prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Zdaj pa še poročilo:
na štartu nas je bilo 5 + 1, odvisno kako se vzame, mal smo tekli gor (takrat je tudi teklo z nas), potem pa še dol, fantje so vmes delali intervale in tako menjavali tekaško družbo, saj so želeli res pokazati, da moška debata ni kar tako :-)), Špela je večino poti tekla z mano in zagotovo mi je hvaležna, da sem jo tako nazaj držala in bo lahko zato danes spet tekla. Na ciljni ravnini pa šprint, kar pomeni, da se še vseeno nismo izčrpali (tudi jaz ne) in da imamo moči za še kakšno Golado.
Na cilju smo bili spet 5 + 1 (zaenkrat ;-)).
Tolk o teku. Sončka
Aja, pa še kakšen ekzakten podatek: s Špelo sva tekli okol 1h in 3 min.
Fantje okol 1 h in 1 min.
Sončka napisal/-a:Špela je večino poti tekla z mano in zagotovo mi je hvaležna, da sem jo tako nazaj držala in bo lahko zato danes spet tekla.

Ne, ne bo, ker ima druge plane. :wink:

P. S. Sončka, poglej na mail.
Zdaj pa še o nepozabni analizi. Ne vem, doma so se valjali eni stari piškoti (spet ne toliko stari), pa sem jih prinesla na Golado: taki hrustljavi, mandeljnasti, kokosovi, cimetovi - celo Razy je pojedel 1, 2 in odpravili smo se na pijačko. Kot je že Špela omenila imeli smo težke intervale, komaj smo se prebili skozi njih: en radler počas, enga pa hit', vmes pa smeha da je joj - ne vem, kaj je bilo v teh piškotih (jaz nič takeka notr dala :-)).
Kmalu tudi slikice, da ne bo kdo mislil, da si vse zmišljujem.
Vsekakor je res, da veliko "serjemo" po tej temi, ampak izkazalo se je, da je za neko splošno odlično vzdušje prav to odločilnega pomena.
Zdaj ni več teh čudnih piškotov (Jusuf jih je vseeno obilno hvalil), tako da bo treba še kakšne spečt (njami, že vem, kakšne).
Sončka
Sončka napisal/-a:Zdaj pa še o nepozabni analizi. Ne vem, doma so se valjali eni stari piškoti (spet ne toliko stari), pa sem jih prinesla na Golado: taki hrustljavi, mandeljnasti, kokosovi, cimetovi - celo Razy je pojedel 1, 2

No tok o tem, da Razy požre vse kar je sladkega. Od včerajšnjega teka me še danes bole vse (trebušne) mišice. Aja, to sem fasal na analizi od smeha od tistih norih piškotov.
raziskovalec napisal/-a:
Sončka napisal/-a:Zdaj pa še o nepozabni analizi. Ne vem, doma so se valjali eni stari piškoti (spet ne toliko stari), pa sem jih prinesla na Golado: taki hrustljavi, mandeljnasti, kokosovi, cimetovi - celo Razy je pojedel 1, 2

No tok o tem, da Razy požre vse kar je sladkega. Od včerajšnjega teka me še danes bole vse (trebušne) mišice. Aja, to sem fasal na analizi od smeha od tistih norih piškotov.

Al pa od tistega enega Radlerja (Preveč alkohola press). Aja, sem ga mešal z kofeinsko pijačo znanega ameriškega proizvajalca. Skratka analiza je uspela, teka se pa ne spomnim več dobro, vem samo to, da nisem zmagal, ker ni bilo nobenih kolajn. Če me mine tala spomiska luknja, napišem še kaj o teku.
Včerajšnja Golada je bila vsekakor ena mojih najlepših. In najbolj zabavnih. :D

Sončka napisal/-a:na štartu nas je bilo 5 + 1, odvisno kako se vzame

Če se ne motim, je bilo takole ... na startu nas je bilo 5, na cilju tudi 5, edino nekje na klancu se je še neki Jusuf pojavil in hotel, da pospešimo. Potem se ga pa ne spomnim več. Razen pri piškotih, seveda.

Kaj pa je bilo v piškotih, pa verjetno še Sončka ne ve. :lol:
Helou!
Tisti +1 bi lahko bil tudi moj duh, ki je nebrzdano hrepenel po Goladi, a se zaradi že včeraj omenjene nebodijetreba familjarne obveznosti nisem mogel udeležiti tega razvrata.
A mogoče je kljub vsemu bolje tako, ker torek je bil u iber zajeban in moje nogice potrebujejo več počitka kot samo 48 ur.
Ker jest spet odhajam v spletno nedosegljive kraje (beri: poštarji mi še niso navlekli kabla do bajte, v zraku pa ni nobene nezaklenjene vifi povezave) vas pozivam, da veliko pišete, ker čaka nas še obilica dela oz. postiranja.
Bodite v cvetju, tecite po prelepi naravi in posiljujte TF strežnik do onemoglosti.
Nazadnje spremenil Bajsi, dne 02 Sep 2011, 13:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Sedaj sem se spomnil tudi teka. Nekaj časa sem tekel v skupini, potem sta Jusuf in Kairos potegnila, potem sem ju dohitel, na najbolj nevarnem delu Golade (egometer) pa sem skrbel, da nismo izgubili stika z obema tekačicama (nima nobene veze s tem, da so neki mladi košarkarji izvajali raztezne vaje v bližini proge). Potem sem tekel z zaščitnico, naredil en interval do predhodnice, ki je bila v finišu malo prehitra zame (me je prej omenjeni interval že izčrpal) tako, da sem na cilj prispel v sredni skupini, ki je imela le en element. Ko se spomnim še kakšen vidik teka ga napišem kot vaje v slogu. Onaj, francuz Kine (za pravoverne romaniste Queneau) se bi laho skril, če bi še živel.
Štart 18.06 konec Ulice Goce Delčev, trije pripadniki moškega spola in dve pripadnnici ženskega spola. Dva stra okoli štiridest let, visoka okoli 195 in 180. eden okoli 45 let velik okoli 180, oni dve okoli 175 in 170, tam med 20 in 25 let. Idelanih telesnih mer (vsi, ne le tekačici). Poženejo se v tempu 5:00 min/km.
Ob 18:15 začnejo pridobivati na nadmosrski višini. 150 m višincev. Tempo pade na 5:30 min/km
Ob 18:45 pridejo iz gozda, okoli 19:00 pa so v bližini cilja.
Vsak poje OH-jev v obsegu poprečno 150 ccal v trdi obliki.
Potem pa še okoli 100 cccal v likvidni (tekoči) obliki.
Poprečni energetski primankljaj 500 ccal (ali 150 g telesne teže).
Iz prizorišča sta odpeljali dve vozili z motorjem na notranje izgorevanje.
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 02 Sep 2011, 15:00, skupaj popravljeno 2 krat.
Meterološka jesen. KLjub temu je gozd še vedno prijetno zelen in nevešče oko težko najde rjav list na bukvi ali drugem drevesu.
Najhujša vročina je že pred nekaj dnevi popustila, kjub temu je v zraku čutiti nekoliko visoko relativno vlažnost. Na koncu romantične slepe ulice, ki se konča ob reki po kateri je dobila ime tudi prestolnica (ali pa obratno) mlade države se dobi skupina tekačev.
Kolegialno počakajo še nekaj minut več, če se morda pridruži še kakšen padalec, nato pa krenejo proti zahodu (v smeri, ki je pregovorno znana tudi kot desna različica).
To so tako imenovani Goladniki. Ljudje najrazličnejših poklicov in hobijev, ki pa jih združuje pomembna vez. To je ljubezen do teka. In to ne kakršnega koli teka. Gre za poseben tek, ki poteka po Golovcu in njegovi okolici.
In ti ljudje (tekači, Goladniki) so tu vsak četrtek, ne glede na letni čas vreme, službene obveznosti, svoje politično, versko in drugo prepričanje, kljub vsem razlikam imajo skupni cilj. Priti gor (na vrh Golovca preko egometra) in potem dol. Cilj je na štartu, saj pridejo nazaj tja od koder so krenili.
Tako lepo dokazujejo, da bistvo teka ni v cilju, ampak v poti.
Ta pot je premagana enkrat prej, drugič kasneje, a tem ljudem to ni važno. važno je priti v cilj.
In najlepše pri tem je, da ne gre za zaprto skupino. Golada je odprta za nove člane in članice in vsak je dobrodošel.
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 02 Sep 2011, 15:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Mart sj ne morem verjet. Vroče za crktn soparn k v savn, sedim v senc in pijem pir, saj je doktoca rekla po tv , da je treba mirovat. Pa prtečejo mem eni norci, čist prešvicani. Pa sam eden je mel flašo sabo. Dobr uni dve pupi sta bili mladi, ampak uni trije deci. En je bil k prekla, drug je imel siguren 5 kil preveč, ta tret je bil pa čist siv, pa še mlad niso bli. Pa se kr poganajo za pupam. Sem mogu kr še en per naročit.
Pijem četrt per, ko spet mim pršibajo. So bli čist prešvican in tud rdeč. Jebenti, kako so nekateri neodgovorni, kaj pa zdravje. Tečt v tej vročin, norci ..
K jh gledam mam čist zleplene ustnce, ruknem še enga takratkega in grem dam navijat za naše košarkaše. Upšam, da je tastara nabavla dovolj čipsa in arašidov, da ne bom sam tiste župe pa solate jedu.
  • 1
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • 401

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA