področje za najavo in objavo fotogalerij s tekaških prireditev in dogodkov

Moderator: ero

Uporabniški avatar
 semjul
:D
janša napisal/-a: Še zmeraj pa vztrajam na opaženem: traso se da opraviti še precej hitreje od časovne limitacije 24 h, tudi če kot pes sledim Juretovim stopinjam

in potem lahko primerjaš svoj čas in pripravljenost z njim.
Oba pa veva da je razlika v težavnosti lahko že če določen krog delaš v eno ali drugo smer.
Seveda ni problem, lahko tečem in se podim kjerkoli želim in v katerokoli smer želim, samo primerjati podobnih podvigov ne moreš več. Sicer pa, sedaj je še pravi čas, pot pod noge in verjemi, da bom navijal in te vzpodbujal, da ti uspe.
 janša
Oba pa veva da je razlika v težavnosti lahko že če določen krog delaš v eno ali drugo smer.
Seveda ni problem, lahko tečem in se podim kjerkoli želim in v katerokoli smer želim, samo primerjati podobnih podvigov ne moreš več.

Tu se strinjam. "de facto" - :wink:
Uporabniški avatar
 Cveto
že dolgo časa sem razmišljal, da bi se ustanovil nekakšen "Klub" kjer bi bili v njem ultraši, ki smo opravili katero izmed 24urnih poti.
V Tem klubu oz. društvu, bi lahkjo marsikaj napravili s tem zadevami
-napravili kjižice, za posamezne poti
-opravili kako turo skupaj
- se zamislili kako novo
- predvsem pa za vsako napisali neka pravila.

Da potem nebi bilo raznih sporov. Kolikor je meni znanose samo T24 (T10) Krajša in se hodi izven poti, to pa zato, ker je bila to na začetku tekma. In pri tej tekmi ni bilo nikjer označene poti. Pravilo je bilo, Povzpeti se na vse vrhove in iz njih prinesti žige. Zato se še danes tu delajo bljižnjice. Kdor pot prehodi oz. obdela.
Vse ostale se pa hodijo po označeni poti oz. tam kjer najbi tovrstna pot potekala.
Moj namen je bil, da se Gritavce hodi po "moji" oz. po markiranih poteh. Že tako je v visokogorju preveč nesreč, a zdej jih bi pa še s tem povzročal, da bi iskal neke bližnjice! naj ta svet ostane flori in favni. Res nisem pisal kakega pravilnika kako točno je treba opraviti pot. Sem samo napisal, da upam, da se ne bodo začela razna tekmovanja kdo jo bo premagal v čimkrajšem času. Sploh nisem pomislil, da se bodo našli nekateri, ki bodo iskali blišnjice.
Klemen, nevem kaj si pa mislu z 3V Kje da sem šel jaz drugje, kot prvopristopniki? Razen tam kjer sem zgrešil?

Lp Jure - Cveto
 večno mlad
Tole je pa res vroče. Meni določeni odseki bolj pašejo kot drugi in na tem odseku bom pridobil 10 minut in jih bom pač izkoristil. Ampak na vseh ostalih 95 odstotkih bom šel pa po poti, ki je enaka za vse. Čestitam vsem ki določeno traso gredo tako ali tako. Vsi ki se oglašamo nismo nikakršni profiji ampak "zdravi amaterji". In prav te primerjave so zdrave, ki prinašajo napredek tudi pri nas amaterjih- Navsezadnje se to vidi tudi na uradnih tekmah. Napredek pa mora biti, pri enih in drugih. :clap:
 matej-jethro
večno mlad napisal/-a:Tole je pa res vroče. Meni določeni odseki bolj pašejo kot drugi in na tem odseku bom pridobil 10 minut in jih bom pač izkoristil. Ampak na vseh ostalih 95 odstotkih bom šel pa po poti, ki je enaka za vse. Čestitam vsem ki določeno traso gredo tako ali tako. Vsi ki se oglašamo nismo nikakršni profiji ampak "zdravi amaterji". In prav te primerjave so zdrave, ki prinašajo napredek tudi pri nas amaterjih- Navsezadnje se to vidi tudi na uradnih tekmah. Napredek pa mora biti, pri enih in drugih. :clap:

Tudi s tem se strinjam, kar pravi večno mlad.
Kar se mene tiče je trasa dorečena in kakšnih strašnih bližnjic dejansko ni oz. jih tudi z Janijem nisva uporabila. Mislim, da se lahko nekaj prihrani od Stahovice do Pl.Dol ter nato od Kalškega grebena do cilja. Neumno oz. težko je tukaj pričakovati od nekoga, da se bo šel pokazat v Jarški dom ali Domžalski dom ali pa, da bo hotel videti Zeleni rob, tudi Koritni vrh, če hočete. Zatorej, čimhitreje do Konja! Če je od tu naprej nekdo pripravljen za boljši čas vleči direktne linije na vrhove, mimo markacij, plezati in se varovati je to njegova lastna odločitev, ki ji ne bi oporekal, pa tudi to sodi v traso "Grintovci extrem". To je moje mnenje in za njim stojim. Tega sam ne bom počel, ker se ne počutim toliko suverenega in sposobnega, da bi lahko bil zaradi tega hitrejši. Niti ne bi bilo varno! Pomembno je le biti na vseh omenjenih vrhovih!
Od Kalškega grebena navzdol pa je tudi vse v domeni posameznika. Nevarno ni, poti je več. Odločiti se je treba prej, ko se traso študira.
Lahko pa tudi tole pisanje pustim vnemar, a potem naj Cveto objavi točno sled kje je potrebno iti, da bomo vedeli kako priti do Grintovcev extrem.
Temo sem vzdignil, ker se mi ne zdi dorečena oz. so pomisleki, ki jih je sigurno potrebno odpraviti. Prvo mnenje ima sigurno Cveto in na podlagi tega lahko zadevo razjasnimo in dokončno zakoličimo.
Zdi se mi pa normalno, da se je začelo debatirati ali pa polemizirati, vsekakor pa izmenjavati mnenja, saj je po dolgem času zopet nekdo stopil na traso, recimo kot prvi ponavljalec in ponovitve bodo še sledile.......
In še nekaj. Za pot gre, ne za čas. Tudi za čas, a mora biti krog prej sklenjen. Pri ultra tekih v visokogorju pa je več dejavnikov, ki onemogočajo, da bi bilo temu tako :wink:
Uporabniški avatar
 semjul
Moj namen je bil, da se Gritavce hodi po "moji" oz. po markiranih poteh. Že tako je v visokogorju preveč nesreč, a zdej jih bi pa še s tem povzročal, da bi iskal neke bližnjice! naj ta svet ostane flori in favni. Res nisem pisal kakega pravilnika kako točno je treba opraviti pot. Sem samo napisal, da upam, da se ne bodo začela razna tekmovanja kdo jo bo premagal v čimkrajšem času. Sploh nisem pomislil, da se bodo našli nekateri, ki bodo iskali blišnjice.
Klemen, nevem kaj si pa mislu z 3V Kje da sem šel jaz drugje, kot prvopristopniki? Razen tam kjer sem zgrešil?

Cveto je že povedal svoje stališče in prav je da mu sledimo in upoštevamo.
 matej-jethro
Jani je bil na Brani s podobnim časom kot zadnjič, kar pomeni, da mu gre dobro :D Tudi počuti se tako in verjetno bo zdajle enkrat na Turski gori ali pa jo je že zapustil......Srečno ata in dober tek, če si pri zajtrku :lol:
 matej-jethro
Jani nadaljuje z dobrim tempom. Stopil je na Dolgi hrbet in "štrika" proti Grintovcu :clap: Po sms-u sodeč, kjer pravi " Sonce, Zemlja, zrak, svoboda " bi rekel, da strahotno uživa :D
 matej-jethro
Uspelooooo......Jani je pritekel do Calcita ob 22h32', se pravi v 23h32' :clap: :clap: Tako se je kot drugi pridružil Cvetu v "klubu" GRINTOVCI EXTREM :clap:
Sam sem ga šel počakat na Kokr.sedlo ter ga spremljal do cilja. Kot je Jan ugotovil je trasa izredno tehnično zahtevna in dejansko terja visoko skoncentriranost skozi skoraj celotni krog. Presenečen je bil tudi nad zadnjim delom trase, ki sem mu ga opisal kot lažjega, pa je vendar še precej naporen, z nekaj zajlami in klini in dolgim spustom proti zaključku oz. asfaltu, ki ga je pripeljal v cilj. Verjetno se res lažji zdi meni, ki so mi pa nekateri drugi odseki težavnejši, že od nekdaj :roll: Dejansko pa tudi v zadnjem delu ni popuščanja in postanki na markantnih točkah so vsebovali le fotkanje, vpis v zvezek (Vrh Korena ga ni :!: ), hiter pogled naokrog ter pot pod noge :D Cveto si je po mnenju obeh resnično omislil težavno traso, ki od ultraša zahteva maksimalno pozornost, zbranost ter jasno, pripravljenost!
Janiju moj globok priklon :cast1: :cast: za vse kar je vložil v Grintovce in če ga ne bi bolela desna roka v predelu dlani :roll: bi mu jo verjetno odtrgal od navdušenja :D
Glede na to katere ultra projekte (kakšna čudna beseda je to :roll: ) si že "pohodil" te bom v nadalje spraševal, ko te vidim, "pa kje si ti LEGENDA, stara?" :lol:
Dobro se spočij in obilo užitka pri jesenskem gobarjenju :D
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 22

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA