Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Ne vem, sigurno tudi to. Čeprav meni je načeloma dovolj, da so oblačila samo mokra in ne smrdijo, pa jih ne morem dat sušit in še enkrat gor, se bi mi zdi grozno, da bi to potem še enkrat oblekla. Ampak ja, odvisno od vsakega posebaj, kakor komu paše ;)
Moj sistem se zelo obnese. Takoj po teku vržem "dres" v pralni stroj in izključim segrevanje vode (niti na 30° ne dam) nato pa operem samo s splakovanjem in centrifugo. Pri meni je to program F, ne vem pa če je na vseh pralnih strojih enako. Ker tekaške cunje niso umazane od umazanije ali podobno, je dovolj če se spere samo švic ven, zato ne dodam niti praška, niti mehčalca. Svež švic še ne vsebuje bakterij, te nastanejo kasneje zaradi vlažnega okolja in hranil v švicu, zato pa tudi še ne smrdi. Če dovolj hitro po teku oplaknete oblačila se ne bodo usmradila.

Pri meni je običajno postopek gotov še preden se stuširam, nato oblačila nekam obesim (na stol) in čez dva dni ponovim postopek. Tako ravnanje je ekološko (brez segrevanja vode, brez kemikalij za pranje) in udobno in nikoli ne smrdim niti malo. Tudi po več mesecih oblačila nimajo nikakršnega vonja.
Kam z tekaškimi cotkami, ja oprat,splaknit :D 15 minutni program pa je :clap: ..
Pozimi,manjkrat zgornje kose,prvi sloj pa,hmm vedno. Moj včasih prešverca kak dan :argue: ....itak najdem, če ne jaz pa naša štirinožka :mrgreen:
Bobek napisal/-a:
Pina napisal/-a:To je zgleda odvisno od posameznika.

In od hrane

to je menda tudi res, ja. pa tudi od vrste materiala je odvisno. jaz uporabljam samo "visokokvalitetna" tekaška oblačila (beri: hofer, lidl...) in sem zadovoljen. sem pa enkrat za darilo dobil eno ultra-mega-dry-fit-hyper-antibakterijsko-special... in ne vem kaj še majico enega zelo znanega proizvajalca. tista pa po enem teku tako zasmrdi, da to ni za zdržat. ta pa mora takoj v pranje. zato je sploh več nočem oblečt. počutim se pa v njej ravno tako kot v katerikoli drugi low-cost tekaški majici.
Meni je super merino volna. Sem kupil tovrstno majico, čeprav sem hodil dve leti okoli, kot maček okoli kaše. No od sedaj naprej bom samo še to kupoval, čeprav je 1x dražja.
+
Naraven material - super občutek
Ne smrdi, ampak ta res ne smrdi napram kvazi antibakterijskim umetnakom
-
Za odtenek slabše suši kot navadna švic, ampak še vedno je to posušeno par 10 minut v soncu/vetriču
Morda nekoliko slabša ventilacija

čas uporabe: cca 4 meseci

Jest sem sicer prvo hribovec, pa potem tekač, ampak jo uporabljam za vse aktivnosti, vsakič tudi za tek. Posebej je zadeva zanimiva tudi za večdnevne ture ali potovanja/trekinge, morda motor, kolo – tam kjer že v osnovi reduciramo prtljago in nimamo možnosti pranja na vsakem koraku. Imam 5 običajnih švic majic doma, pa se ne spomnim, kdaj sem katero od teh nazadnje oblekel. Ta merino je sedaj obremenjena na max, splahnem jo pa po cca 5ih ativnostih oz. 1 tedensko. Celo piše gor da ni priporočljivo pogosto prat, volna pač. To je to, česar ne skrivam, da mi ugaja. :D Da ne bo pomote, tist smrad od navadne švic je ponavadi že drugi tek neznosen in tretjega ne doživi. Pa je treba bežati pred seboj. 

Lep dan
Pri meni pa je takole : Po teku vržem dol in namočim v lavor . Za tem pa takoj pod tuš , po tuširanju pa operem ročno vse . Veliko krat pa samo psušim in na kopncu tedna dam v pralni stroj ampak čim manj boljše je . Pri ročnem pranju pa samo blaga mila uporabljam ,za Cep in Skins pa samo mlačno vodo in ničkaj drugega. Do sedaj se je to pri meni obneslo in življenska doba je bolj dolga .
Sicer sem še čista začetnica, zaenkrat imam najraje mal bolj kvalitetne bombažne pajkice in bombažno majčko. Itak da gre v pranje po enkratni uporabi. Si ne predstavljam, da bi oblekla prešvicano karkoli že. Moja oblačila so tudi sicer redko umazana, običajno le prešvicana. Tko da itak vse perem na sobni T in z malo praška.
Čist zeleno vprašanje :oops: zakaj pa so te švic majčke tolk boljše?
@Oliva, te majice hitreje odvajajo vlago. Ob idealnih pogojih in če se res bolj malo potimo pa če še kak blag vetrič zapiha majica ostane suha. Za lažje aktivnosti ki ne povzročajo toliko znojena in trajajo več ur pa še vedno veliko raje oblečem bombaž.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA