Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

žabc napisal/-a:Malo me je le zmotilo, da si se zapičila v startnino. Naj še enkrat povem, da mi nismo bili organizatorji teka, temveč organizatorji humanitarne akcije.

Wrong! Nisem se zapičila v startnino. Narobe je le to, da ti praviš, da niste organizatorji teka. Če na tek pride 230 ljudi, ki tečejo na istem kraju, se prilagajajo nekim pravilom, ki sicer za stadion ne veljajo (tek v smeri urinega kazalca), potem STE organizatorji. :wink:

Pa še odgovor na vprašanje: Zakaj tuje ime za gibanje - Never Give up?
Moj odgovor se glasi, da je enostavno težko najti slovensko sopomenko,ki bi imela tako širok spekter kot ga ima NGU!!!

Slovenska sopomenka je krajša, enostavnejša in za poje pojme lepša, ker je pozitivna (ni le zanikanje nečesa negativnega): VZTRAJAJ! :wink:
(samo predlog ... menda tudi od miciM ... sva ločeno prišli do istega mnenja)

Rosi, jaz odgovorov sploh ne potrebujem. :D Samo zapisala sem svoje vtise - če mogoče zanimajo vas. Tako, za naslednjič pač. :wink:
:D

Js sm se meu pa fajn :lol:
Pa na štirih stadionih sm laufu :clap:
Pa na en pir sm šou umes :drink (brezalkoholni)
Pa iz Zdraucam sm rojstn dan proslavlu :laola
Pa tri lepe zapestnce sm kupu :wink:
Pa pou cajta sm laufu u eno smer pou pa u drugo :!:
Pa, ko so drugi naklepal 42 sm jih js 36 in sm meu čist zadost, že kak krog prej bi nehu, če ne bi dež začeu, pa j blu tuk luštn po mokrem tacat.

In bilo mi je žal, da se projekt končuje, ker sem imel neopisno lep občutek, da sem tekel za nekaj več, kot za vodo, makarone in majčko na cilju, kar je v navadi na "tistih" tekih, tapravih.Vem, da se da storiti še več. Ampak, ne za naše vsega polne razvajene riti, marveč za pomoči potrebne. In zato bom sodeloval še naprej pri projektih NGU, kakor tudi pri Rdečem križu, Unicefu, Karitasu, SMS donacijah, pa naj se imenujejo kakor se.
Skupni imenovalec so majhne žalostne oči otrok, ki so potrebni pomoči, ter obupane oči staršev, ki jim te pomoči ne morejo nuditi, pa bi dali sebe, če bi lahko. Pa ne morejo.
Jaz pa del sebe lahko dam, in na to sem ponosen.
NGU hvala za priložnost pomagati pomoči potrebnim.
Kaj dodati ?!

Vsak tisti, ki je v teh desetih dneh tekel po različnih koncih naše preljube Slovenije z Žabcem in ekipo NeverGiveUp in seveda z namenom da pomaga drugim in naredi nekaj res dobrega za sočloveka, ki to pomoč resnično potrebuje je odšel domov zadovoljen in srečen!
Spoznati različne ljudi, neverjetne izkušnje in zgodbe...neprecenljivo!
Sam se tudi enkrat nisem vprašal kaj dobim za štartnino, kaj me moti in kaj ne ampak sem samo užival v družbi neverjetnih ljudi...in še enkrat lahko ponovim, da je bilo to zame deset najlepših "tekaških" dni v mojem življenju! :laola

Kaj hočeš še več, kot videti nasmeh na obrazu?!...NeverGiveUp see ya! :wink:
Žal mi je, da sem se zarad okoliščin udeležil samo enga teka. Da sem se odpravu v Hrastnik, tam nekje za hribi, plačal 10€ za štartnino in še tolk za majčko,ki jih imam sicer polno omaro, da sem se vrtel za cel maraton po štadionu-res mi ni podobno. In vse skup ni blo sam zarad veselja do teka, kot veliko drugih sem začutu, da je v tej akciji nekaj več. Vsi bi radi kar na enkrat cele gore premikal, ampak to ne gre. Je pa za pozdravit vsak poizkus, ki na kupček vleče kamenčke. Kaj pa veš-mogoče se spremenimo ne samo v mislih ampak tudi v dejanjih.Hvala NGU za dober namen.
Špela okrog vode. V Brežicah sem jaz lastnoročno poskrbel za 230 stekleničk vode (beri od financ do prevoza), približno 70 stekleničk so nam jih poslali iz Hrastnika, ker jih niso porabili.

