap: Zajc vidim, da bo z lahkoto padel nov osebni rekord; prek 800km/mesec. :clap: :clap:
Fantje moji, vi niste normalni :shock: Vsaka čast Zajc :laola Najbolj od vsega mi je všeč to, da kljub 800km v enem mesecu (tok jih jaz naredim v 4 :roll: ), je še zmeraj družina na prvem mestu!!! Zato ste zame vsi vi, Športniki z veliko začetnico :laola
Lahko je trenirat, počivat, trenirat,..., in potem nekje imeti zraven še partnerja oziroma družino. Težje pa je živeti "normalno" življenje, hkrati pa biti vrhunski!
To je tudi razlog, zakaj jaz samo še sodelujem na tekmah in ne več dirkam - ker se enostavno ne da!!! Včasih mi je namreč to omogočala služba! Biti uspešen triatlonec in uspešen mož, očka...enostavno ni možno!

Uf, mal sem skrenil :D

V glavnem, svaka čast pojedincima :wink:
Ker sva včeraj odtekla kratke trojke in ker potrebujeva trening daljših tekov, sva se z Marijo odpravila na (večkrat prestavljeni) krog po PST-ju.
Štart ob 8:30 v Dravljah, v kameli 2,5 litra vode za oba, cilj preteči 33km (razen vzpona na Golovec). Na začetku noge niso hotele sodelovati, vendar jih po pol ure ogrejeva in naprej gre brez težav. Kljub sončnemu vremenu je temperatura idealna,gosta senca ob poti nudi zaščito. Vzpon na Golovec delno prehodiva, delno pretečeva, se pozna da je že skoraj pol poti za nama. PST je bila na začetku skoraj brez obiska kakšen pasji sprehajalec in kolesar, tekačev pa le za prste ene roke, malo več gneče je bilo le od Viča do Kosez.
Tempo je proti koncu malo padel (se pozna da po ravnini skoraj ne tečeva) ampak vseno sva krog odtekla v času 3 ure in 9 minut :D

Upam da naslednji krog odtečeva v vaši družbi.

lp Yogo
yogo napisal/-a:..... vseno sva krog odtekla v času 3 ure in 9 minut :D

Upam da naslednji krog odtečeva v vaši družbi.

lp Yogo

Z zajcem sva bila par minut hitrejsa in par ur zgodnejsa :-) Ce se vama da kdaj vstati bolj sredi noci, sta vabljena zraven. Pa se guzve ni popolnoma nobene :-)
Tale PST me je že dolgo mikal in prišel sem na idejo da bi ta vikend, ko sem zadnjič v Ljubljani, končno odlaufal celega. Upal sem da bi dobil družbo, ker sam bi se 100% izgubil v tem blodnjaku. Vendar sem bil včeraj od šolskih naporov tako skurjen in utrujen da sem samo padel v posteljo. Bil sem tako utrujen da sem se počutil kot bi bil bolan. Zato si nisem upal prosit da bi me kdo peljal po PST, če potem od mene ne bo nič.

Vendar danes zjutraj sem se zbudil kot prerojen. Ajde pa grem toliko, kot mi bo pasalo. Začnem pri Livadi in po PST tečem do jezerca (Koseškega bajerja?)tam pri Rožniku. -Smeje se sam sebi zakaj mi je treba teči tako počasi. Navajen sem pač teči na polno od prvega do zadnjega kilometra. Da mi ne bi bilo dolgčas delam vmes vsaj intervale. Naprej od jezerca ne upam, ker se začne Koseški blodnjak. Zato prek Mosteca zavijem na Rožnik in Rakovnik. Malce se mi že pozna da imam v nogah že 15 km, kar pomeni ponavadi zame skrajni maksimum. Vendar breg me seveda razbremeni. Zavijem v Tivoli in prek Prešerca na Ljubljanski grad. Že počasi začnem čutiti noge. Ne morem več teči lahkotno in delati intervalov. Po cesti Radetskega odtečem proti Štepanjskemu naselju. Noge me začnejo tako boleti da komajda še tečem. Prvič po dolgem času sem utrujen od razdalje in ne od treninga hitrosti. To mi je pravzaprav čista neznanka. Cilj je da bi od Štepanjskega naselja tekel po PST-ju do Livade. Vendar sem že tako na koncu, da če bi imel mobilni telefon, bi gotovo poklical naj me kdo pride iskat. Nimam vzdržljivosti, v nogah pa imam zame norih 20 km. Od tu dalje sam rešujem sebe. Po najkrajši poti čimprej domov! Odločim se za čez cel Golovec do Observatorija in potem čez Prule. Nekdo mi reče: "Ta pa teče kt stara mama." In res v klanec, na Golovec v katerega ponavadi tako z veseljem in z lahkoto delam šprinte v breg, komajda še tečem popolnoma že sklonjen proti tlom. Žeja mi tudi razjefa usta, ker pijače tudi nisem imel s sabo, a sem se tega še najlažje navadil. Pot, ki se mi navadno zdi precej kratka, se vleče kot hudič. Ni konca. Potem pa še spust z Golovca. Po dveh urah in pol ter 28 km (Map my run) sem končno spet v postelji. Vstati si za zdaj ne upam.

No tako torej zgleda, če se nekdo popolnoma nepripravljen in neizkušen loti DOLGEGA teka. Vem, ultramaratonci se mi smejite češ 28 km pa še ogrevanje ni. Res je za vas carje! Za nas povprečneže je pa to že pure pain. Proga je lepa, a zadnjih 10 km mi je pa preizkušala voljo.
Tudi mene je PST že dolgo načenjal v mislih, tako da sem se ta petek kar tako iz lepega odločil, da ga odtečem. Pripravim obleko, prehrano in pijačo, dam otroke spat in ob 20:30 štartam pri OŠ Valentin Vodnik v nasprotni smeri urinega kazalca. Vreme soparno, oblačno, v daljavi strele, ...

Preizkušal sem metodo Jeffa Gallowaya tek-hoja-tek, glede na to, da razdalja 33 km še ni bila nikoli v mojih nogah. Tempo torej ni bil hiter. Na poti polno tekačev.

Že pred Tržaško je začelo deževati, a pravega naliva ni bilo vse do Golovca. Med potjo so me zabavale kresničke, ki jih v takšnem številu še nikoli nisem opazil. So mi kar pomagale. Potem so bile na Rudniku žabe, ki so mi pele v zborih. Strele nad Golovcem so mi dale misliti, da bo noč še dolga. Tekačev na PST ni več.

Na Golovcu se začne trda tema, prižgem naglavno lučko. Začne se res hud naliv, pred njim so me branila drevesa. Na sredi Golovca mi v najtrši temi crkne lučka. Opa. Hvala bogu za rezervno!!!! Sicer sploh ne vem, kako bi prišel dol.

Od Golovca dalje me samo še pere. Copati so postali cokle polne vode. Stopala sem namazal z vazelino, da bi se branil žuljev. In to uspešno, niti enega nisem pridelal.

Preden prečim reko opazim neko lisico ali kuno, kako skoči s ceste v njivo. Ni bila velika kot lisica, a večja kot veverica. Nič hudega.

Pri norišnici se začnem malček spraševati, kaj počnem. Ampak trma in volja sta močnejša, tako da se pod AC za trenutek ustavim in pojem eno tablico in pičim dalje. Mimo vojašnice se je zelo vleklo, v nogah ni več prave moči. Od BTCja dalje sem že vedel, da bo šlo do konca, tako da so me naprej vlekle dobre misli. Dež je bil moj spremljevalec in je lepo pral dalje, ampak ko si enkrat moker, je tako ali tako vseeno. Potem se praktično ni več nič dogajalo, tako da sem se bolj ali manj ukvarjal sam s seboj.

Zadnje tri km sem skušal dodati tudi kaj hitrosti pa ni več šlo. Počasi mi je začelo zmanjkovati vode (s seboj sem imel skoraj 3 litre), na koncu sem vse spravil v promet.

In tako sem pri koseški tržnici zaključil svoj prvi cel PST, 33km, moj daljinski rekord. Časovno gledano v smešnih 4,5 h, ampak res dobre volje in brez posledic naslednje dni.

Po analizi ugotavljam, da je bilo kar za 40 minut postankov, tako da se kar nabere, čeprav nisem imel občutka, da bi kje prav posebej bivakiral. Povprečni tempo 8:00, kar je glede na te postanka in tip teka nekako logično. Kar je bilo pretečenega je bilo pa nekje med 5:45 in 7:00.

Z dobrimi občutki sem končal ta osamljeni preizkus samega sebe. Bi pa šel še kdaj v družbi kakšno malenkost hitrejšo (še vedno polžjo) variatno, če bo priložnost.
  • 1
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 216

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA