- 29 Jul 2011, 18:19
danes sem zopet šel na isto porogocca. 7 km sem naredil v 46 minutah, torej 9 minut manj kot 2 dni nazaj.
Štartal sem hitreje, v klanec sem prihranil 6 minut, utrip pa sem imel med 140 in 160.
Za moja leta baje preveč (56 let-179 cm-75 kg).
Ko sem zašibal po kolovozu navzdol-tam moram ves čas gledat v tla, ker je precej večjih kamnov in se jim moram izogobat, ker se bojim kakšnega zvina imam tudi mišice kar precej napete,pripravljene za vsak slučaj, klanec je dolg približno 1 km z višinsko razliko 300 m, pretečem ga v 6 minutah...no na tem delu pulsa ne morem spravit več kot na 90, se giblje od 80-90.Ko pa pritečem v grapo, kjer se najprej teren izravna, potem pa strmo vzpne...ker bi rad, da mi puls zopet naraste v klanec tečem, tečem, tečem pospešujem, pa ne pomaga-puls celo pade, ne morem verejt, pade na 60, tudi na 50..Gledam okrog če je kje kakšna napeljava da moti uro, pa je ni, ker je tam čista narava, brez daljnovoda.Edino telefonska linija, za štacionarni telefon, ampak ta je tudi drugod še bliže kot tukaj.Torej ves čas teka v klanec se puls čudno obnaša, čisto na vrhu mi pokaže 110, potem začnem hodit in se izdiham, pokaže 125 in se povečuje do 140.Imam še 1,5 km do doma po ravnem in malo navzdol, je vse v redu s pulsom -tečem-puls pa kaže 130-140.
2 dni nazaj mi je na tem delu proge takoj ko sem začel laufat pokazal do 160, tudi 170.Danes pač ne.
Najbolj pa sem presenečen ko teče, po kolovozu navzdol, da mi puls ne glede na to, da tečem in sem poleg tega še zelo mišično napet, pulz tako zelo pade, torej na 80.