Skupaj torej okrog 300 stekleničk. Veš koliko so jih popili Brežiški tekači? Točno 7. Zato smo preostanek poslali naprej v Celje. Koliko se je tam spilo ne vem.

Roko na srce, Če se ti "fržmaga" za vodo mi prosim sporoči tvoj naslov. Osebno ti v opravičilo za pomankanje vode na Kodeljevem, sponzoriram in dostavim ravno toliko stekleničk vode, kot sem jih Brežičanom. Torej 230. Brez zamer in čustev, zgolj kot opravičilo "nas organizatorjev". Sva dogovorjena? ;)
Bom samo nekaj rekel okrog vode. Sam sem bil presenečen, da je voda sploh bila. Glede na to, da je bil tek humanitarnega namena, se mi je zdelo samoumevno, da ne bomo deležni "običajnih dobrot", ki smo jih ponavadi deležni na tekmovanjih, sicer pa to tako ali tako ni bilo tekmovanje...

Sam sem imel zraven čaj, ki se je pražil na soncu pa še lepo se ga da piti v nasprotju z pretoplo vodo. Predlagam, da se drugo leto tudi voda ne deli, naj gre tudi ta znesek raje v humanitarne zadeve, mi bomo že poskrbeli zase :clap:
Samo tole še, ker se mi zdi pomembno že z vidika varstva okolja.
S temle se zelo strinjam:

Vreme napisal/-a:Predlagam, da se drugo leto tudi voda ne deli, naj gre tudi ta znesek raje v humanitarne zadeve
:!:

Oziroma vsaj s tistim delom, da naj se ne deli ustekleničena voda ali voda v plastenkah. To bi podprla prav na vseh prireditvah - čeprav ne vem, kako uresničljiva je alternativa, torej voda iz vodovoda. Verjetno ne vedno.

(Jaz ne zbiram zamaškov, ker načeloma pijem vodo iz pipe. Ki je ponavadi tudi zastonj, sploh če je pipa na samem kraju dogodka in ni stroškov prevoza. S tem sem odgovorila tudi škorcu na njegovo, ne dvomim, zelo resno ponudbo. Torej ne, a vseeno hvala. Sicer pa se opravičujem, če sem s svojim mnenjem koga užalila. To nikakor ni bil moj namen.)
Špela spoštujem tvoje mnenje in se ti pridružujem. Tudi sam sem pristaš vode iz pipe, mimo vseh raznih Brita filtrov in podbnih stvari. Voda v plastenkah se mi je zdela bolj praktična kot ločnki zato sem poskrbel za to. Pa še sabo jo lahko poneseš kakšen krog in jo lahko počasi srkaš, ko ti prija. Očitno sem se motil...

No me veseli, da si na tem področju deliva mnenje, torej spreminjam mojo ponudbo na bolj ekološko osveščeno. Če si za to in v namen, da popravim vtis slabe organizacije plačam tvoj naslednji mesečni račun za vodo. ;) Bolj sprejemljivo? :oops:

Če še na tem zvisim potem mi ne ostane drugega, kot da drugo leto peljem NGU-ju vodo še v LJ. :D
skorc napisal/-a:Če še na tem zvisim potem mi ne ostane drugega, kot da drugo leto peljem NGU-ju vodo še v LJ. :D

Tudi tega ti ni treba, ker kot rečeno, voda na Kodeljevem JE!
(Lahko pa prestavite tek v Ljubljani na stadion Šiška, kjer je pipa celo na samem stadionu, ne šele v hiški zraven njega. Potem vse dileme izginejo. Tudi kar zadeva plastične kozarce - vidiš, na to pa niti pomislila nisem. Pa smo tam ... :roll: Ampak glede na to, da se tudi pri uporabi vode iz plastenk ne izognemo plastičnim kozarcem, je vseeno voda iz vodovoda korak naprej, ne glede na to, kam jo točimo.)

Če si za to in v namen, da popravim vtis slabe organizacije plačam tvoj naslednji mesečni račun za vodo.

A lahko tvojo ponudbo spremenim v še malo bolj ekološko osveščeno? :wink:
Pri tem bi uporabila sicer žal napačno hipotezo, da vodo plačujem po porabi (kar ni res, ker se plačuje, vsaj v Ljubljani, glede na število članov v gospodinjstvu).
Bolje bi bilo, da bi mi ponudil plačati moj ZADNJI račun za vodo (torej tistega, ki sem ga že plačala in pri katerem sem z vodo varčevala, ker nisem vedela, da bo račun plačal nekdo drug. Če mi ponudiš plačilo naslednjega računa, mi z vodo ne bo treba varčevati, ker to zame z ekonomskega vidika ni smiselno. :D

Kam ti torej pošljem račun? :lol:
(Saj menda veš, da se hecam? :shock: :D )
(Lahko pa prestavite tek v Ljubljani na stadion Šiška, kjer je pipa celo na samem stadionu, ne šele v hiški zraven njega. Potem vse dileme izginejo. Tudi kar zadeva plastične kozarce - vidiš, na to pa niti pomislila nisem. Pa smo tam ... )

V nedeljo je pač težko rezervirat poljuben stadion po izbiri, nogometne tekme...
Vsaka kritika je dobrodošla in sigurno se bomo iz tega vsi kaj naučili ampak,
ker pa voda recimo ni imela 18,5 stopinj oz. je bil jabolčni sok namesto breskve je pa...
...brez besed :!: ...bom jutri naredil raje dva kroga! :--

NeverGiveUp :clap: ...see ya :laola

p.s.
če sem pa koga nehote slučajno "zadel" med tekom se mu pa globoko opravičujem :wink:
Zenith napisal/-a:
(Lahko pa prestavite tek v Ljubljani na stadion Šiška, kjer je pipa celo na samem stadionu, ne šele v hiški zraven njega. Potem vse dileme izginejo. Tudi kar zadeva plastične kozarce - vidiš, na to pa niti pomislila nisem. Pa smo tam ... )

V nedeljo je pač težko rezervirat poljuben stadion po izbiri, nogometne tekme...

Res je :!: :!: Prvi stadion je bil v planu žak, a je bil zaseden, potem pomožni žak s pipo, je bil zaseden. Bil je fraj le Kodeljevo do 14:30h. Zadnji v rezervi je bil pa Tacen na policijski akademiji, tudi z njimi sem bil v kontaktu.

Glede vode pa tole. Že takoj na začetku je bilo rečeno, da ne bo nobenih okrepčevalnic postavljenih in je bilo tukaj tudi napisano. Po tihem smo mislili, da bomo dobili kakega sponzorja z plastenkami vode, a ker smo šele na začetku s tem ni bilo nič. Da bi pa vodo točili iz pipe v kozarčke, nastaneta dva problema. Vodo ne smeš po higienskih predpisih točit iz običajnih kant - pipe, drugi pa je da bi morali nabavit kozarčke. Cca 260 tekačev, vsak pije cca 10x je to 2600 kozarcev - stadion poln plastike in strošek za kozarce. Ne vem koliko ljudi bi bilo zadovoljnih da bi prispevali 10€ za otroke, mi bi pa za razne stroške porabili več kot polovico tega denarja. Veliko sem delal prostovoljno, pri tem porabil gorivo in imel razne druge stroške, ki sem jih v celoti kriv sam, ravno iz tega vidika, da smo zbrali čimveč denarja za 10 naših sončkov.
Zdaj mi je žal, da sem se sploh oglasila in da svojega mnenja nisem obdržala zase. Čeprav sem to naredila v dobri veri, da bo moje mnenje razumljeno v celoti (ne le negativni del - ampak prvega dela, v katerem projektu priznavam uspeh, očitno nihče ni prebral ali pa se mu ni zdel vreden upoštevanja) in vzeto dobronamerno, tudi če je v nekaterih delih kritika morda nekoliko ostra in povedana preveč naravnost. Še enkrat se opravičujem vsem prizadetim.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 26

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA